– United har ikke blitt noe bedre

AVISRUNDEN Britisk presse om tirsdagens kamp.

Publisert Sist oppdatert

Reddet fra kvalifiseringsydmykelse; risikabelt laguttak av LvG; mangelen på scoringer kostet United en plass i Champions League. Dette er noe av det som trekkes frem etter at United tirsdag kveld satte punktum for en skuffende ligasesong.

Mirror:

David Anderson mener at denne kamper på en god måte summerte opp Uniteds hjemmeform denne sesongen. Han konstaterer at forestillingen var fryktelig å bevitne frem til 1-0-målet like før pause, men at den ble mye enklere å følge da spillerne i 2. omgang skrudde opp med flere hakk.

Med tanke på at det allerede på lørdag venter et oppgjør av en viss størrelse på Wembley, synes Anderson for øvrig at Louis van Gaal tok en stor risiko ved å sende utpå sine elleve førstevalg. Les mer her.

Andersons Mirror-kollega David McDonnell følger opp ved å peke på det faktum at mangel på scoringer er årsaken til at United ikke blir å finne i Champions League neste sesong.

Han skriver at det er smertefullt nok å komme til kort i kampen om en plass i Topp 4, men at det blir ekstra smertefullt når det skjer som følge av for få scoringer i en klubb som er kjent for å sette sin ære i å spille underholdende angrepsfotball. Les mer her.

Avisens spillerbørs:
8:
Rooney; 7: Mata, Martial, Rashford; 6: De Gea, Valencia, Smalling, Blind, Borthwick-Jackson, Carrick, Lingard

wr
WAYNE ROONEY bredsider inn sitt 100. mål på Old Trafford.

Daily Mail:

Chris Wheeler konstaterer at seieren i siste ligarunde betyr at United i det minste slapp unna ydmykelsen av å bli tvunget gjennom kvalifiseringskamper for å sikre en plass i gruppespillet til høstens Europa League.

– Så sant United ikke maktet å vinne 19-0, var håpet om en Champions League-plass allerede ute, mener han, og kalkulerer seg raskt frem til at sifre av en slik størrelsesorden ville ha krevd United-scoring omtrent hvert fjerde minutt. Det synes ikke Wheeler lød særlig realistisk, spesielt med tanke på at dette er det minstscorende United-laget på mer enn et kvart århundre. Les mer her.

Avisens spillerbørs:
7.5:
 Rooney; 7: Valencia, Carrick, Rashford; 6.5: Smalling, Borthwick-Jackson, Martial; 6: De Gea, Blind, Lingard, Mata

bj
DALEY BLIND og CAMERON BORTHWICK-JACKSON i aksjon mot Bournemouths Matt Ritchie.

Manchester Evening News:

– Vi fikk kvalitetsscoringer fra Rooney, Rashford og Young, men ellers var det lite som fikk igang pulsen da Man United satte sluttstrek for sin svake Premier League-sesong ved å kvalifisere seg for Europa Leagues gruppespill, skriver Stuart Mathieson.

Han tipper at de ansvarlige for planleggingen av årets sommerturné er de som er mest fornøyd med tirsdagens resultat. Tap mot Bournemouth ville nemlig ha fått følger for gjennomføringen av den forestående Kina-turen.

“- Dette var en anledning for spillerne til å slippe seg løs. Det var ingen grunn til å la seg paralysere av tanken på å måtte kjempe for en fjerdeplass.”

Stuart Mathieson

Mathieson lar det skinne tydelig igjennom at han ikke var overvettes imponert over det som ble fremvist:
– Om dette var 48 timer tidligere, da det sto litt mer på spill, ville det ikke ha vært noe rom for å unnskylde det kjedelige lavkvalitetsproduktet som ble servert i første omgang.

– Dette var en anledning for spillerne til å slippe seg løs. Det var ikke lenger noen grunn til å la seg paralysere av tanken på å måtte kjempe for en fjerdeplass.
– Men nok en gang tok det United nesten en hel omgang å komme igang, fortsetter Mathieson. Han finner ingen grunn til å karakterisere en sterkt forbedret andreomgang på annen måte enn at laget ikke lenger trykket fullt så hardt på bremsepedalen. Bortsett fra scoringene synes han at spillet også da bar preg av lavt tempo. Les mer her.

Avisens spillerbørs:
8:
Rooney, Rashford; 7: Smalling, Borthwick-Jackson, Martial; 6: De Gea, Valencia, Blind, Lingard, Carrick, Mata
Innbytterne: 6: Young; 5: Herrera, Memphis

ras
MARCUS RASHFORD (t.h.) feier inn 2-0-målet.

The Sun:

– Så er de siste glørne fra Uniteds Premier League-sesong omsider slukket, og det foran halvtomme tribuner. Spillernes æresrunde har sjelden blitt møtt med mer apati. Det var noe flaut over det hele, skriver Neil Custis.

Med tanke på at kampen ble spilt to dager etter oppsatt dato, synes han ikke det er vanskelig å forstå årsaken til de mange radene med tomme seter.
– Man må ta med i beregningen at de (fraværende) allerede før dommeren blåste igang kampen visste at laget ikke kunne kvalifisere seg for Champions League. Med tanke på den fotballen som har blitt servert, undrer Custis seg over at det ikke har vært flere slike kvelder på Old Trafford.

(OBS: Det var langt færre tilstede enn det offisielle tilskuertallet som lyder på i overkant av 74.000. Det uforholdsmessig høye tallet skyldes at klubbene, ifølge Premier Leagues regelverk, må oppgi antall solgte billetter til hver kamp, og ikke hvor mange som faktisk er til stede; journ.anm.).

lvg

I det hele tatt, og selv om det fortsatt er gjenstår å spille en FA-cupfinale, levner han ikke den 64 år gamle manageren mye ære:
– United er ikke blitt noe bedre enn de var da Van Gaal tok over, selv etter at han har brukt £240 millioner på overgangsmarkedet, hevder han. Les mer her.

Avisens spillerbørs:
9:
Rooney; 8: Blind, Borthwick-Jackson; 7: Valencia, Carrick, Mata, Lingard, Martial, Rashford; 6: Smalling; 5: De Gea
Innbytterne: 6: Herrera, Young; 5: Memphis

Powered by Labrador CMS