Sjette strake ligaseier

Ryan Giggs (2) og Wayne Rooney sørget for 3-0-seier over over Birmingham, foran et rekordstort publikum på Old Trafford.

Publisert Sist oppdatert

BIRMINGHAM 3-0 (2-0)

26.03.2006 17:00

Turnering: PL
Bane: Old Trafford
Tilskuere: 69.070

Målscorere:
Fotball1-0 Taylor (03 selvmål)
Fotball2-0 Giggs (15)
Fotball3-0 Rooney (83)

Kort:
Gult kort Latka, BC
Gult kort Jarosik, BC
Gult kort Pennant, BC


De to slo til med tre flotte scoringer etter utsøkt spill og forarbeide. Giggs sto for de to første, før Rooney fulgte opp med å punktere oppgjøret en gang for alle idet kampen var inne i de siste ti minuttene.

Og United var da også det klart beste av de to lagene. Før pause ble Birmingham regelrett utspilt. Rødtrøyene burde derfor ha ledet med mer enn de to målene de skaffet seg før dommeren blåste for halvtid. Deretter tok imidlertid laget kollektiv ettermiddagslur.

 

Birmingham fikk overta initiativet og var totalt sett det beste laget da United tok det med ro i de siste 45 minuttene. Men Emile Heskey & co. tok ikke vare på mulighetene. Tvert imot demonstrerte de en ineffektivitet som kjennetegner lag som har kurs for en lavere divisjon. Uten evne til å sette ballen forbi en god Van der Sar, gikk de dermed tapende ut også av denne omgangen.

Vi har ingen problemer med å forstå hvorfor dette mannskapet befinner seg i hengemyren. Skulle Steve Bruce klare å trekke mannskapet sitt opp av hengemyren, vil vi påstå at den tidligere United-kjempen er kvalifisert til medalje fra Carnegies heltefond.

 

Giggs fyrer av – 1-0

Brucies bange anelser før kampstart ble ytterligere forsterket da Ryan Giggs presset laget hans enda dypere ned i myren med et strålende frispark fra 25 meter.

Cristiano Ronaldo ble lagt i bakken, og Giggsy fant frem venstresleggen. Sekunder senere banket han lærkulen inn i nærmeste kryss. Keeper Maik Taylor fikk en hånd på ballen, men klarte ikke å hindre scoring.

Tre minutter senere prøvde Giggs seg med nok et forsøk fra omtrent samme posisjon. Skuddet, lavt mot motsatt hjørne, ble imidlertid oppfattet i tide av Taylor, som reddet sikkert.

 

I denne perioden spilte United hurtig, presis éntouchfotball, og gjestene var sjanseløse på å henge med. Likevel fikk Emile Heskey muligheten til å prøve seg med en heading etter et langt frisparkoppspill. Ballen hadde nok retning mot utsiden av stolpen, men Van der Sar tok ingen sjanser og slo til corner.

Få minutter senere fikk Heskeys lagkamerat, Dudley Campbell, en gylden mulighet da han mer eller mindre tilfeldig fikk ballen i beina 14 meter fra mål. I befippelsen fikk han ikke skikkelig dreis på avslutningen, og Van der Sar plukket enkelt.

 

2-0 – Giggs igjen

Ryan Giggs var en konstant trussel for gjestene, og etter et kvarters spill var han igjen på farten. Denne gang bidro han til et strålende angrep og ditto veggspill med Wayne Rooney. Han stormet inn i feltet, mottok en presis gjennombruddspasning fra sin lagkamerat, og satte ballen kaldt og rolig forbi Maik Taylor.

 

Rooney svir to feite

Det kunne fort har blitt flere scoringer i minuttene som fulgte. Horribelt forsvarspill, men også godt angrepsspill av United, ga flere gode muligheter før vi stakk innom en timinuttersperiode der ingenting skjedde. Men da skjedde det til gjengjeld til gagns – bare spør Wayne Rooney. Hvordan han klarte å unngå nettmaskene lurer vi – og sikkert også han – på fortsatt.

I løpet av ett minutt befant han seg to ganger alene med keeper, bare for å sette ballen på utsiden av stolpen ved begge anledninger.

Det neste som skjedde var at Kieran Richardson ble tatt stygt bakfra av Chelsea-utlånte Jiri Jarosik. Den unge London-gutten vred seg i smerte, og ble få minutter senere erstattet av Ji-sung Park.

 

Birmingham tar over

Joda, seieren var allerede stappet halvveis ned i shortsen, så heller enn å anstrenge seg for mye bestemte United seg for å overlate ballen til sulteforete gjester. Men overtaket til tross, klarte ikke de blå å stelle i stand særlig med problemer mot et bastant United-forsvar. Inne i midten regjerte Rio og Vidic, og bakerst dominerte Van der Sar når det innimellom ble påkrevet.

Omgangen ble ikke annet enn en transportetappe for rødtrøyene, som etter hvert byttet ut både Saha og Giggs. Ruud van Nistelrooy, som nok en gang hadde måttet finne seg i å starte på benken, fikk spille de siste 17 minuttene, uten å vise seg spesielt frem. For ikke å risikere at han ruster helt bort, er det kanskje snart på tide å gi ham litt mer spilletid?

 

Endelig lykkes Rooney

Men Ruud var i hvert fall på banen da Rooney satte den siste spikeren i gjestekisten.

Emile Heskey hadde nettopp satt ballen høyt over mål fra perfekt posisjon, da United kontret med dødelig presisjon. Ronaldo flikket videre til Rooney, og denne gang feilet ikke scouseren. Han vippet med seg ballen, utmanøvrerte en utrusende Maik Taylor, og avsluttet rolig med et skudd inn i hjørnet.

Like etter oppsto en av verdens største sjanser på motsatt side av banen. Edwin van der Sar gjorde først en god redning, men måtte gi retur. Blåkledte gjester sto i kø for å sette ballen over streken, men til ingen nytte. Når man ikke scorer på slike sjanser, da har man ikke mye håp om å overleve i Premier League.

United derimot, vant sin sjette ligaseier på rad. Dermed passerte vi Liverpool og gjeninntok andreplassen med to poengs margin – og fortsatt med to kamper tilgode på scouserne.

 

 

Birmingham: Taylor, Melchiot (Tebily, 82.), Cunningham, Latka, Lazaridis (Bruce, 87.) , Jarosik, Clemence, Johnson, Pennant, Heskey (Kilkenny, 87.), Campbell.

Uben.innb.: Vaesen, Forssell.

 

Dommer: Mike Dean.

Powered by Labrador CMS