Fortsatt mye å lære

Engelske aviser mener at Manchester United, her representert ved Phil Jones, fortsatt har mye å jobbe med, spesielt defensivt.

Publisert Sist oppdatert

«Tirsdagens kamp på Old Trafford ble nok en bekreftelse på det vi har sett tendenser til i hele høst, at United-forsvaret slipper sine motstandere til altfor mange scoringsmuligheter.

«Takket være lagets offensive styrker har man hittil stort sett sluppet unna med skrekken, men mot Basel ble de defensive manglene så altfor åpenbare. Det resulterte i tre baklengs, og det kunne fort blitt flere.»

Dette er hovedtrekkene i avisenes betraktninger rundt Uniteds Champions League-møte med FC Basel.

The Guardian trekker spesielt frem de store hullene som åpenbarte seg hver gang Phil Jones fant det for godt å vandre langt inn på Basels banehalvdel.

«Jones/Ferdinand-kombinasjonen i midtforsvaret så ut som et forbund av to spillere som var totalt ukjente for hverandre. Ja, til tider var den yngste av dem (Jones) rett og slett for god for sitt eget beste,» skriver Paul Hayward i sin analyse, og bruker 19-åringens opptreden forut for straffesituasjonen som eksempel:

«Pasningen hans inne i eget straffefelt ville vært glemt om bare Antonio Valencia hadde fått kontroll på ballen. Nå blir den isteden brukt mot Jones som eksempel på naivitet,» skriver Hayward, som også passer på å rose den tidligere Blackburn-spilleren for hans offensive kvaliteter og for å være «en forsvarspiller for fremtiden»

Samtidig er Manchester Evening News opptatt av skjebnen til en annen av Uniteds unge fremtidshåp, tomålsscorer Danny Welbeck, og lagets utsikter til avansement fra gruppespillet:

«På en kveld hvor vi skulle ha lovprist Danny Welbeck, endte vi isteden opp med å se hans store Europacupkveld ødelagt av lagets grufulle forsvarsspill. Etter denne fryktelige kapitulasjonen står Reds nå overfor en tøff kamp som vil vare like til siste slutt.»

«United var blitt advart om hva som var i vente,» skriver The Telegraph, og viser til at Basel fort kunne ha scoret tre mål allerede før pause. Avisen støtter imidlertid Sir Alex’ utsagn om at Basels straffespark var av «den billige sorten»:

«United-manageren har et poeng, men på den annen side var dette en kamp som flommet over av dårlige avgjørelser – de fleste av dem ved Rio Ferdinand og Phil Jones. Sistnevnte var strålende i angrep, men altfor ofte ute av posisjon,» påpekes det.

Powered by Labrador CMS