balpog

Våre vurderinger om laget mot Atalanta

Publisert Sist oppdatert

United tar et sjumilssteg mot avansement i Champions League hvis Atalanta slås i Italia tirsdag kveld. Da vil en seier til, for eksempel hjemme mot Young Boys, være nok for å være videre.

Det store spørsmålet er hvordan United angriper kampen i Bergamo.

Satses det videre med den nye formasjonen som var så solid mot Tottenham eller endres det? Med Victor Lindelöf ute av spill med skade er det et stort spørsmål.

Samtidig kjørte United etter hvert over Atalanta i hjemmekampen med den vanlige 4-2-3-1-formasjonen. Den ga masse sjanser, 22 avslutninger og ni av dem på mål.

Det var også enkeltspillere som tydelig så slitne ut på tampen av Tottenham-kampen, og Paul Pogba, som var suspendert lørdag, kan spille i Champions League. Betyr det at han går rett inn på laget igjen?

Det er ting vi først får svaret på cirka 19.45 skandinavisk tid tirsdag kveld.

FORHÅNDSSAKER:

Manchester United

Victor Lindelöf skadet seg på mandagens trening, og er dermed ikke med til Italia.

Det tvinger Solskjær til å gjøre endringer bakerst, men han har også noen andre store spørsmål.

Edinson Cavani slet med krampe på tampen av Spurs-kampen, og Paul Pogba, som er suspendert i Premier League, kan spille her. Hvis Solskjær ikke bruker ham fra start vil det minimum gå drøye tre uker til før han igjen kan spille for United.

Vi kan ikke forstå annet enn at United vil bygge videre på den soliditeten som fungerte mot Tottenham.

Ja, United var klart best mot Atalanta med fire bak også, men da klarte italienerne å bryte gjennom og score to ganger før United virkelig kom i gang.

Samtidig er det et stort spørsmål om Solskjær starter uten de to mest sentrale press-spillerne, Cavani og Fred mot Atalanta. Vi tror imidlertid at det akkurat nå ligger an til det.

Spørsmålet er om vi tar for hardt i med to av de tre byttene på laget vi tenker på.


David de Gea – Dette er en viktig kamp for United, og da starter spilleren som har vært best i fire av Uniteds fem siste kamper og også har vært Uniteds beste så langt i sesongen.

Aaron Wan-Bissaka – Positiv kamp mot Tottenham, og det er vanskelig å se for seg at United gjør for mange endringer fra den kampen. Diogos Dalot forsøk på høyrebacken mot Villarreal var heller ikke vellykket, så han får heller håpe på et innhopp fra benken.

Eric Bailly – Har bare vært på banen i ligacuptapet mot West Ham denne sesongen, og vurderes ofte som for lite pålitelig i posisjoneringsspillet internt i United. Hans fordel er at han kan gå rett inn som høyre stopper, plassen som nå er ledig etter skadde Lindelöf. Det kan også skje uten at Varane og Maguire må bytte sine posisjoner, som må til hvis Shaw skal inn i treeren. Å gi Bailly tillit viser også at manageren har tillit til stallen, ikke bare de «samme gamle».

Det kom rapporter om at ivorianeren åpent stilte spørsmål ved Solskjærs valg av Maguire i stedet for ham mot Leicester, men han satt på benken mot Tottenham. Hvis United velger trebackslinje mot Atalanta, med Lindelöf ute og Bailly ikke får spille, så føles det som et veldig game over for Bailly i United.

Manchester United v West Ham United - Carabao Cup Third Round
UT OG INN?: Victor Lindelöf ut og Eric Bailly inn kan være Uniteds løsning mot Atalanta.

Raphaël Varane – Starter selvsagt igjen. United ble pottetette med franskmannen tilbake, og belastningen på stopperrollen er mindre en på en del andre posisjoner. Derfor udiskutabel.

Harry Maguire – Endelig en positiv opplevelse igjen mot Tottenham, og med Lindelöf ute kan vi ikke forstå at Solskjær ønsker flere andre endringer i backrekka som fungerte så bra lørdag kveld.

Luke Shaw – Er et alternativt både som vingback og venstre stopper, men vi ser ham i utgangspunktet som vingback her – fordi det å flytte Shaw inn som stopper og bruke Alex Telles på vingbacken også vil føre til at Varane/Maguire må finne nye posisjoner i backtreeren.

Scott McTominay – Fikk 90 gode minutter mot Tottenham i en krevende rolle dypest på Uniteds midtbane. Det er også kort tid fra Spurs-kampen, men vi tror skottens store kapasitet innebærer at han starter igjen, selv om Nemanja Matic kunne vært et naturlig alternativ.

Bruno Fernandes – Fikk hvile de siste snaue 20 minuttene etter en strålende prestasjon som indreløper mot Tottenham – helt sikkert med tanke på å skulle være 100 prosent klar til denne. Stod bak Uniteds to første mål lørdag, men imponerte like mye med noen vanvittige returløp og helhjertet arbeidsinnsats over hele banen. Bombesikker.

Paul Pogba – Rødt kort mot Liverpool. Det betyr at dette er hans eneste sjanse til å spille for United før 23. november.

Det stilles naturlige spørsmål ved hans defensive evner i United, men som én av tre i dette nye United-systemet så tror vi ikke at han settes på like stor prøve. Se også på saken united.no hadde om Freds mye mer offensive rolle mot Tottenham – og tenk så Pogba i en slik indreløper-rolle med kanskje mer ballkontakt fremover i banen.

Har vært en nøkkelspiller for Solskjær, hadde også et godt innhopp mot Atalanta på Old Trafford og vi tror United-manageren fortsatt ser på muligheter for å få ut det beste av Pogba mer enn at han ser for seg en hverdag uten ham.

LES OGSÅ: Sjekk forskjellen – plutselig var Fred mer offensiv enn Bruno

pogbatrere
ET VIKTIG SPØRSMÅL: Setter Ole Gunnar Solskjær Paul Pogba rett inn på laget igjen mot Atalanta eller må den suspenderte Premier League-spilleren se nok en kamp fra benken fra start av?

Marcus Rashford – Cavani slet med krampe på tampen av Spurs-kampen, mens Rashford var et konstant uromoment for italienerne i den første kampen og også fant målet mot Spurs. Atalanta er også kjent for å gi fra seg bakrom. Et naturlig bytte hvis United er litt urolig for at Cavani ikke skal være helt hundre til City-kampen.

Cristiano Ronaldo – Tatt av først mot Spurs, med nesten 25 minutter igjen å spille. Skal derfor være helt klar til å levere igjen her.


Alternativene

Mange:

Alex Telles – Vi blir ikke overrasket om Solskjær foretrekker Shaw som stopper og Telles som vingback i stedet for Bailly inn i backrekka.

Fred / Cavani: Begge er nå inne på Uniteds sterkeste lag, men Cavanis krampe sent lørdag kveld gjør oss usikker på hvor smart det er å starte ham her. Fred må vurderes opp mot den ene kampen Paul Pogba kan få de neste drøye tre ukene.

Utfordringen – hvis begge er ute – er at begge var helt sentrale i at United presset så bra som laget gjorde mot Spurs.

Mason Greenwood – Det ville ikke overrasket om Ronaldo/Cavani mot Spurs ble til Rashford/Greenwood her. Det ville vært et tydelig tegn om at troppen skal brukes, og sees som god nok.

Leicester City v Manchester United - Premier League
TO PÅ BENKEN: I alle fall hvis united.no får rett om laguttaket tirsdag kveld.

Nemanja Matic – Den dype midtbaneposisjonen som McTominay løste så bra mot Spurs koster krefter, og serberen ville vært et veldig naturlig alternativ hvis troppen skulle brukes.

Donny van de Beek – Vi har ingen tro på at han starter, men med to indreløpere og fem innbyttere i Champions League så kan veien til laget være betydelig kortere for nederlenderen tirsdag kveld.

Atalanta

Ligger på en 5. plass i Serie A så langt, og siden 3-2-tapet på Old Trafford for noen uker siden så har de spilt 1-1 mot Udinese og 2-2 mot Lazio på hjemmebane, i tillegg til at Sampdoria er slått 3-1 borte.

atalanta43
FEIRET MÅL I HELGA: Zapata feiret scoring mot Lazio med Demiral.

Har imidlertid vært klart bedre borte enn hjemme denne sesongen.

Hjemme på Atleti Azzurri d’Italia har de nemlig bare vunnet to av sju kamper i alle turneringer denne sesongen. Én av de to seirene var 1-0 hjemme mot Young Boys i Champions League.

Manglet en rekke spillere mot United på Old Trafford, og mangler fortsatt Rafael Toloi, Berat Djimsiti, Matteo Pessina og Robin Gosens til tirsdagens kamp.

Slik stilte Atalanta mot Lazio i helga (2-2): Musso – Lovato (Scalvini), Demiral, de Roon – Zappacosta (Piccoli), Freuler, Koopmeiners, Mæhle – Ilicic (Muriel), Pasalic (Malinskovskyj) – Zapata

Powered by Labrador CMS