– Jeg har aldri vært opptatt av det

Publisert Sist oppdatert

I intervjuet med klubbens egne kanaler før Milan-kampen ga Ole Gunnar Solskjær uttrykk for at han gledet seg til Milan-kampen.

– Vi er i bra form. Søndagen ga oss en mental opptur som styrket moralen og selvtilliten, og vi gleder oss selvsagt til denne. Det er en stor kamp, og vi spiller mot en stor klubb. De har tradisjoner, historie, kvalitet, klasse. Det har alltid vært en klubb vi har hatt gode relasjoner til, sa United-manageren.

United spiller altså hjemme først denne gangen, og Solskjær ble spurt om det i nåværende situasjon er så viktig om den første kampen er hjemme eller borte.

– Nei, jeg tror ikke det. Jeg har aldri vært opptatt av det om vi spiller hjemme eller borte først. Noen ganger kan det å ha bortekampen sist være en bra ting, for hvis en gjør jobben her hjemme, så har en et godt utgangspunkt. Det er selvsagt to store kamper, og vi har ligaen og FA-cupen i mars også, så vi har mange ting å fokusere på.

STARTER HJEMME: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United.

– Vi er veldig fornøyde med Diogo

Forrige gang vi møtte Milan i tellende kamper, da Fergusons United knuste Milan 7-2 over to kamper i 2010, så var det i åttendedelsfinalen av Champions League. Denne gangen er det i Europa League, men med to så store klubber, og to klubber som ligger på andreplass i sine respektive ligaer, så føles det nesten som en Champions League-duell.

– Jeg føler Milan har et spennende, nytt lag – et ungt lag, selv om Zlatan spiller! Han kommer inn og gir dem erfaring. Men de har bygd opp et nytt lag, og nå er de på andreplass i ligaen og kjemper om å vinne Serie A. Dette er selvsagt en god utfordring for oss, fastslår Solskjær.

Solskjær har rett: Ifølge Transfermarkt har Milan den klart laveste Serie A-gjennomsnittsalderen denne sesongen (24,1) selv om de altså har en 39 år gammel svenske på topp. Zlatan Ibrahimovic er nå en av flere spillere som er skadet, og går glipp av kampen på Old Trafford.

En som derimot kan spille på Old Trafford, selv om det er United han er utlånt fra, er Diogo Dalot. 

Låneoppholdet hans har vært opp og ned hittil. Periodevis har han levert bra for Milan, men det har også vært perioder spesielt nå i 2021 hvor han ikke har gjort det. Nå i helga scoret han for Milan, så kanskje peker formen oppover for portugiseren.

– Diogo har gjort det veldig godt. Han scoret et veldig bra mål denne helga, og han nyter tiden sin der. Dette er en mulighet til begge lags supportere til å få sett ham. Vi er veldig fornøyde med Diogo, at han dro dit for å få erfaring med å spille for en stor, ikonisk klubb, og å nå den nødvendige standarden hver eneste uke, sier Solskjær.

KANSKJE PEKER PILA OPPOVER: Diogo Dalot scoret i helga.
Powered by Labrador CMS