Usikker på troppen

U21-sjef Warren Joyce vet ennå ikke hvilke spillere han kan regne med å få disponere utover i sesongen.

Publisert Sist oppdatert

Under sommerens treningskamper har 47-åringen nærmest kunnet velge og vrake blant fjorårets reserve- og juniorspillere. I tillegg har han i noen kamper fått disponere nykommere som Nick Powell, Reece James, og de to brasilianske prøvespillerne, Agnaldo og Gladstony.

Til sammen 32 spillere har Joyce hatt med til fem treningskamper med United XI, samt finalen i Lancashire Senior Cup mot Accrington Stanley.

Så stort utvalg vil ikke Warren Joyce ha å rutte med utover i sesongen. Kanskje vil noen av dem være barbert bort allerede innen U21-mannskapet hans åpner ligasesongen med bortekamp mot Stoke på lørdag formiddag.

Flere av spillerne er etterspurte, spesielt nedover i divisjonssystemet, og noen – som Sean McGinty (Oxford), Reece Brown (Oldham), John Cofie (Sheffield U), Ben Amos (Hull) og Fabio da Silva (QPR), er allerede blitt spredd utover landet i søken på spilletid og verdifull erfaring.

Og flere vil helt sikkert følge etter. Andre igjen, som i første rekke Nick Powell og Jesse Lingard, vil trolig være mye involvert med førstelaget. Tilbake står da Warren Joyce med massevis av hodebry og uttaksproblemer.

Men det synes ikke å bekymre den sindige det aller minste. Det er en del av jobben, og han er vant til det. Han vet at slik vil det alltid være i en klubb som rår over så mange talentfulle spillere.

– Og derfor må vi bare vente med å gjøre opp status til vi ser hvem som blir igjen, sier han til ManUtd.com.

– For øyeblikket rår vi over temmelig mange spillere, noe som i seg selv ikke er uvanlig. Men iI mellomtiden, og inntil situasjonen blir mer oversiktlig, gjør vi bare vårt beste for å gjøre dem til enda bedre fotballspillere, lover suksesstreneren.

United XI på tirsdags-tv!

Tirsdag tar han disiplene sine med på langtur til sin sjef Alex Fergusons forrige hjemmebane, Pittodrie Stadium i Aberdeen.

Der skal spillerne hans skjerpe kampformen i en testimonialkamp for Aberdeens gamle midtbanekjempe Neil Simpson.

Viasat er med

Gledelig nok for alle nordmenn som abonnerer på Viasat Fotball, vil begivenheten i nordøstre Skottland bli overført i sin helhet. Kanalen varmer attpå til opp i en hel halvtime før dommeren blåser det hele igang klokken 20.00.

Les også: U21s KAMPPROGRAM 2012/13

Powered by Labrador CMS