Warren Joyce i god stemning etter forrige sesongs finaleseier.

– Må gi svar på tiltale

U21-sjef Warren Joyce er skuffet over spillerne sine i mandagens åpningskamp.

Publisert Sist oppdatert

Etter 2-4 mot Liverpool på Salford City Stadium mandag kveld, forventer nå Joyce at spillerne hans viser seg fra en langt bedre side neste gang. Og neste gang, det er allerede på førstkommende fredag klokken 14.00. Da står West Bromwich Albion på menyen på The Hawthorns. Den kampen vil, i likhet med mandagens, bli vist direkte på MUTV – og dermed også på TV2 Sumo (kl. 15. i Skandinavia).

– Jeg har akkurat bedt spillerne om å legge dette bak seg og gjøre det bedre på fredag, sa Joyce til MUTV etter det forsmedelige nederlaget mot erkerivalene fra Merseyside.

– Det er det som er både positivt og negativt med fotball – man er bare så god som man spiller i neste kamp. Slik ville det også ha vært om vi hadde vunnet komfortabelt her i kveld.

– Bekymret over spillet

– Jeg har sagt det før, at på dette nivået dreier alt seg om måten vi opptrer på. Det som skuffer meg, er at vi gjorde noen stygge, individuelle feil. Samtidig ønsker jeg at kollektivet skal fremstå bedre som lag. I sesongoppkjøringen har vi spilt med et ganske etablert mannskap og heller ikke tapt. Likevel er jeg mer bekymret over forestillingen her i kveld enn over nederlaget.

– Flere aspekter av spillet vårt, både med og uten ball, var svakt og langt fra det vi forventer. Etter den gode sesongoppkjøringen gikk alt galt i første kamp. Jeg tror også at det er første gang på fem år at vi har tapt for Liverpool (ikke helt riktig, Joyce, men nesten. Tapte 1-0 høsten 2009;journ.anm.).

– Det er skuffende uansett hvem vi taper for, men spesielt mot dem. For ikke å snakke om måten vi tapte på.

– I første omgang synes jeg for eksempel at Fabio Borini fikk gjøre som han ville mot de to midtstopperne våre, og kunne ha scoret flere mål. Derfor tok jeg en prat med dem i pausen. Samtidig ser jeg på laget som  helhet, og vi startet kampen med å spille fin fotball. Vi tok ledelsen etter et godt opptrukket angrep, som for øvrig ble gjentatt ved mål nummer to.

– På den annen side slapp vi inn mål som følge av individuelle feil. Jeg er skuffet over over flere av spillerne – også på deres vegne – fordi de kan så mye bedre enn det de viste her i kveld.  Andre synes jeg derimot gjorde det veldig bra. De fikk vist manageren hva de er gode for, skrøt Joyce, og tenkte utvilsomt først og fremst på Adnan Januzaj (se linken til venstre).

Seksdoblet tilskuertall

En annen positiv sak som opptok Joyce, var fremmøtet på nye, flotte Salford City Stadium. 1.745 tilskuere er ikke hverdagskost når U21 er i aksjon. På Moss Lane i Altrincham, for eksempel, hvor laget holdt til i fem år, lå tilskuertallet vanligvis på et sted mellom 200 og 400.

– Ja, det var noe av det bedre her i kveld. Det er en fin bane og et flott stadion. Vi skulle selvfølgelig ha ønsket oss enda flere for stemningens skyld, men dette var ok.

 

Powered by Labrador CMS