leighsportsv160521

Guide: Slik kommer du deg til Leigh

Kvinnelaget og U21-gutta spiller vanligvis kampene sine på Leigh Sports Village, et godt stykke utenfor Manchester sentrum. Her er en guide til hvordan en kommer seg dit på kamp.

Publisert Sist oppdatert

I desember returnerer kvinnelaget til Old Trafford, men hjemmekampene spilles vanligvis på Leigh Sports Village et stykke utenfor selve Manchester.

Der spilles også som regel U21-guttas hjemmekamper, og en del U19/U18-kamper har også blitt spilt der, så alt i alt er det flere grunner til å ta turen til Leigh selv om det kanskje ikke kan sies å være verdens mest spennende sted.

Innimellom kommer det henvendelser om hvordan en egentlig kommer seg til Leigh, og i denne artikkelen skal vi forklare nettopp dette.

Billetter til kvinnelagskampene kan kjøpes direkte fra klubben. Undertegnede har også kjøpt billetter ved stadion på kampdagen, men vi kan ikke garantere at dette alltid kan gjøres, og interessen er nå høyere enn tidligere.

Hvis en er ute etter best mulig stemning, så pleier de mest høylydte supporterne vanligvis å være på den sørlige delen av West Stand.

Enkeltbilletter til kvinnelagskampene koster nå 6 pund for voksne, og 3 pund for barn/honnør, mens et sesongkort bare koster 39 pund. En plass i VIP-boks på Leigh Sports Village koster 45 pund per kamp, og en kan da blant annet få servert en hovedrett før kamp, i tillegg til en dessert i pausen (en kan lese litt om fordelene her).

LEIGH SPORTS VILLAGE: Sett fra South Stand (november 2018).

Shuttlebuss fra Old Trafford

En shuttlebuss fra Old Trafford til Leigh Sports Village er et nytt tilbud denne sesongen gjennom det som heter One Club United Travel (hvor det også er mulig å bestille busstur til bortekamper for både kvinnelaget og herrelaget), et tilbud som promoteres av både klubben og av MUWSC (Manchester United Women Supporters Club).

Det er gratis å registrere seg hos One Club United Travel slik at en får tilgang til å bestille. En tur med shuttlebussen (tur/retur) vil koste 6 pund for voksne, og 4 pund for alle som er under 18 år. Det går også an å bestille billetter med rullestolplass (førstemann til mølla).

Avreisetidspunkter vil variere alt etter når kampstart er, men om vi tar seriestarten mot Reading som et eksempel, så blir avreise fra Old Trafford Car Park N3 klokka 10.15 engelsk tid. En vil med denne løsningen trolig være ved stadion litt mer enn en time før kampstart (12.00 engelsk tid).

En kan se hvor Old Trafford Car Park N3 ligger ved å se på bildet under.

Hvis en har spørsmål, så kan en sende en e-post til [email protected] for å få svar.

n3carpark
HER REISER BUSSEN FRA: Old Trafford Car Park N3 ringet rundt i rødt av oss på klubbens egen stadionkart.

Vanlig buss

Om shuttlebussløsningen ikke passer en så godt, så kan en selvsagt likevel komme seg med buss til Leigh. Den mest naturlige bussløsningen fra Manchester sentrum til Leigh er «The Vantage V1»-bussruta, som en kan finne rutene til her.

Bussen går fra Manchester Royal Infirmary til Leigh Bus Station, men om en skal gå på i sentrum er den enkleste løsningen å gå på ved St. Peter’s Square. Holdeplassen en skal gå på vil da være i Princess Street, slik som en kan se på Google Maps her, eller på skjermbildet under.

Det varierer litt hvor lang tid bussen bruker fra St. Peter’s Square til Leigh. Mange av avgangene tar 39 minutter, ifølge rutene, mens noen tar 45 minutter.

v1avreise
HER KAN EN TA BUSSEN FRA: Undertegnede har tatt bussen til Leigh herfra en rekke ganger. Inni den røde rundingen kan en attpåtil se bussen, hvis en ser godt etter. Til venstre i bildet ser en Manchester Art Gallery, om det hjelper dere med å plassere dette geografisk. Til høyre utenfor bildet ligger St. Peter’s Square, mens bildet er tatt fra Mosley Street nedover mot Portland Street.

Med nåværende prisnivå vil dette være noe billigere enn shuttlebussen, men en havner ikke rett ved stadion, og må gå fra og til Leigh Bus Station. Den spaserturen tar uansett bare 15-20 minutter selv om en går rolig, så dette kan også være en bra løsning for mange.

En kan se gåruta i Google Maps her, eller på bildet under. En svinger i retning Leigh Sports Village inn i Schofield Street, som er enkelt å finne siden det er første veien inn til høyre etter at en har gått forbi en kirke.

leightillsv

Taxi

Hvis kostnaden ikke er det viktigste, eller en er mange nok til at kostnaden ikke blir så stor, så er kanskje en taxitur til Leigh Sports Village det enkleste.

Hvor lang tid det tar kommer an på trafikken, og et Google Maps-søk på en kjøretur fra Crowne Plaza (et av Supporterklubbens hotell i sentrum) til Leigh Sports Village tar 30 minutter pluss/minus om det ikke er mye trafikk, men en kan også risikere at det blir mer 45-50 minutter om en ikke er så heldige.

Beregnet taxipris fra World Taximeter er på 33,6 pund fra Manchester sentrum. En kan nok oppleve både mer eller mindre enn det, men det kan i alle fall være et utgangspunkt.

20211127_111932
WEST STAND: Dette vil være fasaden som møter deg når du går ut av taxien utenfor Leigh Sports Village.

Tog

Tog er ofte transportmiddelet en ender opp med når en skal reise på fotballkamper i England, men i dette tilfellet vil nok få gå for den løsningen.

Leigh er nemlig en av de største byene i England som ikke har en jernbanestasjon, så tog er egentlig ikke et reelt alternativ her.

Nærmeste jernbanestasjon ligger i Atherton et stykke nord for Leigh. Det tar godt over en time å gå derfra til Leigh Sports Village, så det høres noe poengløst ut.

Egen bil/leiebil

Hvis en skal komme seg til stadion selv med egen bil eller leiebil, så kan en forholde seg til denne adressen:

Sale Way
Leigh
WN7 4JY

Dette gjelder for så vidt også om en går hele veien til fots fra Manchester, men det vil ifølge Google Maps ta rundt fire-og-en-halv time, så det er nok for spesielt interesserte!


MUWSC (Manchester United Women Supporters Club)

Vi har tidligere i denne teksten nevnt MUWSC (Manchester United Women Supporters Club), som ble stiftet i 2018 under navnet Barmy Army.

De har representanter i både klubbens fanforum og det rådgivende supporterstyret, og har tett dialog med klubben slik at de kan jobbe for en best mulig kampopplevelse, og at alt legges til rette for en best mulig atmosfære, blant annet ved å snakke med motstanderklubber om mulige borteseksjoner (noe som dessverre ikke alltid er like selvsagt i kvinnefotballen, og som ofte kompliserer ting litt for bortefansen).

En kan melde seg inn i den supporterklubben her, og kan følge dem på Twitter både her (hovedkontoen) og her (egen konto om reisevirksomhet).

Norske Torunn Østli er styremedlem i Manchester United Women Supporters Club. Hun kan følges på Twitter her. Hun har også gitt uttrykk for at hun gjerne svarer på spørsmål fra supportere, så Torunn kan også kontaktes på [email protected].

Powered by Labrador CMS