Toppmøte i U21-ligaen

Will Keane (bildet) og United med alle tiders sjanse til å kutte ytterligere ned på Sunderlands forsprang.

Publisert Sist oppdatert

I forrige uke ble vi servert en heidundrende festforestilling fra Leigh Sports Village. Southampton ble senket med solide 4-0, og dermed var Uniteds femte strake trepoenger et faktum.
Med seieren klatret rødtrøyene ytterligere innpå «de svarte kattene» fra Sunderland. De hadde spillefri og dermed uten mulighet til å holde på avstanden. Forskjellen de to imellom er nå nede i seks poeng, og fortsatt har United tre kamper til gode på klubben fra nordøst.

Med mandagens hjemmekamp byr det seg en alle tiders sjanse til å kutte Sunderlands forsprang til tre poeng. Den fem kamper lange seiersrekken, som også har gitt scoringer i bøtter og spann – 19 i tallet – har naturligvis gitt Warren Joyces gutter mer enn nok selvtillit til å fortsette hardkjøret mot tabelltoppen.

Sterk form – før jul

For Sunderland er nok situasjonen noe mer usikker. Ikke bare tapte de det omvendte oppgjøret (0-1 i slutten av oktober), men de har heller ikke vært i aksjon siden 14. desember. Formen frem til da var imidlertid upåklagelig. 2-0-seieren over Norwich på bortebane var nemlig kattenes fjerde trepoenger på rad. Rekken innbefattet også 2-1 over Reading hjemme og borteseire over Chelsea (3-1) og Leicester (6-1). Det er derfor ingen grunn til å tvile på Sunderlands kapasitet. Spørsmålet er om de har klart å opprettholde flyten etter halvannen måned med tilnærmet inaktivitet.

Tabellsituasjonen før kveldens kamper

OBS: I tillegg til United v Sunderland, møtes også Liverpool og Tottenham mandag kveld.

United – tilnærmet uendret?

ADNAN JANUZAJ er trolig på plass.

Så gjenstår det å se hvilke spillere Warren Joyce har til disposisjon. Adnan Januzaj, som kronet forrige ukes comeback med to scoringer, vil ventelig få en ny sjanse to dager etter at han ble byttet inn på tampen av lørdagens famøse forestilling på Old Trafford, og det samme gjelder den andre tomålsscoreren fra Southampton-kampen, Will Keane.
I det hele tatt bør det ligge til rette for et tilnærmet uforandret lag, noe som i så fall bør gi god grunn til optimisme.

Dette er spillerne som sørget for 4-0 over Southampton:

Sergio Romero; Guillermo Varela, Ro-Shaun Williams, Paddy McNair, Donald Love; Timothy Fosu-Mensah (Joe Riley, 72.), Matt Willock; Adnan Januzaj (Sadiq El-Fitouri, 81.), Andreas Pereira, James Weir; Will Keane
Uben.innb.: Joel Pereira, Devonte Redmond, Marcus Rashford

Vises på MUTV/TV 2 Sumo

Som vanlig er tv-kameraene på plass på Leigh Sports Village når kampen blåses igang klokken 20.00.
Vil du i tillegg ha med deg alt forhåndsstoffet, bør du slå på apparatet en halv time før kampstart.

Powered by Labrador CMS