laceyjubel250423

U18: Herlig mål av stortalentet

I praksis var tredjeplassen i U18-laget allerede sikret, men for å sikre den 100% trengte Uniteds U18-lag et poeng mot Wolverhampton tirsdag kveld.

Det klarte Travis Binnions lag. Det endte 2-2 på Carrington, i det som var den andre uavgjortkampen mellom disse to lagene denne sesongen.

Sam Mather og Shea Lacey scoret Uniteds to mål, mens Tom Edozie og Dom Plank scoret målene for bortelaget. Spesielt Laceys mål var av den fantastiske sorten.

Fortjent 1-0-ledelse til pause

United gikk nok en gang ut i en formasjon med tre stoppere, rett og slett på grunn av hvilke spillere som er skadefrie akkurat nå, og som mot Middlesbrough fredag leverte United en solid førsteomgang, om enn ikke med like tidlige mål (i den kampen scoret Ethan Williams to mål i løpet av kampens første seks minutter).

Det var ikke noen veldig velspilt førsteomgang, men United var solide defensivt, og skapte litt offensivt også, og både Williams, Kamason og Ogunneye hadde brukbare muligheter før United fikk hull på byllen i kampens 39. minutt.

Jayce Fitzgerald slo ballen fremover mot Scanlon, og Scanlon klarte å flikke ballen videre til Sam Mather etter at Wolves-spilleren han var i duell med ikke helt klarte å få kontroll over ballen.

Mather tok med seg ballen inn i ulvenes straffefelt, og satte ballen i mål med venstrefoten etter å ha kommet seg unna ved hjelp av en skuddfinte.

1-0 var stillingen til pause.

matherwilliams250423b
1-0: Sam Mather jubler sammen med Ethan Williams.

Wolves-utligninger og Lacey-magi

I kampens 57. minutt utlignet Tom Edozie for Wolves, og Travis Binnion svarte noen minutter etterpå med et trippelbytte og et formasjonsbytte.

En av spillerne som kom inn var Shea Lacey, som ble 16 år for halvannen uke siden- For andre tirsdag på rad (han spilte ikke mot Middlesbrough på fredag) imponerte Lacey med et glimrende dribleraid. Mot Leeds forrige tirsdag slo han til med denne målgivende pasningen:

Denne gangen valgte han å gjøre hele jobben selv, se bare her:

Lacey hadde fortjent å bli matchvinner med det målet, men dessverre for United ødela Dom Plank det med en meget god utligning – riktignok etter altfor passivt United-forsvarsspill.

Uansett en OK kamp av United-unggutta, med Laceys mål som det store høydepunktet.

Manchester United 2–2 (1-0) Wolverhampton

U18 Premier League
Carrington

Mål: 1-0 Sam Mather (39.), 1-1 Tom Edozie (57.), 2-1 Shea Lacey (71.), 2-2 Dom Plank (77.).

G Fitzgerald (55)

Manchester United: Elyh Harrison – Habeeb Ogunneye (Ashton Missin, 62.), Reece Munro, James Nolan (C) – Jaydan Kamason, Jayce Fitzgerald, Finley McAllister, Ethan Williams – Sam Mather (Shea Lacey, 62.), James Scanlon – Ethan Wheatley (Victor Musa, 62.).
Ubenyttede innbyttere: Gabriele Biancheri, Jacob Devaney.

1: Kampen er i gang! Det er et lite hull i det sørlige målet oppe i den ene vinkelen, men dommeren setter i gang kampen likevel heller enn å vente på å få byttet om målene. Og siden vi først har nevnt himmelretningene: United spiller nordover i den første omgangen.

4: Kamason får slått inn fra høyre til Wheatley. Han skyter, men en Wolves-forsvarer får blokkert.

5: God sjanse på det påfølgende hjørnesparket! Går over bortimot alle, og Ogunneye på bakerste kunne fort scoret om han hadde fått et hode eller en fot på den ballen. Tror kanskje han ble litt overrasket selv der.

6: Formsterke Williams skyter over fra like utenfor sekstenmeteren.

8: Det spørs hvor mange lure taktiske grep vi får se i førsteomgangen. Det er kveldssol på Carrington, og begge trenerne blir blendet av sola. MUTV-kommentator undrer seg på om noen av Barthez’ gamle capser ligger igjen.

13: McAllister med en lur lobbpasning inn i straffefeltet, men Scanlon rekker ikke frem.

17: Det meldes nå fra MUTV at Bruno Fernandes visstnok også ser kampen hjemmefra. Uniteds visekaptein har god smak når han skal velge hva han skal se på TV, i så fall! Når det er sagt: ikke så veldig mye som har skjedd ennå.

19: Wolves med et halvfarlig innlegg, men Elyh Harrison er ute og plukker ballen ned enkelt.

30: Flott United-spill hvor United får gjennombruddet takket være en lur Ethan Williams-pasning, men Kamasons avslutning er ikke god nok til å sette Wolves-keeperen på noen stor prøve.

39: MÅL! Sam Mather scorer. Fitzgerald slår ballen fremover mot Scanlon, som i duell med en Wolves-spiller får flikket ballen videre til Mather, som kommer løpende. Mather tar med seg ballen inn i straffefeltet, og får plassert den nede i hjørnet med venstrefoten. Fortjent United-ledelse.

41: Wheatley med et halvakrobatisk skuddforsøk med mann i rygg etter et innlegg fra Nolan.

PAUSE.

46: Andre omgang er i gang. Ingen United-bytter.

52: Ethan Wheatley kommer seg til skudd fra like utenfor sekstenmeteren, men ballen går høyt over mål. Irritert på seg selv, der.

55: Gult kort for Fitzgerald. Ganske soleklart – han var så sent inne i den taklingen at han nesten risikerte å treffe en United-spiller på morgendagens treningsøkt.

57: MÅL. Tom Edozie utligner for Wolves. Lignet egentlig litt på Mathers mål i den første omgangen. Fikk gå litt for lenge, og sendte ballen kaldt i hjørnet forbi Harrison.

61: Farlig Williams-innlegg, men en Wolves-spiller får headet unna like før Kamason kommer seg på den ballen.

62: Trippelbytte for United: Shea Lacey, Ashton Missin og Victor Musa inn for Sam Mather, Habeeb Ogunneye og Ethan Wheatley. Da skifter United til en forsvarsfirer også.

64: Williams får skutt fra en farlig posisjon like innenfor sekstenmeteren, men skuddet blir litt for tamt, og keeper tar den uten problemer.

70: Wolves nesten gjennom, men blir effektivt hindret av McAllister, som har gått bak i United-forsvaret etter byttene/formasjonsskiftet.

71: MÅL! Shea Lacey! Fantastisk mål! Får ballen ute på høyresiden, og går innover, passerer noen Wolves-spillere på utsiden før han lirker ballen forbi keeper med en glimrende avslutning. Overrasket alle der! Selv om det egentlig ikke burde være overraskende når Lacey gjør slikt heller.

77: MÅL. Wolves utligner igjen. Dom Plank får gå altfor lenge med ballen, før han sender et meget godt skudd inn i hjørnet.

80: Godt pasningsforsøk fra Lacey, men Victor Musa når akkurat ikke frem til den.