U18 snudde kampen

Juniorene lå under 0-2, men vant 3-2.

Joshua King, som skadet seg i FA Youth Cup-møtet med Burnley i forrige uke, var ute, mens Will Keane og Paul Pogba satt på benken fra start. Reece Brown og Zeke Fryers, de to backene, var begge tilbake etter skade, og det samme gjaldt norske Etzaz Hussain. Sistnevnte skulle bli matchvinner med scoring i det 86. minutt.

2. min. United-keeper Sam Johnstone får seg en kraftig smell i nesen. Uten reservekeeper på benken kan dette bli et problem.

Johnstone kolliderte med lagkamerat Wootton og gikk i bakken med trynet først. Heldigvis ser det ut til å gå bra. Ja, han returnerer til buret sitt. Så får vi se hvor lenge han holder.

7. Det tok noen minutter før kampen kunne fortsette, men nå er det igjen kamp på Carrington. Tunnicliffe legges ned idet han setter fart. Frispark, men ingenting kommer ut av det.

8. Reece Brown stormer mot dødlinjen; hardt presset setter han innlegget bak mål.

11. United ser ut til å ha tilrevet seg et ørlite overtak. John Cofie blåses av i en duell med Stokes høyreback. Spør du meg, holdt de vel i hverandre like godt begge to.

13. Nicky Ajose forsøker seg på høyresiden. Får ballen litt for langt foran seg og blåses av for

14. MÅL! Andy Nicholls h4 inn 1-0 til Stoke – og det helt ut av det blå. Godt innlegg fra høyreside, men Nicholls får stå helt alene. Unødvendig.

16. John Cofie spilles inn i Stoke-feltet, men hindres i siste øyeblikk. Gode tendenser.

17. Cofie h4 over etter corner fra høyre.

18. Godt arbeid av Hussain på venstreflanken. Kommer seg forbi backen, men Stoke-forsvaret får likevel klarert.

19. Høy ball inn i United-feltet – Johnstone går i været og holder. Sikkert keeperspill. Johnstone ser likevel ikke helt komfortabel ut etter smellen i snyteskfaftet tidlig i omgangen.

21. Stoke frempå igjen; Johnstone redder liggende. Aner vi at gjestene eri ferd med å vri kampen inn i sitt spor? De har i hvert fall vært mye inne på Uniteds banehalvdel de siste minuttene.

22. Stoke-corner – og en god en. Det ender med nytt forsøk fra flagget etter ball like over tverrliggeren.

Ny farlig innsvinger og Johnston må opp for å slå unna. Stoke presser på.

25. United har ridd av stormen. Det meste foregår nå rundt midtbanen.

28. Tunnicliffe setter fart fremover. Helhjertet forsøk, men pasningen mot Cofie avskjæres.

32. Det meste foregår nå inne på Stokes halvdel. Gjestene ligger imidlertid kompakt og United har vanskelig for å trenge igjennom.

33. Stoke-frispark; Tunnicliffe h4 unna.

35. Tunnicliffe snytes for soleklart frispark. Utrolig av dommeren å bare vinke spillet videre.

38. Vi nærmer oss 40 minutter og United har ennå ikke spilt seg til en eneste målsjanse. Stoke har hatt god kontroll.

41. Reece Brown med godt initiativ oppover høyrekanten. Men ingen følger opp, så når innlegget kommer kan keeper enkelt og fullstendig uhindret plukke ned ballen.

42. Stoke på ny visitt i United-feltet. Det begynner å bli en stund siden sist, og det blir en halvsjanse av det. Headingen blir imidlertid mislykket og faren er over.

45+1 Ballen løftes inn i United-feltet; denne gang helt ufarlig.

45+2 Ajose skjærer inn fra høyre og fyrer løs – 25 meter utenfor. Det er det nærmeste vi har vært scoring siden Cofie ble presentert for en halvsjanse for en halv time siden.

45+3 PAUSE på Carrington

United har forsåvidt hatt ballen i lange perioder, men uten å klare å skape noe som helst. Tempoet har vært labert og Stoke har demmet godt opp. Når de i tillegg har funnet nettmaskene og skapt ytterligere noen målsjanser, leder gjestene svært fortjent.

Paul McGuinness har derfor mye å prate om i garderoben, og det skal bli interessant å se om talen vil få noen effekt i 2. omgang.

46. Så er vi igang igjen på Carrington. Paul Pogba erstatter Davide Petrucci, helt klart med tanke på å få mer pondus og tempo i spillet.

50. Pogba driver fremover og finner Ajose. Cofie mislykkes med avslutningen.

51. Pogba med fint frempspill mot Cofie som har trukket ut til venstre.

54. United har satt opp tempoet etter pausen, og spiller ballen hurtig og presist mellom seg. Larnell Cole med avslutning på mål, men keeper er nede og holder. Uansett, mye positivt å se her nå.

57. MÅL! Men ikke til United! Stoke øker ledelsen til 2-0 etter innlegg fra høyre og heading i eget mål av Reece Brown. Forholdsvis upresset forsøker han helt riktig å sende ballen til corner, mens mislykkes katastrofalt. Den svei!

60. Antydning til surmuling når Zeke Fryers sender en "umulig" ball til Ajose. Sistnevnte gir tydelig uttrykk for hva han mener, og det til lite fornøyelse for lagledelsen: "Stop arguing," skrikes det fra sidelinjen.

62. STRAFFE! Nicky Ajose sendes igjennom, keeper kommer ut og tar ballen, men ifølge dommeren hindrer han Ajose ulovlig. Ok, vi tar det vi får.

63. MÅL! 2-1 ved Ajose. Kaldt og rolig setter han straffesparket i mål, helt borte i hjørnet. Ny spenning i kampen.

64. Keeper Johnstone havner i håndgemeng med Stoke-spiss Moult, som helt mister hodet. Det lukter rødt over hele Carrington, men den hodeløse er heldig og slipper unna med gult.

70. Glimrende forsøk av Larnell Cole! Kaer til på volley fra langt hold – like utenfor. Keeper ville vært sjanseløs.

72. Stoke med kjempesjanse! Johnstone halvklarer skudd fra ti meter, og den hodeløse Moult tar seg av returen. Ballen triller mot mål, før den blir feiet unna på selve målstreken.

73. BYTTE – Massacci erstatter Fryers. Italieneren tar dermed hånd om høyrebacken, Reece Brown trekker inn i midten, mens McGinty tar skifter til venstreback.

77. Gult kort til Wootton. Han er litt for hardhent med Moult, som svarer med å sparke til United-forsvareren. Han er tydeligvis ikke helt tam denne Stoke-spilleren. Sparket kvalifiserer i seg selv til rødt, og med gult fra før av burde han nå vært på vei mot dusjen. Men siden dommer og linjemenn åpenbart har klistret igjen hver sine doble øyesett er Moult fremdeles på banen.

80 MÅL! 2-2 ved John Cofie! Setter ballen i mål etter keeperretur. Tunnicliffe avsluttet etter pasning fra Hussain, før Cole altså var på rett sted til rett tid. Sterkt av United som har slått tilbake fra 0-2.

84. Cofie h4 i stolpen og Ajose setter ballen i mål, men er dessverre offside.

86. MÅL! United har snudd det! Nicky Ajose treffer en forsvarer fra skrått hold, og en keeper på svømmetur rundes av Etzaz Hussain, som setter ballen enkelt i mål.

90+1 Cofie med skudd like utenfor!

Slutt.

En meget sterk opphenting av Uniteds juniorer altså. Introduksjonen av Pogba etter pause fikk med andre ord den effekten manager Paul McGuinness ønsket seg. Den store franskmannen satte fart i laget, som ikke en gang lot seg bringe ut av fatning da Reece Brown, midt i en god United-periode, headet i eget mål og doblet Stokes ledelse.

KAMPFAKTA

United 3 (0) – Stoke 2 (1)

14. min.: 0-1 Nicholls 57. min.: 0-2 Brown (selvmål) 63. min.: 1-2 Ajose (str.) 80. min.: 2-2 Cofie 86. min.: 3-2 Hussain

Gult: Wootton

United: Sam Johnstone – Reece Brown, Scott Wootton, Sean McGinty, Zeke Fryers (Alberto Massacci, 73.) – Nicky Ajose, Larnell Cole, Ryan Tunnicliffe, Etzaz Hussain – Davide Petrucci (Paul Pogba, 46.), John Cofie.

På benken: Will Keane