Turneringsseier for U16

Det gror åpenbart godt i de yngres rekker.

I konkurranse med 12 store akademier i inn- og utland, gikk Uniteds U16-lag helt til topps i turneringen Football for Freedom i Liverpool. Det gjorde etter å ha beseiret Fulham på straffekonkurranse i finalen.

For å komme seg dit, var laget først gjennom et gruppespill, hvor det først ble uavgjort 1-1 mot West Bromwich, og deretter seire over Borussia Dortmund (4-1) og Everton (1-0).

Dermed var de unge røde klare for semifinale mot Anderlecht, et lag som gikk seirende ut av en gruppe som også besto av Chelsea, Tottenham og Manchester City.

Semifinalen mot belgierne endte med 2-1-seier til United, og dermed var laget klar for finale. Fulham, som vant turneringen både i fjor og i forfjor, besørget god motstand og holdt United til 0-0, men måtte til slutt bite i gresset etter 5-4 på straffer.

– En fantastisk bragd, sier U16-sjef Neil Ryan til ManUtd.com, og minner om at turneringen inneholdt noen av de beste lagene i England og Europa.

– Det var viktig for oss å vinne, men aller viktigst, er likevel erfaringen fra å spille turneringsfotball. Enten man vinner eller taper, er det fundamentalt for våre spilleres utvikling, sa en tilfreds Ryan.