Reservene i aksjon

United-reservene fortsetter i kveld sin sesongoppkjøring med treningskamp mot Fleetwood Town.

Publisert Sist oppdatert

Warren Joyces mannskap har den siste halvannen uken vært i aksjon to ganger og erfart både seier og nederlag.

4-1 over Curzon Ashton ble fulgt opp med 1-2 i søndagens oppgjør mot Shrewsbury, en kamp hvor United-reservene gjorde alt annet enn å overbevise.

I kveld venter altså Fleetwood Town, en klubb hvis historie strekker seg tilbake til 1908. Gjennom de siste 40 årene har klubben flere ganger stått på kanten av stupet, men har overlevd hver eneste trussel ved på til dels mirakuløst vis å finne grunnlag for videre drift.

Fleetwood Town avsluttet 2010/11-sesongen på en 5. plass i Blue Square Bet Premier League.

P.S. – Drama i Fleetwood:

30. oktober 1886 er en merkedag i Manchester Uniteds historie, selv om begivenhetene som utspant seg ikke er så mye å snakke høyt om.

Da skjedde det saker og ting i Fleetwood den dagen som er lett å le av 125 år senere. Uniteds forløper, Newton Heath L&YR, spilte sin første obligatoriske kamp, og den lille fiskerlandsbyens store helter den gang, Fleetwood Rangers, sto som vertskap på Fleetwood Park.

Anledningen var 1. runde i FA-cupen, og de to lagene scoret to ganger hver. Dommeren fulgte reglementet til punkt og prikke ved å beordre ekstraomganger, men fikk en reaksjon han neppe hadde ventet seg. Newton Heath, med kaptein Jack Doughty i spissen, nektet nemlig å følge ordre. Spillerne påsto at de aldri hadde hørt snakk om mulige ekstraomganger, og forlangte at oppgjøret isteden måtte gå til omkamp i Manchester.

Det hele endte, ikke uventet, med at Fleetwood Rangers fikk «walk-over» til 2. runde.

Powered by Labrador CMS