unitedlaget010322b

Snytt for straffespark på overtid – tapte straffekonkurransen

Publisert Sist oppdatert

Manchester United er ute av UEFA Youth League etter et bittert nederlag mot Dortmund hjemme på Leigh Sports Village.

Det stod 2-2 etter ordinær tid, og United tapte straffekonkurransen etter bom fra Charlie McNeill, Hannibal Mejbri og Noam Emeran (Marc Jurado scoret).

Charlie McNeill og Rhys Bennett scoret Uniteds mål, mens Jamie Bynoe-Gittens scoret begge målene for Dortmund, i en kamp hvor United skapte flesteparten av målsjansene. Bynoe-Gittens scoret også på det avgjørende straffesparket som sendte United ut.

uniteddortmund010322
GIKK VIDERE: Borussia Dortmund.

Trøbbel i starten

United skaffet seg kanskje kampens første hjørnespark etter bare rundt ti sekunder av oppgjøret, men det var liten tvil om at Dortmund så farligst ut i starten på Leigh Sports Village.

De fikk kampens første målsjanse, og endte også opp med kampens første scoring i det 16. minutt.

Det var United som hadde hjørnespark, så det skulle ikke skjedd, men plutselig kontret Dortmund veldig godt – samtidig som Uniteds forsvarsspill (eller dødballoppstilling) ikke imponerte – og Dortmund kom i overtall, og ballen endte hos Jamie Bynoe-Gittens som kaldt satte ballen i mål bak Radek Vitek.

De kunne ha ledet med mer også, for Álvaro Fernández og United slet med tempoet i starten.

Manchester United v Borussia Dortmund: Round Of Sixteen - UEFA Youth League
UNITED-LAGET FRA START: Bak fra venstre: Álvaro Fernández, Charlie Savage, Rhys Bennett, Will Fish, Hannibal Mejbri, Radek Vitek. Foran fra venstre: Zidane Iqbal, Alejandro Garnacho, Shola Shoretire, Marc Jurado, Charlie McNeill.

United-utligning

Heldigvis så hevet United seg.

Etter rundt halvspilt førsteomgang så lirket Zidane Iqbal ballen på lurt vis til Charlie McNeill i United-boksen, og McNeill vendte om og dunket ballen i mål, og dermed stod det 1-1 på Leigh Sports Village.

United kunne også fort ha ledet til pause, med brukbare sjanser for både Shoretire og Garnacho, og sistnevnte banket også ballen i mål etter å ha fått ballen fra Shoretire, men dessverre var spanjolen i offside, og målet ble korrekt annullert.

Det stod 1-1 til pause.

Manchester United v Borussia Dortmund: Round Of Sixteen - UEFA Youth League
UTLIGNINGEN: Charlie McNeill scorer mot Dortmund.

Ny annullering, nytt mål fra Bynoe-Gittens

Det første kvarteret av andreomgangen var en heseblesende affære, med gode sjanser til begge lag.

Både United og Dortmund imponerte vesentlig mer offensivt enn defensivt, og spesielt United var gode.

Alejandro Garnacho satte ballen i mål for United igjen også, etter et nydelig gjennomspill fra Hannibal Mejbri, men dessverre hadde spanjolen løpt noen centimeter i offside igjen.

Mens Garnacho hadde to annullerte mål, så slo Dortmunds Bynoe-Gittens til med sitt andre mål med en glimrende enkeltmannsprestasjon, og med litt over 20 minutter igjen så ledet Dortmund kampen igjen.

Manchester United v Borussia Dortmund: Round Of Sixteen - UEFA Youth League
SCORET TO (PLUSS I STRAFFEKONKURRANSEN): Jamie Bynoe-Gittens.

Bennett-utligning

Det så ut til at United ikke skulle klare å utligne, men så kom plutselig målet fra den minst tenkelige kilden, nemlig stopper Rhys Bennett.

Bennett var blitt igjen fremme etter en dødball, og fikk stå helt alene i Dortmund-boksen, og dunket inn utligningen med fem minutter igjen. Det gjorde nok ekstra godt etter at han ikke klarte å stoppe Bynoe-Gittens på 1-2-målet.

På overtid ble Charlie McNeill snytt for straffespark da reprisene viste at han fikk et tydelig kakk i foten før han gikk i bakken i Dortmunds boks, men den svenske kamplederen vinket det hele videre.

Dermed ble det, ironisk nok, straffesparkkonkurransen som skulle avgjøre det hele.

rhysbennett010322
UTLIGNET FOR UNITED: Rhys Bennett.

Én scoring, tre bom

Marc Jurado scoret på Uniteds første straffespark, etter at Dortmund først hadde scoret, men så bommet Dortmund på sine to neste (den ene gikk riktignok i mål, men ikke på reglementert vis).

Dessverre bommet United også på sine neste to, ved Charlie McNeill og Hannibal Mejbri, før Noam Emeran også bommet, mens Dortmund scoret på sine to siste.

Dermed var United ute av UEFA Youth League, i åttendedelsfinalen akkurat som i 2017/18 og 2018/19.

jurado010322
DEN ENESTE SOM SCORET FOR UNITED I STRAFFEKONKURRANSEN: Marc Jurado, her fra etter 2-2-målet til Rhys Bennett (som han var delaktig i).

Manchester United 2–2 Borussia Dortmund (straffekonkurranse: 1-3)

UEFA Youth League
Leigh Sports Village

Mål: 0-1 Jamie Bynoe-Gittens (16.), 1-1 Charlie McNeill (23.), 1-2 Bynoe-Gittens (68.), 2-2 Rhys Bennett (85.).

Scoret for United i straffekonkurransen: Marc Jurado.
Bommet for United i straffekonkurransen: Charlie McNeill, Hannibal Mejbri, Noam Emeran.

Manchester United: Radek Vitek – Marc Jurado, Will Fish, Rhys Bennett, Álvaro Fernández – Charlie Savage, Zidane Iqbal (Isak Hansen-Aarøen, 83.), Hannibal Mejbri (C) – Shola Shoretire (Noam Emeran, 83.), Charlie McNeill, Alejandro Garnacho.
Ubenyttede innbyttere: Ondrej Mastny, Sam Mather, Kobbie Mainoo, Maxi Oyedele, Tyler Fredricson.

Borussia Dortmund: Ostrzinski; Rothe, Collins, Bynoe-Gittens, Lütke-Frie, Gürpüz, Semic, Kleine-Bekel, Walz, Rijkhoff, Coulibaly.

LIVE:

1: Kampen er i gang på Leigh Sports Village!

1: United stormet i angrep, og fikk hjørnespark etter ti-elleve sekunder! Den ble det ikke noe av, men fin start uansett.

3: God sjanse for Dortmund. Ikke den mest imponerende markeringen på defensiv dødball der, men headingen går utenfor.

7: Dortmund-gjennomspill i bakrom, men pasningen er såpass hard at den der kunne bare blitt farlig om Radek Vitek hadde tatt en liten lur i United-målet. Men det har han ikke gjort, så han er ute og tar den.

8: Dortmund-skuddforsøk i etterkant av en Savage-feilpasning, men helt ufarlig fra veldig lang distanse.

13: Glimrende gjennombruddspasning fra Shoretire, men McNeills skudd blokkeres. Godt forsvarsarbeid, men litt mer lovende fra United også.

15: Nok et United-skuddforsøk blokkeres! Álvaro Fernández som kranglet til seg ballen inne i Dortmunds boks der før skuddet hans ender med et hjørnespark (som klareres).

16: MÅL. Dortmund går rett i angrep etter Uniteds hjørnespark, og er i overtall mot Uniteds forsvar, og det ender med at Jamie Bynoe-Gittens setter ballen kaldt i mål bak Vitek. Det der skal ikke skje etter et United-hjørnespark. Ikke like ille som İstanbul Başakşehir-målet mot United, men tankene går jo lett dit likevel.

21: Rijkhoff-avslutning over etter godt Dortmund-angrep. United sliter med tempoet til enkelte av Dortmunds angrepsspillere her.

23: MÅL! Nydelig United-mål! Charlie McNeill. Zidane Iqbal finner McNeill med en lur pasning inne i boksen, og McNeill vender flott om og skyter ballen i mål.

26: Stor United-sjanse! Fernández slår godt inn fra venstre, og Shoretire kommer seg til skudd, men ballen går over fra ganske kort hold siden han ikke hadde den sprettende ballen helt under kontroll der.

28: Gult kort på Walz for en stygg stempling på Hannibal Mejbri. En skulle jo tro at en mann ved navn Walz skulle ha bedre kontroll på føttene sine.

38: Garnacho skyter fra lang distanse, og det er hardt, men Dortmund-keeperen tar ballen.

40: Shoretire med fint gjennomspill til Garnacho, som (under press fra flere motspillere) dessverre ikke får kontroll over den før Dortmund-keeperen kommer ut og tar den.

43: Bra United-angrep ender i hjørnespark. Så da er det en mulighet for både United og Dortmund nå!

44: Hjørnesparket har vært over kortlinja. Denne gangen fikk ikke Dortmund kontret inn et mål, for United med en rask gjenvinning. Fint United-spill, og Shoretire spiller frem Garnacho igjen, som denne gangen banker ballen i mål! Dessverre er han i offside, og linjedommeren vinker. United med et klart overtak her nå.

PAUSE.

46: Andre omgang er i gang i Leigh. Ingen United-bytter.

47: Bynoe-Gittens skyter, men utenfor Viteks mål.

49: Hva i all verden skjedde i United-forsvaret der? Plutselig er Dortmund gjennom, men heldigvis er ikke avslutningen god nok. United skaper trøbbel for Dortmund like etterpå også, uten at det blir noen målsjanse av det.

50: Fernández spilles gjennom av Garnacho, men venstrebackens skudd blir slått ut til hjørnespark.

51: Hannibal skrur nesten inn hjørnesparket slik Katie Zelem gjorde det på samme stadion mot City på tirsdag, men keeper er våken, og får slått ballen til et nytt hjørnespark.

52: Herlig åpning her! Først blir en ny potensiell farlig Dortmund-kontring stoppet, og så fikk nesten Charlie McNeill en sjanse da Dortmund-keeperen glipper et innlegg, og nå var Fernández og Shoretire på farten igjen også med en nesten-sjanse.

54: Hannibal spiller gjennom Garnacho, som igjen setter ballen i mål, og som igjen vinkes av for offside! Trolig stemte det igjen.

56: Hannibal spiller gjennom til McNeill, men keeper kommer til ballen først. Ender med gult kort til McNeill for keeperangrep.

66: Farlig Dortmund-hjørnespark, men United får til slutt klarert… så vinner Dortmund ballen tilbake igjen noen ganger også, men til slutt ser det ut til at United har kontroll.

68: MÅL. Bynoe-Gittens igjen. Utrolig god én-mot-én, og løpsduell mot Rhys Bennett var ikke akkurat en spesielt god match… går forbi og banker ballen i mål bak Vitek. Kan United komme tilbake igjen, tro?

70: Garnacho er i ferd med å runde Dortmund-keeperen, som dessverre for United slår til med to (!) gode taklinger!

71: Skudd over fra McNeill.

77: Shoretire får nesten en pasning frem til McNeill inne i boksen, men Dortmund får stoppet den.

79: Oioioi! Garnacho spilles gjennom av Shoretire, og denne gangen var han ikke i offside, men denne gangen gikk skuddet utenfor stolpene.

82: Hannibal med langskudd, men ballen spretter litt utenfor Dortmund-målet.

83: BYTTER: Noam Emeran og Isak Hansen-Aarøen erstatter Shola Shoretire og Zidane Iqbal.

85: MÅL! Rhys Bennett av alle! En litt svak klarering fra et Marc Jurado-angrep, og stopperen Bennett er fortsatt fremme etter en dødball, og han dunker ballen i mål!

88: Det skal ikke spilles ekstraomganger her, så det går rett til straffekonkurranse om ikke noen av lagene scorer på slutten.

89: Rhys Bennett får gult kort for å ha løpt ned Dortmund-keeperen.

90+1: Den svenske dommeren har lagt til tre minutter.

90+3: Charlie McNeill snytt for straffespark på overtid!

Dommeren blåser. Det blir straffesparkkonkurranse her på Leigh Sports Village:

Dortmund med første straffespark… ballen ruller i mål. Vitek gikk fryktelig tidlig på den.

Jurado for United… Sender keeper feil vei, og det står 1-1 i straffekonkurransen!

Coulibaly setter ballen i mål for Dortmund, men skled og var borti med begge føttene! Dermed annulleres målet.

Charlie McNeill for United… setter den i stolpen! Fortsatt 1-1. Synd at vi ikke klarte å utnytte fordelen til å ta ledelsen der.

Dortmunds tredjemann… Vitek redder!

Hannibal Mejbri for United… svak straffe! Keeper tar den. 1-1 fortsatt.

Dortmunds fjerdemann… sender Vitek feil vei. Dortmund leder.

Emeran for United… stoppes av keeper! Ikke en elendig straffe, men var i keeperhøyde, og da kan Dortmund avgjøre.

Dortmunds femtemann er Bynoe-Gittens… og han setter ballen i mål. United er ute av UEFA Youth League.

Powered by Labrador CMS