Får strengere straff enn Zlatan

Mings’ stempling vurderes som et grovere regelbrudd enn svenskens albue.

Publisert Sist oppdatert

FA gjorde det nylig kjent at de idømmer Zlatan Ibrahimovic tre kamper karantene for albuen mot Tyrone Mings under kampen mot Bournemouth.

Det de fleste antar var en hevnaksjon ble utlåst av at nevnte Mings først tråkket på en liggende Zlatan i en situasjon tidligere.

Nå har FA ifølge The Guardian kunngjort at de idømmer Bournemouth-spilleren hele fem kamper karantene for voldelig oppførsel under 1-1-kampen på Old Trafford i helgen.

Dette er mulig ettersom dommer Kevin Friend ikke tok noen beslutninger angående dette under kampen, og formidlet til FA i sin offisielle kamprapport at han ikke hadde sett noen av situasjonene.

Zlatan godtok sin karantene umiddelbart, mens Bournemouth anket Mings-saken, noe som gjorde at det tok lengre tid å behandle. FA mente Mings bør sone en lengre straff ettersom standardstraffen på tre kamper «Tydelig ikke var tilstrekkelig» i hans tilfelle.

Mente han var uskyldig

Tyrone Mings hevdet han ikke tråkket på Zlatan med vilje, men han må nå sone mot West Ham, Swansea, Southampton, Liverpool og Chelsea.

Bournemouth kom onsdag med en uttalelse om karantenen:

– Bournemouth er veldig skuffet over dommen fra FAs disiplinærkomité, som besluttet at Tyrone Mingsvar skyldig i anklagene mot ham og idømte ham fem kamper suspensjon etter lørdagens hendelse på Old Trafford som involverte Zlatan Ibrahimovic, skriver de.

STRENGERE: Zlatans albuere var et mildere regelbrudd enn Mings’ stempling, mener FA.

– Vi kommer til å studere hvilke grunner komitéen la til grunn hvis de blir offentliggjort, men vi finner det speiselt at de mener anklagene er «bevist» når det ikke eksisterer noe bevis for at det var med vilje, skriver de videre. Vi tror – basert på vårt forhold til spilleren og vår kunnskap om hans bakgrunn og karanter – at dette var et uhell, heter det videre i uttalelsen.

– Tyrone sa også unnskyld til Ibrahimovic for den uheldige kollisjonen, og gjentok at det ikke var med vilje i en rekke intervjuer etter at kampen var blåst av. Vi støtter vår spiller 100 prosent.

Er det fortjent at Mings straffes strengere enn Zlatan? Del gjerne din mening i kommentarfeltet under!

Powered by Labrador CMS