Manchester United Unveil New Signing Tyrell Malacia

Bekreftet: Han er Ten Hags første signering

Publisert Sist oppdatert

Det tok sin tid før sommerens første signering var et faktum, men nå er det endelig bekreftet: Tyrell Malacia er Erik ten Hags første signering som United-manager.

Malacia har signert en kontrakt frem til sommeren 2026, med en opsjon på ytterligere ett år.

22-åringen fløy til Manchester søndag, og gjennomførte første delen av den medisinske testen samme dag, før den siste delen av den ble fullført mandag.

Dette sier Malacia om overgangen:

– Det er en utrolig følelse å ha blitt Manchester United-spiller. Dette er et nytt kapittel for meg, en ny liga med nye lagkamerater og en glimrende manager som leder oss. Fra å spille mot lagene hans i Æresdivisjonen så vet jeg hvilke kvaliteter han har, og hva han krever fra sine spillere.

– Selv om jeg vet at jeg fortsatt er ung, og kommer til å fortsette med å utvikle meg, så kan jeg love United-fansen at jeg vil gi alt jeg kan på banen hver gang jeg tar på meg den røde drakta.

– Jeg vil alltid være takknemlig til Feyenoord for alt de har gitt meg og min familie. Ingenting av dette ville vært mulig om det ikke var for dem. Nå er jeg klar til å fokusere på fremtiden med United, og hjelpe min nye klubb med å oppnå suksess.

Manchester United Unveil New Signing Tyrell Malacia
ELEV OG LÆRER: Tyrell Malacia med Erik ten Hag på Carrington.

John Murtough om overgangen:

– Tyrell er en spennende, dynamisk ung fotballspiller med strålende erfaring til alderen hans å være, inkludert fem sesonger i Æresdivisjonen, en europeisk finale, og A-landskamper for Nederland. Vi ser frem til å se ham fortsette å utvikle seg under veiledning fra Erik ten Hag og hans trenerteam i årene som kommer. Alle i Manchester United ønsker Tyrell velkommen til klubben.

LES OGSÅ: (+) «Pitbullen» som fikk Ten Hag til å måpe

Handlet raskt

United.no vet at Ten Hag lot seg imponere av Malacia da Ajax møtte Feyenoord forrige sesong. Venstrebacken er en av få spillere som har klart å nøytralisere Ajax-vingen Antony, som også regnes som United-aktuell. Da Ten Hag fikk jobben i mai, havnet Malacia på klubbens ønskeliste.

22-åringen var så godt som klar for Lyon, men ble kuppet av Manchester United i siste time. Ifølge ESPN kunne United handle raskt fordi klubben etter lange forhandlinger med Barcelona omsider visste hvor mye av overgangsbudsjettet som måtte brukes på De Jong.

Ifølge Fabrizio Romano betaler United 15 millioner euro for Malacia, i tillegg til potensielle klausuler på 2 millioner. Det innebærer i så fall at United ikke betaler mer enn i underkant av 13 millioner pund til Feyenoord i sommer.

En lavere sum for en utespiller i 20-årene har ikke Manchester United betalt siden Javier Hernandez kom fra Guadalajara i 2010.

Litt agentproblematikk kan ifølge rapportene ha vært med på å utsette overgangen noe, men søndag fløy Malacia til Manchester med sine representanter, og den medisinske delen ble gjennomført delvis søndag og delvis mandag.

Manchester United Unveil New Signing Tyrell Malacia
HANDSHAKE: Erik ten Hag med sin første signering.

– Mange offensive kvaliteter

Nederlenderen regnes som en moderne backtype med fart og teknikk. Forrige sesong registrerte han fire målgivende pasninger og én scoring i ligaen. Samtidig har han fått kallenavnet «Pitbull» av Louis van Gaal på grunn av sin aggressive spillestil.

– Han har mange offensive kvaliteter, takler hardt, og markerer tett, forteller Mikos Gouka til united.no.

Han dekker Feyenoord for den Rotterdam-baserte avisen Algemeen Dagblad, og har fortalt om Malacias utvikling i Nederland.

Kjøpet innebærer ifølge rapportene at Alex Telles og Brandon Williams er tilgjengelige for salg i sommer.

Feyenoord v CSKA Moskva: Group K - UEFA Europa League
SPENNENDE BACKTYPE: Tyrell Malacia.
Powered by Labrador CMS