Banebrytende TV-avtale for kvinnene

BBC og Sky Sports skal vise Manchester United og de andre WSL-lagene etter at kvinnefotballen i England har fått på plass en banebrytende TV-avtale.

Publisert Sist oppdatert

Avtalen skal være på rundt 7 millioner pund i året og hele 75 prosent av beløpet skal tilfalle klubbene som spiller i WSL, skriver Telegraph.

Den nye treårsavtalen som starter fra og med neste sesong og løper frem til utgangen av 2023/24-sesongen skal i løpet av en treårsperiode sørge for at hele 66 kamper vil bli vist direkte enten hos statskanalen BBC eller Sky Sports som også er den viktigste og største aktøren for Premier League.

BETYR MYE: Den nye TV-avtalen kommer til å gjøre WSL enda mer attraktiv både for Manchester United og de andre lagene i Englands øverste divisjon. Her jubler United-spillerne for Tobin Heath sin scoring i byderbyet mot erkerivalen City.

Alle kamper som ikke sendes direkte enten hos BBC eller Sky vil dessuten bli vist live på FA Player. 

Tidspunktene som er valgt for WSL-kampene har blitt satt opp for at de i minst mulig grad skal kollidere med Premier League-kampene, med fredag (18.30), Lørdag (11.30), søndag (12.30 og 18.30) som de aktuelle tidspunktene.

Kelly Simmons i WSL er svært fornøyd med den nye TV-avtalen. 

– Det er en av de største kommersielle avtalene for kvinneidretten og særlig for kvinnefotballen. Dette vil være med å bidra til en markant økt interesse, sier hun til BBC. 

Powered by Labrador CMS