Seier til United XI

United-reservene senket Lutons førstelag på Kenilworth Road.

Ole Gunnar Solskjærs elever fortsetter å imponere i sesongoppkjøringen. Tirsdag kveld gikk det ut over Conference-klubben Luton Town, som hjemme på eget gress måtte se seg slått med 2-1.

Det unge United-mannskapet gikk ut i kolossalt tempo og sjokkerte hjemmelaget ved å ta ledelsen allerede 45 sekunder etter at dommer Miller hadde blåst det hele igang.

Oliver Gill og Joe Dudgeon sto bak forarbeidet langs venstrekanten, før Febian Brandy (bildet) avsluttet det fine angrepet ved å sette ballen forbi keeper etter en stikker fra Tom Cleverley.

Bare åtte minutter senere ble Brandy lagt ned i Luton-feltet, og Cleverley var kald og rolig fra straffemerket. Det lå an til utklassingssifre på Kenilworth Road.

Akkurat det skjønte hjemmelagets store, sterke spillere så altfor godt.

De hadde nærmest stått og sett på i innledningsfasen, men nå begynte de å markere tettere, og gjerne langt over streken. Ritchie De Laet, Tom Cleverley og David Gray ble tatt så hardt at de trengte behandling i tur og orden, men taktikken lyktes for Luton-spillerne. De kom inn i kampen ved å stresse sine gjester, og fant snart også veien til nettmaskene.

Det var spilt i 15 minutter da United-keeper Ron-Robert Zieler slo Tom Craddocks heading i egen stolpe, og da Magnus Eikrem mislyktes med det endelige klareringsforsøket var det gjort. Asa Hall overlistet Zieler og reduseringen var et faktum.

De 7480 tilskuerne hadde allerede fått oppleve tre scoringer, så forventningene foran de neste 75 minuttene var naturligvis store. Det ingen visste var at de to målvaktene hadde bestemt seg for å stenge sine respektive bur for resten av oppgjøret.

I den forbindelse må Lutons sisteskanse, Mark Tyler, nevnes spesielt for en fenomenal refleksredning etter en halv-volley fra Febian Brandy etter 25 minutter.

Utover i kampen ble det foretatt store endringer på begge lag. Luton hadde ballen i lange perioder, mens United sto for den mest konstruktive fotballen. De holdt fast ved ledelsen og fortjente slik sett seieren.

Ifølge United Youth gjorde Ritchie De Laet en ny god kamp, men holder likevel en knapp på David Gray som dagens mann hos rødtrøyene. Luton Towns hjemmeside derimot, synes å mene at Tom Cleverley imponerte mest.

Neste oppgave for Solskjærs elever blir bortemøte med Altrincham FC "hjemme" på Moss Lane den 4. august, før turen går utenlands. Der, på den andre siden av Kanalen, venter treningsoppgjør mot hollandske Katwijk og belgiske Royal Antwerp, henholdsvis 6. og 10. august.

KAMPFAKTA

Luton 1 (1) – United XI 2 (2)

01. min.: 0-1 Brandy 09. min.: 0-2 Cleverley (str.) 15. min.: 1-2 Hall

United: Ron-Robert Zieler, Danny Simpson, Oliver Gill (Reece Brown, 62.), James Chester (Scott Wootton, 64.), Ritchie De Laet, David Gray, Magnus Eikrem, Sam Hewson (Scott Moffatt, 83.), Febian Brandy (Cameron Stewart, 46.), Tom Cleverley, Joe Dudgeon (Nicky Ajose, 75.)

Uben.innb.: Tom Heaton