hugil22

«Dette må også Ten Hag ha blitt imponert av»

Publisert Sist oppdatert

Her er vurderingene av United-spillerne etter 1-0-seieren i treningskampen mot Lyon.

1. omgang:

United fløy ut av blokkene, skapte fire gode målsjanser de første ti minuttene, men så stanset det opp fremover i banen. Lyon fikk etter hvert noen farligheter, men uten at Uniteds keeper måtte gjøre en eneste redning.

Matej Kovar – 6,5
Den ene som fikk 90 minutter. Det var ett øyeblikk med litt hjertet i halsen på pasningsspillet hans før pause, men samtidig var pasningsspillet hans det som fikk ham opp. Ikke redd for å gå for smarte løsninger, og en gang førte igangsettingen også til at United fikk en overgang. Var god i Oslo, var også bunnsolid her og selv om United ryktes til enda flere keepere enn André Onana så har han tatt vare på sjansene sine den siste uka. Eneste som hindrer 7eren var at Lyon totalt sett var/ble så svake som de var.

Aaron Wan-Bissaka – 6,5 (ut 46)
Full kontroll på sin side, all Lyons farligheter kom sentralt eller fra motsatt side. Forsøkte seg også offensivt noen ganger, blant annet på et løp i bakrom.

Raphaël Varane – 6,5 (ut 46)
Viste to ganger frem den gode pasningsfoten sin, ganske god kontroll på defensiven også, men hadde en ballmist midtveis i 1. omgang som krevde at Mainoo kastet seg for å stanse en Lyon-sjanse.

vaar

Lisandro Martinez –6,5 (ut 46)
Ble passert en gang da han ruset etter en Alvaro Fernandez-ballmist, men fikk også vist frem hvor trygg han er med ball i beina. To av gangene endte det hele med raid motsatt vei.

Alvaro Fernandez – 5,0 (ut 46)
Den ene før pause som konstant havnet i litt trøbbel i ulike deler av spillet. Hadde to ballmist på egen halvdel, hvorav en førte til sjanse imot. Ikke alltid venn med ballen, heller og var svært nær å lage straffe rett før pause da han gikk i en takling i eget felt uten å treffe ball.

Kobbie Mainoo – 6,5 (ut 46)
Solid igjen. Hele tiden smart plassert, og kunne dermed plukke baller og fordele dem rundt. Viste frem pasningsfoten sin over litt lengre områder litt ut i omgangen, og fikk en gang også vist at han har fart i beina hvis han trenger å bruke det.

Mason Mount – 6,5 (ut 46)
Fant ofte lommer og rom rundt Lyons 16-meter, dermed også sentral når United var gode. Dessverre et svakt frispark da han fikk sjansen fra 18 meter.

Amad – 6,5 (ut 46)
Startet ute til høyre, men byttet litt på med Antony. Kunne scoret etter både fem og seks minutter, og veldig sentral da United fikk etablert seg høyere i banen.  Teknikken hans fungerer også i United, og har gjort seg fortjent til noen flere sjanser i preseason.

Hannibal – 6,0 (ut 46)
Sentral i alt United fikk til de første ti minuttene, da alt lyktes med posisjoneringen og presspillet, men ble mer usynlig utover i omgangen – og avsluttet med en ganske så vill takling som ville gitt gult kort i en tellende kamp.

hanni

Antony – 6,5 (ut 46)
Startet ute til venstre, men byttet på med Amad. Kunne scoret etter tre minutter og var som de andre helt sentrale da United var gode inledningsvis. Var også da et alternativ i bakrom.

Jadon Sancho – 6,0 (ut 46)
Sentral i to av Uniteds første fire store sjanser, både takket være nærteknikk og småspill i feltet og vellykkede løp i bakrom.

2. omgang:

United stengte igjen helt bakover, skapte tre fine sjanser og dermed sju store totalt, nok til at seieren var fortjent, selv om Lyon fremstod svakere etter pause. Til slutt så måtte det et supermål til for å avgjøre – av Gore og Van de Beek.

Marc Jurado – 6,0 (inn 46)
Gjorde jobben sin, egentlig både defensivt og offensivt, uten at det føles som om det er så mye mer å si.

Will Fish – 6,0 (inn 46)
Evans var mer fremtredende, selv om Fish både var et uromoment på dødballer og også viste at han ikke var redd for å gå frem i banen og presse høyt.

Jonny Evans – 6,5 (inn 46)
Du kunne se rutinen hans, spesielt da han måtte time en takling perfekt. Viste også frem pasningsfoten noen ganger.

evan22

Brandon Williams – 5,5 (inn 46)
United hadde god kontroll på Lyon, men Williams gjorde egentlig veldig lite ut av seg.

Dan Gore – 7,0 (inn 46)
Fantastisk målgivende til Donny, og fullstendig uredd sentral i banen. Tok plass, viste seg frem, og jeg ble nesten mest imponert over evnen hans til å få med seg ball i tette dueller, uansett hvor mye større motstanderne var. Er en helt annen midtbanespiller enn f.eks Mainoo, men det sier også en del om typen når han går på like uredd her som han har vært på U21-nivå.

Fred – 6,5 (inn 46)
Kunne fått målgivende da han spilte frem Hansen-Aarøen, og viste nok en gang frem gjenvinnings-evnen.

Omari Forson – 5,5 (inn 46)
Var involvert i noen glimt, blant annet med en tidlig sjanse for Jurado, men stort sett var det andre som stjal showet fra ham i denne kampen.

Donny van de Beek – 6,5 (inn 46)
Nydelig scoring, og i det gledesskriket etterpå var det mye lettelse. Også flott fremspill til Fred før Hansen-Aarøens sjanse. Dette var mye den Donny vi trodde vi kjøpte – den som er målfarlig og som binder et lags spill sammen.

vande

Isak Hansen-Aarøen – 6,5 (inn 46)
Kun en flott redning som stanset en norsk scoring i Skottland. Sentral også bak ytterligere to muligheter, og fikk vist frem hvor smart og god han er med ball – selv om han denne gangen var dyttet ut som venstre kantspiller.

Joe Hugill – 5,5 (inn 46)
Veldig på hugget, gikk på løp, ville bidra, men uten å få altfor mye igjen for det.

Powered by Labrador CMS