maall

United med fortjent seier mot Arsenal

Erik ten Hag fortsette med å samle noen fine sommerskalper. United hadde allerede slått Leeds og Lyon, men natt til søndag imponerte United da Arsenal ble slått 2-0 i New Jersey.

Bruno Fernandes og Jadon Sancho scoret målene før pause, i en kamp United til slutt brukte 22 spillere.

Varmet bare opp

Det var riktignok ingen André Onana å se natt til søndag skandinavisk tid.

Han varmet opp med laget, men det var forhåndsbestemt at han ikke skulle spille. Anthony Martial og Dean Henderson er fortsatt heller ikke klare etter skade, mens Anthony Elanga stod over siden han er på vei til Nottingham Forest.

Kunne scoret etter fem minutter

United startet godt.

11er

Antony burde scoret tidlig, etter at en glimrende langpasning fra Luke Shaw fant et herlig løp av Bruno Fernandes. Han vendte opp i feltet, men Antony halvbommet på sin avslutning etter fem minutter.

Noen få minutter etter skapte United igjen trøbbel for Arsenal, men uten å få uttelling etter en del småspill i feltet.

Det gjorde de derimot etter halvtimen.

1-0 med kapteinen

Tom Heaton slo smart og langt på kant, unge Kobbie Mainoo gikk på et herlig løp, la igjen til Fernandes som avsluttet knallhardt mot Arsenal-målet. Aaron Ramsdale klarte bare å slå den opp i eget nettak, og Uniteds nye kaptein kunne feire.

2-0 etter Arsenal-tabbe

Ni minutter senere stod det 2-0.

Arsenal-stopper Gabriel gled eller mistet kontrollen på midtstreken, Jadon Sancho, som var spiss for anledningen, utnyttet det hele, satte fart og klinte ballen i krysset. En fantastisk scoring.

Arsenal hadde egentlig bare en sjanse før pause, men den var diger. Martinelli fikk to muligheter mot Tom Heaton etter 11 minutter, men klarte ikke å overliste veteranen verken på første forsøk eller returen.

United hadde vært gode før pause. De var knallharde i duellspillet, og noen herlige kombinasjoner ga noen store sjanser, to scoringer og en fortjent ledelse. Flere spillere viste seg frem.

10 bytter i pausen

Ten Hag byttet samtlige utespillere til 2. omgangen. United hadde med et par unntak god kontroll også da, men kvaliteten sank – selv med Casemiro, Rashford, Lindelöf, Dalot, Maguire og Eriksen på banen, for å nevne noen.

Marcus Rashford kunne satt 3-0 i mistenkt offside-posisjon etter et godt forarbeid av Maguire og Dalot, men bommet.

Facundo Pellistri fikk også muligheten etter et flott Scott McTominay-forarbeid, men skjøt høyt over.

Det var likevel det, og da Arsenal gikk tom for ideer utover i omgangen så endte det hele 2-0.

Dessverre for United måtte Amad gi seg etter bare ti minutter på banen etter en smell i ankelen.

Etter kampen slo United også London-laget 5-3 i en show-straffekonkurranse, laget for de amerikanske tilskuerne.