Supporterklubben har refundert sine reisende

Sesongen 2019/20 er ennå ikke avsluttet på banen, men de siste kampene går som kjent uten tilskuere på tribunen. Vi vet ennå ikke helt sikkert når man får startet opp igjen, men håpet og planen er som kjent at de resterende kampene spilles i løpet av juni og juli.

Over 10 000 reisende

Vel 10 000 medlemmer i Supporterklubben bestilte kampbilletter til årets sesong. Mange av disse bestilte også hotell, fly og tilleggsprodukter som kamptransport, omvisning på stadion, arrangement med ex-spillere og billetter til andre kamper i nærområdet. Alle våre reiser ble gjennomført med svært gode tilbakemeldinger fram til og med den fantastiske forestillingen mot Manchester City søndag 8. mars.

Så kom koronaen. Og alt stoppet opp.

Vel 1 700 medlemmer hadde bestilt og gledet seg til oppgjørene mot Bournemouth, Southampton og West Ham i mai gjennom Supporterklubben.

I tillegg til skuffelsen rundt det å ikke få oppleve United live på Old Trafford er det også en del praktisk som skal ordnes og tenkes på når en tur kanselleres på denne måten. Det oppstår et stort behov for informasjon fra oss som arrangør rundt det praktiske, og hvordan man håndterer økonomien i det.

Yrende folkeliv utenfor Old Trafford i timene før kamp. Når får vi oppleve det igjen?

Vanskelig for reiseselskapene

I de siste dagene har det vært mye i pressen angående reisenæringen. Korona-situasjonen førte til at alt stoppet opp og mange reiseselskaper sliter økonomisk.

Mange mennesker hadde bestilt både fotballturer og ferier for våren og sommeren 2020. Etter loven skal pakkereiser som kanselleres i en slik situasjon refunderes til forbruker i løpet av fjorten dager etter bekreftet kansellering. Myndighetene utvidet denne fristen til tre måneder tidlig i denne fasen, og har nå foreslått at reiseselskapene skal få låne penger slik at refusjon kan iverksettes. Bransjen er ikke fornøyd med dette tiltaket, og ser pr nå ikke hvordan dette skal løses. Resultatet er at forbrukeren ennå i mange tilfeller må vente på sine penger.

Rask refusjon for reisende i Supporterklubben

Supporterklubben var opptatt av å være i forkant underveis, og sendte ut flere informasjonsmailer i perioden hvor korona-situasjonen eskalerte. Når Utenriksdepartementet så kom med sine reiserestriksjoner for fritidsreiser til utlandet valgte vi på eget initiativ å kansellere turene til de nevnte kampene en etter en. I forlengelsen av det gjennomførte vi da refusjoner til våre reisende av hele innbetalte beløp med fradrag av effektuerte medlemskap i løpet av påfølgende uke.

Når det gjelder medlemskapene som er tegnet for å utelukkende kunne reise på en av de tre kampene jobber vi med en løsning om at disse kan utvides. Vi håper at vi kommer til enighet med MUFC om dette, men per dags dato er det ikke bekreftet.

Supporterklubben har fått mange positive tilbakemeldinger fra de uheldige reisende til de kansellerte kampene i april og mai. Gjennomgående er ordlyden at vi har håndtert en kjedelig situasjon på en seriøs og solid måte.

Supporterklubben jobber nå med å forberede oss igjen til å kunne tilby Turer & Billetter til Manchester og Old Trafford. Da skal vi igjen tilby det sikreste, rimeligste og bredeste tilbudet til Drømmenes Teater.