Endelig ble det Viktor sin tur

«Det er tre år siden min far lovet meg en tur til Manchester, og endelig lyktes vi med å komme over», sier Viktor Kronberg, dagen etter han har sett Manchester United vinne 2-1 over Everton på Old Trafford.

Viktor er nå 15 år gammel, er lam i beina, og derfor avhengig av rullestol og plass på handikapptribunen på Old Trafford.  Samtidig er han på rekrutteringslandslaget i kjelkehockey, så det å finne en helg som passer har ikke vært enkelt.

«Dette er vel sjette eller syvende kampen vi søker om billett, og endelig var det vår tur», sier faren Anders Kronberg. «Vi fikk ikke svar på søknaden om billett før cirka tre uker før kamp. Vi reiste over morgenen kampdag, og hjem igjen kvelden etter».

«Vi er kjempefornøyd med dagene her i Manchester. Engelskmenn er veldig høflige og hjelpsomme overfor Viktor, og opplevelsen  på Old Trafford var helt topp.  Anlegget på Old Trafford var et meget handikappvennlig.  Nesten ingen høydeforskjell, flere toaletter og tilgjengelig kafe/bar hele tiden. I tillegg var personalet der meget respektfulle, vennlige og serviceinnstilte. I det hele tatt var alt mye bedre enn vi hadde forventet oss», avslutter Anders.

Det er Per Harald Larsen i Supporterklubben som er kontaktperson dersom noen trenger råd eller hjelp til å søke om handikapplass på Old Trafford. «Vi har lenge stått i kø for å få til en fast plass og en mer forutsigbar løsning for våre medlemmer som er avhengig av rullestol når de er på Old Trafford».

«Dessverre er utbyggingen av seksjonen for handikappede på Old Trafford forsinket, og klubben er ikke villig til å gi oss et permanent sete ennå. Derfor må Skandinaviske medlemmer søke på lik linje med de engelske, og loddtrekningen skjer ikke før cirka tre uker før kamp, og det blir ofte i seineste laget for planlegging av en tur hvor en, eller flere, av de reisende er avhengig av rullestol. Men vi jobber med saken, og håper å få til en bedre løsning fra sesongen 2019/20», sier Per Harald.