PREVIEW: Manchester United – Tottenham

Har bare tapt tre seriekamper mot Spurs på 15 år.

Publisert Sist oppdatert

Spillet setter seg. Vi er videre i Europaligaen. Henrikh Mkhitaryan har spilt seg inn i laget. Nå trenger vi en overbevisende seier i Premier League.

Også mot Everton skjedde det som etterhvert har blitt en ekstremt lei uvane for United, nettopp det å avgi unødvendige poeng. Og det er ikke til å stikke under en stol – det skjedde på utrolig frustrerende vis.

Sist vi møtte Tottenham, ble det også mildt sagt en frustrerende aften. London-laget satte tre mål bak De Gea, på drøye seks minutter.

I skrivende stund er det seks poeng som skiller de to lagene på tabellen, og dermed blir dette tre utrolig viktige poeng å ta med seg videre i sesongen, for begge lag.

Søndagens kamp vises på TV2 Sport Premium og Tv2-Sumo i Norge, TV3 + HD/Viaplay i Danmark og Viasat Sport Premium/Viaplay i Sverige. Avspark er kl 15.15.

Manchester United

Rett fra den iskalde «gressmatta» i Ukraina, og det har ikke blitt all verdens tid for Jose Mourinho å forberede mannskapet sitt før søndagens oppgjør. Spesielt Zlatan Ibrahimovic hadde sitt å si om akkurat den situasjonen.

henrikhmkhitaryanzorya-650-x-358
Får han nok en mulighet mot Tottenham på søndag?

United vant dog komfortabelt 0-2, og slapp unna det hele uten skader. Eric Bailly fikk sine første minutter på en fotballbane etter kneskaden, og gjorde en overbevisende figur sentralt i forsvaret.

Jose Mourinho valgte å la flere spillere få litt etterlengtet hvile hjemme i Manchester, deriblant Michael Carrick, Antonio Valencia og Matteo Darmian. Phil Jones var med i troppen, men satt på benken hele kampen. Morgan Schneiderlin og Memphis Depay var heller ikke med ned til Ukraina, men det er nok av andre grunner enn behov for hvile.

Det viktigste i fotball er å score flere mål en motstanderen gjør, og det er på det punktet Manchester United har litt å gå på. Dette ønsker Jose Mourinho å se en forandring på.

9_spoersmal
Valencia fikk hvile i midtuka, og burde være klar på søndag.

– Zlatan scorer målene, men det er normalt med tanke på at han er spydspiss. Rooney har også et par mål, men jeg forventer mer fra de offensive spillerne våre, ja, fra alle spillerne egentlig.

– Vi spilte godt (mot Zorya), men de fikk nok ikke sett det beste United-laget i år. Det beste har vi vist i Premier League, selv om det har endt uavgjort. Vi spiller veldig, veldig godt, men vi trenger å score flere mål, sa Mourinho.

Bastian Schweinsteiger trener igjen med førstelaget, og er i teorien klar til å være med i troppen mot Tottenham. Wayne Rooney sonet karantene mot Everton, og er tilbake på laget. Kapteinen vår står faktisk med åtte mål på sine ti siste starter mot London-klubben, og er nok mer enn klar for å fortsette den gode tendensen på søndag.

Hvem er ute?

Chris Smalling og Luke Shaw er fortsatt ute med skader, sistnevnte pådro seg nok en smell i Ligacupoppgjøret mot West Ham. Smalling skal være tilbake i slutten av måneden.

Sånn tror vi United starter mot Tottenham:

De Gea; Valencia, Jones, Bailly, Darmian; Carrick, Herrera; Pogba, Rooney, Mkhitaryan; Zlatan

Tottenham

Laget fra London ligger altså seks poeng foran United på tabellen, rett utenfor det celebre selskapet i topp 4.

Manchester United v Tottenham Hotspur - Premier League

– Mourinho vil alltid være «the special one» for meg. Da jeg startet min karriere i Espanyol, var han et referansepunkt for meg. Han hadde alltid døren sin åpen, han har alltid vært grei mot meg.

Tottenham kommer fra to sterke seiere, først en 5-0 ydmykelse av Swansea, så en 3-1 seier over CSKA Moskva i Champions League.

Den absolutt største oppturen denne sesongen for Pochettino sitt mannskap kom nok tidlig i oktober, da Manchester City ble feid av banen på White Hart Lane. Dele Alli scorte ett, og Kolarov klønet inn et selvmål, og Tottenham hadde mer eller mindre full kontroll hele kampen.

Hvem er ute?

POCHETTINO: Mourinho har godt overtak på argentineren.
POCHETTINO: Mourinho har godt overtak på argentineren.

Erik Lamela og Vincent Janssen er ute med skader, men Ben Davis er akkurat kommet tilbake i trening og skal være klar hvis Pochettino trenger han.

Hvem må vi se opp for?

Det første navnet som dukker opp er Harry Kane. Engelskmannen står med syv mål i Premier League så langt, og 11 mål totalt over alle konkurranser.

Dele Alli ser ut til å ha funnet tilbake formen sin, og det er en ung, spennende spiller, som dessverre ser ut til å spille godt når United er på andre siden av banen.

Dommeren

Robert Madley er hoveddommer i søndagens oppgjør. I sin første kamp som dommer i Premier League, mellom Southampton og West Brom, viste faktisk Madley ut hele tre spillere. Det var tre riktige røde kort, innrømmet daværende West Brom-trener Steve Clark etter kampen.

Scoringsvarsel

Vi har det beste og billigste, og sender rett til din telefon hvis du ikke får sett kampen selv eller er villig til å støtte Supporterklubben med noen få kroner i hver kamp. Meld deg på her.

Kampen kan du også selvfølgelig følge LIVE, her på united.no!

God kamp!

Powered by Labrador CMS