– Klubben som topper City, vinner Premier League

Vidar Edell i Tottenhams venner tror tet-kvartetten fra sist holder stand også denne sesongen. Han tror også at United vil slå tilbake, men kanskje først på litt lengre sikt.

Publisert Sist oppdatert

Sesongstarten nærmer seg med stormskritt, og vi har benyttet anledningen til å lodde stemningen hos våre tradisjonelt tøffeste rivaler før det hele braker løs.

Vi innledet denne lille serien ved å intervjue Chelsea-fansens leder, Øystein Vinje, fortsatte med Arsenal Norways Roar Myrvang og redaktør i Liverpools supporterklubb, Torbjørn Flatin og nå har turen kommet til leder i Tottenhams venner, Vidar Edell:


Hvordan står det til i klubben din; er den rustet og klar for det som venter?

– Det var en sterk oppfatning blant supporterne at det skulle kjøpes en spiller eller to foran neste sesong. I skrivende stund er det ingen, og [Toby] Alderweireld, [Mousa] Dembele og [Danny] Rose ryktes å kunne gå. Tottenham har god dekning på alle plasser (unntatt [Harry] Kane), så handling for handlingens skyld er skrullete.

«Jeg håper Alderweireld og Dembele blir. Veldig. Og så flytter vi inn på “nye” White Hart Lane i september, det blir stort.»

– Om noen kommer, så tipper jeg Jack Grealish (Aston Villa) eller [Anthony] Martial. De som dog definitivt kommer (fra skade m.m.), er [Erik] Lamela, [Harry] Winks, [Victor] Wanyama og Lucas Moura – hvorav særlig sistnevnte er meget spennende (kom fra PSG i januar). Og jeg håper Alderweireld og Dembele blir. Veldig. Og så flytter vi inn på “nye” White Hart Lane i september, det blir stort.

TOBY ALDERWEIRELD – viktig forsvarsbrikke for Spurs, men blir han værende …?

Hvordan vurderer du sesongoppkjøringen; har den styrket deg i troen foran 2018/19?

– Tottenham hadde 12 spillere i VM, som isolert sett er uheldig for laget. Få av disse har deltatt i sesongoppkjøringen. Det er gjennomført en OK USA-tur nylig, men synes det er vanskelig å evaluere noe særlig på grunnlag av den.

Hvor fornøyd er du med sommerens handlerunde? Er den avsluttet, eller har du forventninger om ytterligere aktiviteter før vinduet stenger?

– Som nevnt tidligere, så har aktiviteten underlevert i forhold til manges forventninger. Men det er noen dager igjen, og fortsatt kan mye skje.

Hva ser du på som ditt lags største fordel og største utfordring?

– Laget er meget godt samspilt, og har holdt sammen lenge. Fellesskapet er i sentrum, og det er (tror jeg) bedre enn å dra på shoppingtur.  Vi flytter samtidig inn på ny stadion, som er et vannskille for oss – særlig langsiktig. Dessverre for oss skal [Heung-min] Son i militærtjeneste for Sør-Korea, så uklart hva som skjer med ham videre.  Og så er det uklart hvor mye VM betyr for spillerne – som sagt hadde vi med 12 stykker.

Sørkoreanske HEUNG-MIN SON er innkalt til militærtjeneste i hjemlandet.

Vil vi få se Manchester City skru på turboen igjen, og er det i det hele tatt mulig å hindre dem i å ta et nytt ligamesterskap?

– Akkurat som jeg sa i fjor, så tror jeg det laget som kommer foran City vinner PL. Vi trenger nok en sesong til for å utfordre dem helt inn.

Foruten de vanlige gjengangerne – United, City, Arsenal, Tottenham, Chelsea og Liverpool – ser du tendenser i noen av de øvrige klubbene som tyder på at noen av dem kan blande seg inn i toppen? I så fall hvem, og hvorfor?

– Nei, jeg tror disse forblir topp 6. For meg er det uklart om Everton klarer å blomstre under ny manager, og tviler på at West Hams spillerkjøp-orgie ender lykkelig.

Trekk frem én nøkkelspiller og én unggutt du har spesielt tro på denne sesongen.

– Harry Kane, igjen.  Av de helt unge, tror mange av oss på Oliver Skipp – en temmelig unik 17-åring som kommer fra egne rekker.

HARRY KANE – blir igjen en nøkkelspiller for Spurs.

Hva tror du om Manchester United i sesongen som kommer?

– Jeg har observert United over mange år, og laget var en studie av styrke, fart og gjenkjennelig måte å opptre på. Men dette har vært fraværende de siste årene, og det er underlig å se hvor “kjønnsløse” de opptrer til tider. Men de er i Europas elite, og vil komme tilbake – men kanskje ikke med dagens kjerne.

Hvordan vil PL-tabellens Topp 4 se ut ved sesongslutt, hvilke tre klubber rykker ned, og hvem blir Premier Leagues toppscorer?

– City vinner, og Tottenham, United og Liverpool slåss seg imellom om de tre andre plassene.

Nedrykk: Cardiff, Fulham og Newcastle.

Toppscorer: Harry Kane. Helt sant.

Powered by Labrador CMS