– Tuanzebe stod støtt gjennom hele kampen

Aston Villa vant opprykksfinalen mot Derby County på Wembley.

Publisert Sist oppdatert

Som ventet ble Aston Villa for sterke for Derby County i opprykksfinalen på Wembley mandag ettermiddag.

Resultatet ble 2-1, og dermed er Aston Villa tilbake på øverste nivå igjen for første gang siden nedrykkssesongen 2015/16.

Villa hadde 28 sesonger på rad på toppnivå før nedrykket.

Axel Tuanzebe spilte hele kampen for Aston Villa, og klarte seg bra. Han kunne også scoret i åpningsminuttene om han hadde klart å stokke beina fremfor Derby-målet.

Birmingham Mail gir ham karakteren 7,5 for innsatsen, og skriver at han ikke lot seg påvirke av den tidlige bommen, og at han stod støtt i Villa-forsvaret hele kampen.

Kanskje var det nøkkelen også. Manager Dean Smith var fornøyd etter kampen:

– Jeg sa til trenerapparatet mitt at hvis de to [stopperne] spilte godt på Wembley, så ville vi vinne. Derby truet oss offensivt, men vi forsvarte oss godt. Vi har blitt veldig vanskelige å slå.

Nå er jo spørsmålet – hvor spiller Tuanzebe neste sesong? Villa vil nok gjerne ha ham tilbake, og da kan han få Premier League-erfaring der, men det kan jo også være at Solskjær vil ha ham i stallen allerede neste sesong.

 

Spennende avslutning

Villa ledet en stund 2-0, men så reduserte Jack Marriott, og dermed ble det noen spennende overtidsminutter, men Villa og Tuanzebe klarte å holde ut på slutten selv om stopperkollega Mings måtte ut med skade.

Dermed endte det i skuffelse for Frank Lampard og Derby, mens Villa-fansen kan juble igjen.

Ex-red Tom Lawrence spilte mesteparten av kampen for Derby.

Powered by Labrador CMS