– Riktig steg for meg

Tom Cleverley sier seg fornøyd med å skulle tilbringe sesongen som Wigan-spiller.

Publisert Sist oppdatert
Etter flere dager med spekulasjoner, ble det tirsdag ettermiddag klart at den lovende 21-åringen tar nok et år på utlån.
I forrige sesong storspilte han for Watford, og etter suksessen der, var det ventet at Sir Alex ville beholde ham på Old Trafford denne sesongen. For en knapp måned siden ga da også manageren uttrykk for at Cleverley nå var moden for å kjempe om en plass på førstelaget.

Siden fant imidlertid SAF ut at det kunne være lurt å la den Basingstoke-fødte få anledning til å spille så mye Premier League-fotball som mulig, helst hver eneste uke. Selv kunne han ikke love fast plass, men det ville kanskje bli enklere i en mindre klubb…? Og dermed var saken grei; etter dager med tautrekking mellom naboklubbene Bolton og Wigan, fikk sistnevnte tilslaget.

Fryktet lite spilletid

Det er Cleverley fornøyd med, selv om drømmen om spill for moderklubben har gått i vasken i denne omgang.

– Jo, det er nok et riktig steg for meg, innrømmer han overfor MEN. – Sir Alex har riktignok tidligere uttalt at han ønsket å beholde meg her, men med tanke på bredden i troppen og kvaliteten på midtbanespillerne, fryktet jeg å ikke få så mange sjanser.

– Jeg har allerede to sesonger bak meg på utlån, men disse periodene har gjort godt for utviklingen min. Jeg ønsket heller ikke at fremgangen skulle bremse opp. Med andre ord, og med all respekt for reservelaget; jeg ønsket meg ikke tilbake til det nivået.

Tok selv initiativet

– Av den grunn tok jeg i forrige uke en prat med manageren, og vi ble enige om at det beste nok ville være om jeg tok nok en periode på utlån.

– Og Wigan passer meg utmerket. Jeg kjenner ikke manager Roberto Martinez personlig, men jeg har hørt mye fint om ham. Jeg vet at han liker å spille god fotball, noe som er lett å forstå når man ser Wigan i aksjon. Det er nettopp den type lag jeg trenger. Klubben har også flere kvalitetsspillere som jeg kommer til å lære av. I tillegg betyr dette at jeg kan fortsette å bo hjemme, noe som passer meg perfekt.

– Ideelt sett skulle jeg selvsagt blitt i United, men samtidig må jeg være realistisk. Derfor er denne overgangen det beste som kunne skje. Jeg vet jo og at jeg kanskje kommer til å angre dersom United plutselig skulle oppleve en skadekrise, men slik kan jeg ikke tenke, det har jeg ikke råd til.

– Isteden må jeg bruke tiden til å etablere meg på dette nivået. Da vil jeg forhåpentligvis kunne spille Champions League-fotball med United allerede neste sesong!

Vil styrke selvtilliten

– Jeg har behov for å teste meg selv i Premier League på uke-til-uke-basis om jeg fortsatt skal utvikle meg, så håpet er at jeg skal kunne vise Wigan at jeg i stand til å tilpasse meg Premier League-fotball, og kanskje score noen mål på veien. Jeg har i hvert fall troen på egne ferdigheter og ønsker å vise dem frem for alle. Hvis Wigan gjør det bra vil det gi meg enorm selvtillit før jeg drar tilbake (til Old Trafford). Da vil jeg også ha mye bedre forutsetninger for å håndtere utfordringene som venter i United, avslutter en spillesugen og forventningsfull Cleverley.

Hva mener du, var det riktig å sende Tom Cleverley på nok et utlån? Logg inn og si din mening om overgangen.

Powered by Labrador CMS