Sjeldent stygg tapsrekke

Et tap mot Swansea ville gjøre tapsrekken, som allerede er stygg, oppsiktsvekkende også om en ser langt tilbake i tid.

Publisert Sist oppdatert

United har tapt tre kamper på rad. Det er ikke en begivenhet som skjer ofte. Sist det skjedde var i 2001, og det var under veldig spesielle omstendigheter. United lekte seg gjennom Premier League-sesongen, og de rødes tredje Premier League-tittel på rad ble sikret i god tid før siste kamp.

Dermed kunne United eksperimentere litt, og det ble tap i de tre siste ligakampene. Spillere som Andy Goram, Raimond van der Gouw, Michael Stewart, Ronnie Wallwork, Luke Chadwick og Bojan Djordjic var alle blant de som fikk sjansen til å imponere, mens resten av spillerne nærmest ventet på sommerferien. Derby vant 1-0 på Old Trafford, før United tapte borte mot både Southampton og Tottenham Hotspur.

Ikke strålende, men på grunn av omstendigheten er det også vanskelig å karakterisere det som en krise. United vant tross alt med ti poeng likevel…

Da var det mer krisestemning høsten 1996, siden nedturen kom langt tidligere i sesongen, nemlig i oktober/november. Da tapte nemlig United tre ligakamper på rad.

Først hadde Newcastle smadret Fergusons menn 5-0. I neste ligakamp vant Southampton 6-3 på The Dell, og da hjalp det lite at Swindon ble slått i ligacupen mellom de to kampene. Etter dette påførte Fenerbaçhe United sitt første hjemmetap i europeiske turneringer i de 40 årene siden United i 1956/57-sesongen tok steget ut i Europa. Og så tapte United 1-2 hjemme mot Chelsea.

At formen var rotete også i tiden fremover hjalp ikke på stemningen. Juventus vant på Old Trafford som Fenerbaçhe hadde gjort det, Middlesbrough klarte poeng mot United, og Leicester avanserte på Uniteds bekostning i ligacupen. Selv seieren mot Swindon var altså nytteløs!

United vant ligaen til slutt likevel.

Men når var sist United tapte fire på rad? En kan kanskje si at det også var i 2001, siden 2001/02-sesongen ble åpnet med et 1-2-tap mot Liverpool på Wembley i Charity Shield (dagens Community Shield). Men er en slik turnering, som strengt tatt betyr lite, verdt å snakke om i denne sammenhengen? Og kan en egentlig snakke om en dårlig periode når det er en sommer mellom tapene?

Så om vi er fornuftige nok til å overse den perioden, så må vi tilbake til Busbys tid, nærmere bestemt 1961/62-sesongen. 14. oktober tapte United 0-2 hjemme mot Birmingham, før det uken etterpå ble et stygt 1-5-tap borte mot Arsenal. Så vant Bolton Wanderers 3-0 på Old Trafford, og så ble det et 1-3-tap mot Sheffield Wednesday på Hillsborough.

Rekken ble så stoppet med et uavgjortresultat hjemme mot Leicester, før det ble to 1-4-tap på rad, mot henholdsvis Ipswich og Burnley.

Om United taper mot Swansea igjen er det attpåtil det tredje hjemmetapet på rad, noe som også skjedde i den samme perioden. Før hjemmetapene mot Birmingham og Bolton hadde nemlig Wolverhampton vunnet 2-0 på Old Trafford også. United endte sesongen på en 15. plass.

Sesongen etter, 1962/63, hadde United også tre hjemmetap på rad, noe som skal være foreløpig siste gang dette skjedde.

Nå må en mot Swansea unngå at den sjeldent stygge tapsrekken blir verre.

PS! I 1930 gikk United på 14 ligatap på rad. Det er vel neppe noen risiko for at dette skjer igjen!

Powered by Labrador CMS