– Tenk om Chelsea hadde hatt Van Persie

– Og nå kan Howard Webb miste plassen sin i United-laget. Les hva avisene skriver etter 3-2-seieren her.

Publisert Sist oppdatert

Rob Smyths herlige vurdering i The Guardian er trukket ut i en egen sak.

Les den her: – Chelsea skulle hatt tre røde kort

The Guardian, Richard Williams:

Williams stiller spørsmålstegn ved Roberto di Matteos avgjørelse om å ta av Oscar, Hazard og Mata, slik at Chelsea dermed mistet all sjanse til å få noe ut av kampen.

Han roser imidlertid United – og spesielt Wayne Rooney.

– Om Fergusons lag var heldige med en del viktige avgjørelser så kan man også si at de skapte sitt eget hell takket være den positive måten de angrep kampen på, i et forsøk på å ta sin første seier på Stamford Bridge på ti år.

– Frem til han laget frisparket som ga Mata muligheten til å redusere, så hadde Wayne Rooney vært outstanding. Med å spille bak Robin van Persie gjorde han alt han pleier å gjøre i Premier League, men som han aldri gjør på landslaget. Han så ut til å være i kampform, kjapp og på mentalt, med et førstetouch som fikk det til å se ut som om han hadde lim på støvlene og full kontroll over pasningene sine. Defensivt så stoppet han Chelsea med perfekt timede taklinger.

The Guardian, Michael Cox:

– Chelsea har vært sårbare på venstresiden denne sesongen, siden Eden Hazards offensive posisjon gjør Ashley Cole et mulig bytte. Dette utnyttet United til det fulle med sin oppstilling, og dette var en dum kamp å la Cole være alene mot to motstandere i. Han har jo blitt utspilt av Valencia alene i tidligere oppgjør.

– Uniteds andre mål var også en perfekt illustrasjon på Chelseas problem på venstresiden. Rafael løp fra Hazard og skapte en to-mot-en-situasjon, slik at Valencia fikk tid til å sikte inn Robin van Persie i feltet. Det var klassisk vingspill fra Uniteds to spillere som også bærer de klassiske numrene til posisjonene, 2 og 7.

The Guardian, Daniel Taylor:

Taylor har skrevet The Guardians normale kampreferat, og har valgt Robin van Persie som banens beste.

Oliver Kay, The Times:

Kay mener også at Uniteds offensive inngang på kampen ga suksess.

– Til slutt så var Fru Fortuna på de modiges side, og 3-2-målet til Hernandez ga United belønning for hvordan de angrep Chelsea på fra starten av. Det er likevel vanskelig å ta noe som skjedde det siste kvarteret alvorlig.

– Med 11 mot 11 og på 2-2 var det Chelsea som virket som de mest sannsynlige seierherrene, og med én mann mindre fortsatte de å kjempe. Med ni mot 11 hadde de imidlertid liten sjanse. Sir Alex sa etterpå at det var på tide med litt flaks på Stamford Bridge, og kanskje har han rett. Ikke så mye på grunn av tidligere dommerfeil mot United, selv om det har vært en del av dem også, men mest på grunn av måten de angrep kampen på.

– De gikk i strupen på Chelsea fra starten av, og gjorde det de kunne for å angripe på høyresiden, hvor Rafael og Antonio Valencia forsøkte å få to-mot-en-situasjoner mot Ashley Cole.

(Saken fortsetter under bildet)

The Independent, Sam Wallace:

– Samtidig som ekstra vakter løp til spillertunnelen og hjemmefansen lot sinnet gå utover dommeren, og bare dommeren, så må Mark Clattenburg ha forstått at han hadde gjort noen feil.

– På slutten av kvelden stod Clattenburg så foran en type skandale som har potensial til å sette en stopper for karrieren hans. Spørsmålet om hva han sa eller ikke sa til John Obi Mikel kan bli den neste stormen i engelsk fotball, bare et par dager etter at fotballen trodde man var kvitt den forrige skandalen.

To ting er imidlertid klare etter søndagens kamp: Clattenburg gjorde feil i å vise ut Fernando Torres, og han gjorde feil i å godkjenne Hernandez’ 3-2-mål. Det var ingen god dag for landets beste dommere på Stamford Bridge eller Goodison (Everton-Liverpool), men det skal også sies at de har en j**la vanskelig jobb. Fantastiske kamper fortjener imidlertid perfekte dommere.

The Telegraph, Paul Hayward:

Han er mest opptatt av hva Robin van Persie ville gitt Chelsea, som Fernando Tores ikke gir London-laget.

– Hadde Chelsea hatt Robin van Persie ville de vært skremmende gode. Paradokset er at Chelseas dyreste spiller noensinne holder Chelsea tilbake.

– Du gikk kanskje glipp av det siden alt fokus var på Fernando Torres’ røde kort, men da Chelseas 50-millioners-mann fikk ballen midt på banen og med muligheten til å løpe mot Uniteds mål, så kikket han med en gang etter noen å sende ballen til.

– Torres skjønte at han var alene, og satte av gårde på et løp som aldri så overbevisende ut. Øynene hans avslørte at han var ukomfortabel med muligheten han hadde fått.

– Mens han løp inn på Uniteds tredel av banen, traff Evans hans på leggen og han gikk overende som om han var stygt taklet. Det var direkte feil å vise ham ut, men det var så mye i hans allround-spill som viser at Chelsea skulle ønske de kunne skrive Van Persies navn på laglista si i stedet. Torres var ikke skyldig i filming da han ble utvist, men han er skyldig i dårlig spill og å ha kastet bort talentet.

– En spiss har vunnet i lotto når han har spillere som Hazard, Mata og Oscar rundt seg, men som oftest så fortjener ikke Torres den lotto-gevinsten. Van Persie derimot, alt han gjorde var gjennomtenkt. Man kunne nesten se at han ville skape trøbbel for Luiz og Cahill så fort han kom inn på banen.

– Å hente Van Persie fra Arsenal var en bra operasjon av Ferguson, og offensivt har de nå det lille ekstra. Det samme kan ikke sies om Chelsea.

(Saken fortsetter under bildet)

The Sun, Steven Howard:

– Hvis det fortsetter som dette vil Howard Webb miste plassen sin i United til Mark Clattenburg.

– Kanskje i overkant stygt, men det er ikke helt urettferdig å skrive det.

– Totalt sett var det en sjokkerende svak forestilling fra dommeren som skal være Englands nest beste. Prestasjonene til den engelske dommerstanden har imidlertid vært en skam i så mange år nå at det bare var snakk om tid før de ble det store samtaleemnet en gang til. Han ødela en av sesongens mest fantastiske kamper.

Howard stiller også spørsmålstegn ved utvisningen av Ivanovic, og mener at det bør lages regler hvor sånt også kan ende bare med gult kort.

The Telegraph, Henry Winter:

– Clattenburg har vært involvert i situasjoner som har gitt United grunn til å smile før. Han godkjente for eksempel ikke et Pedro Mendes-mål på Old Trafford i 2005, men godkjente at Nani stjal ballen fra Heurelho Gomes og scoret for to år siden. Det skal imidlertid sies at Clattenburg regnes som en av Englands beste dommere – god nok til å dømme FIFA-kamper. Han gjorde også helt rett i å vise ut Ivanovic.

– United vil hevde at dette er et bevis på at man av og til får avgjørelser med seg, av og til mot seg, og de vil gå tilbake Martin Atkinsons dømming forrige sesong. Brasilianeren fikk da bare gult til tross for at han laget en rekke frispark. Året før var United rasende over et frispark Atkinson ga mot Darren Fletcher – som igjen førte til Chelseas vinnermål.

Powered by Labrador CMS