Gjør klar for terminliste-trøbbel

Går United hele veien denne sesongen så er det faktisk ikke nok plass til å plassere de utsatte kampene.

Publisert Sist oppdatert

Manchester City – United er utsatt.

Southampton – United er utsatt.

Og skulle United slå ut Chelsea i FA-cupen vil også Burnley – United utsettes.

Da blir det et problem.

Skulle United gå hele veien både i FA-cupen og Europa League er det nemlig nå bare to ledige midtuker uten kamper. Det betyr at eneste løsning vil være  at United må spille fire kamper på åtte-ni dager når alt skal avgjøres.

Kamper, mulige kamper, og ledige tidspunkt:

TERMINLISTA: Vi takker Christopher for grafikken.

Grafikken over, som vi har fått fra en leser, viser problemstillingen. Den inneholder to hvite felter fra og med nå og ut sesongen, mens United altså kan sitte igjen med utsatte kamper mot tre lag.

Den sannsynlige løsningen blir da at United minst én uke må spille kamper fredag, mandag, torsdag og så søndag igjen – altså fire kamper på ni dager. Alternativet er lørdag, mandag, torsdag, søndag, altså fire kamper på åtte dager. Begge deler vil frustrere Jose Mourinho.

TERMINLISTE-SKYER: På Mourinhos horisont.

Denne uka ble TV-kampene for april presentert, og det var noe snodig at det ikke samtidig kom en offentliggjøring av at United skal møte Southampton eller City i midtuka i uke 17.

Samtidig så mener Supporterklubben at det fortsatt kan skje. Tildelingen av TV-kamper er én ting, mens det å plassere kamper i terminlista er en annen ting. Det kan altså fortsatt skje at en av de utsatte kampene spilles i uke 17.

Alternativet er jo ikke spesielt lystig.

Ny april-kamp kommer?

Velger Premier League ikke å bruke den midtuka, så vil United  kanskje tvinges inn i to uker med vilt kamp-program.

Det er en liten trøst at det ikke kan bli returkamper i FA-cupen fra og med kvartfinalen og ut. Det som også er helt sikkert er at United må ha spilt samtlige ligakamper før den oppsatte kampen mot Crystal Palace i siste ligarunde.

Så velger vi – foreløpig – å ikke fokusere på at alt kanskje løser seg hvis United ryker ut av FA-cupen eller Europa League.

Fordel eller ikke?

Fire kamper på åtte-ni dager vil kreve sin mann, og for noen kan et tett kamp-program utvilsomt bli for mye. Det er imidlertid eksempler på at lag som har flyt tåler tett program. Våren 1999 har for eksempel flere av Uniteds spillere uttalt at de hadde en så god flyt at man bare ønsket å spille og vinne nye kamper hele veien.

Powered by Labrador CMS