Enklest for City, tøffere for Arsenal, Liverpool og Spurs

Det er flere som ikke er like fornøyde.

Publisert Sist oppdatert

Ok, vi vet at alle skal spille mot hverandre to ganger, men likevel var det en del spenning knyttet til terminlista og oppsettet.

Du har sikkert fått med deg det viktigste rundt Uniteds terminliste. Hvis ikke finner du det meste her.

Men ellers er det greit å få med seg dette om rivalene og litt mer generelle endringer.

Vinterpause…

Det er som kjent noen generelle endringer denne sesongen.

Det blir en vinterpause for alle lag  enten helga 8. eller helga 15. februar, når United er satt opp med bortekamp mot Chelsea.

Per nå så står den kampen på 8. februar, men den kan altså flyttes til 15. februar hvis TV-selskapene ønsker det. Halvparten av Premier League-lagene spiller nemlig den ene helga mens den andre halvparten spiller uka etter.

…og FA-cup i midtuka

Samtidig er det også verdt å merke seg at 5. runde i FA-cupen skal spilles i midtuka 4. mars.

Blandet drops for rivalene

Liverpool:

To ting peker seg spesielt ut her.

Liverpool skal i desember spille seks Premier League-kamper, én Champions League-kamp og to kamper i klubb-VM. Det sier seg selv at det blir en stor belastning på troppen.

Samtidig har Merseyside-laget også en meget tøff ligainnspurt – med kamper mot Arsenal borte, Chelsea hjemme og Newcastle borte i sesongens tre siste kamper i mai.

Januar måned blir også en nøkkelperiode med Tottenam borte, United hjemme og Wolverhampton borte i løpet av en halvannen uke.

Tottenham:

Har fått en vanskelig start, da de i første halvdel av sesongen faktisk spiller borte mot sju av de åtte andre lagene som endte i topp 9 i Premier League i sesongen vi akkurat har avsluttet.

To av disse kampene er borte mot City (i kamp 2) og Arsenal (i kamp 4).

Fordelen med dette, hvis man kommer nogenlunde helskinnet gjennom det, er selvsagt mange hjemmekamper mot de beste på tampen av sesongen.

MYE BORTE FØRST: Tottenham og Harry Kane spiller borte mot alle topp 9-lagene i fjor – unntatt ett – i første halvdel av sesongen.

Arsenal:

Tøff start. Det er det som peker seg ut her.

Forrige sesong begynte Arsenal med kamper mot City og Chelsea.

Nå begynner det med Newcastle borte før det fortsetter med blant annet Liverpool borte og Tottenham hjemme allerede i tredje og fjerde serierunde. Legg til at de også har Watford og United borte i løpet av de sju første rundene – så sier det en del om starten.

Fansen ble ikke så veldig mye mer glad over at sesongen avsluttes med kamper mot Tottenham og Liverpool i løpet av de fire siste kampene.

Manchester City:

Har grunn til å være godt fornøyd.

Møter riktignok Tottenham hjemme allerede i andre runde, men ellers er en bortekamp mot Everton den eneste kampen med en viss vanskelighetsgrad før november. I alle fall på papiret.

Har imidlertid Liverpool, Chelsea, United og Arsenal i løpet av én måned i november og starten av desember, samtidig som det også spilles Champions League.

Ligainnspurten er også overkommelig, med bortekamp mot Watford (som de akkurat slo 6-0 i FA-cupfinalen) som det vanskeligste.

DET «ENKLESTE» OPPSETTET: Manchester Citys oppsett var kanskje det enkleste. På papiret.

Chelsea:

Bortekampen mot United i første runde er vanskelig nok, og Liverpool borte i nest siste serierunde er enda vanskeligere. Sånn sett verken topp start eller avslutning.

Får to tøffe London-oppgjør, mot Tottenham og Arsenal, på bortebane rett før og rett etter julaften.

Ellers peker slutten av av januar og februar seg ut som en viktig hjemmeperiode, da de møter Arsenal, United og Tottenham i tre hjemmekamper – kun avbrutt av en bortekamp mot Leicester.

Her kan du se alle lagenes kamper – runde for runde eller fordelt på lag.

Powered by Labrador CMS