Tall og stats foran lørdagens kamp

Lørdag kveld er det duket for årets siste forestilling på Old Trafford. Da møtes to lag som i den senere tid har hatt vondt for å avgjøre fotballkamper til egen fordel.

Publisert Sist oppdatert

Mens Manchester United har slitt seg gjennom sine tre siste kamper uten å vinne, ser situasjonen faktisk atskillig dystrere ut for gjestene fra Southampton. De har nemlig spilt hele syv kamper uten gevinst siden den knusende 4-1-seieren over Everton på St. Mary’s den 26. november.

Enda klarere kommer forskjellen mellom de to klubbene frem ved å ta en titt på tabellen. Den viser at United på andreplass har sanket hele 24 poeng mer enn Southampton. Sydkystkystklubben innehar en foreløpig 14. plass og kan i utgangspunktet synes å ha noenlunde trygg grunn under føttene. Men, det er jevnt i den delen av tabellen, så jevnt at Mauricio Pellegrinos mannskap bare befinner seg to poeng unna direkte nedrykksposisjon.

Les også: – Vi må ikke tenke (for mye) på motstanderen

Fra fjorårets møte på Old Trafford: Zlatan Ibrahimovic (t.v.) banker ballen i mål og fastsetter sluttresultatet til 2-0.

1-0-2(!)

Det kan med andre ord trygt slås fast at det ikke bare er United som har behov for å snu en negativ trend når dommer Craig Pawson blåser igang lørdagens oppgjør. Men, vi skylder å gjøre oppmerksom på en ting: for selv om United tradisjonelt har hatt et godt grep om innbyrdesoppgjør med lørdagens motstander, har Southampton vunnet to av klubbenes tre siste møter på Old Trafford!

Les også: Svekket Southampton-forsvar etter LFC-kjøp

Her finner du flere statistiske fakta – i all hovedsak fremskaffet av Opta – deriblant om tidligere møter mellom Manchester United og Southampton:

  • Totalt har klubbene møttes 175 ganger i alle turneringer. 157 av disse har vært ligaoppgjør, hvorav 41 i Premier League
  • I alt har United vunnet 72 kamper og tapt 51, mens 52 oppgjør har endt uavgjort. Målforskjellen er 253-238 i favør av United
  • I PL-sammenheng har United holdt nullen i lagenes tre siste innbyrdesoppgjør, altså hjemme og borte (1-0, 0-0, 2-0)
  • Southampton har vunnet to av sine tre siste PL-kamper på Old Trafford (0-2, 1-0, 1-0)
  • Det forrige møtet mellom klubbene, på St. Mary’s den 23. september, vant United 1-0 etter scoring av Romelu Lukaku
  • Dersom United går seirende ut av lørdagens kamp, kan klubben markere «dobbeltseier» mot Southampton (hjemme/borte) i samme sesong, for første gang siden 2012/13.
  • Zlatan Ibrahimovic har scoret fire mål på sine to kamper mot Southampton
  • Under José Mourinho har United kun tapt to av 29 PL-kamper på Old Trafford. Begge tapene kom mot Manchester City (2-1, 2-1)
  • Siden han i sommer tok over managerjobben etter Claude Puel, har Mauricio Pellegrino ledet Southampton til seier i bare 20 % av lagets PL-kamper (V4, U7, T9)
  • I årets PL-sesong har innbyttere sørget for ni av Uniteds mål. Dette er ett mer enn totalen for de to foregående sesongene
PL-formen:
Man. UnitedSouthampton
Seks siste kamperU-U-V-V-T-VT-U-T-T-U-U
Powered by Labrador CMS