– Presset gjør meg bedre

Axel Tuanzebe snakker om presset som følger med å spille for Mourinho, og får ros fra både sjefen og Gary Lineker.

Publisert Sist oppdatert

Endelig fikk Tuanzebe sjansen igjen, for første gang siden ligaavslutningen mot Crystal Palace, og han klarte seg fint i 2-0-seieren mot Swansea.

I vår spillerbørs belønnet Dag Langerød han med karakteren 7, som en av bare tre spillere.

– Du venter på en måte bare på din mulighet til å spille, og sjefen fortalte meg tidligere på ettermiddagen at jeg var involvert, så jeg var strålende fornøyd, og ga alt, uttalte Tuanzebe til MUTV.

– Under ham er det mye press, så en må prestere. Å håndtere det presset gjør en til en bedre spiller, så jeg er glad jeg har den byrden plassert på meg.

Tuanzebe har hatt en liten ryggskade som har hindret ham i det siste, og at han spilte seg opp i løpet av kampen kan kanskje ha vært fordi han var litt rusten i starten.

– Jeg har gått en lang periode uten å spille fotball, så du må på en måte bare gradvis spille deg inn i kampen, og bygge selvtillit med alle ballberøringer – med hvert skritt blir du bedre.

– Det er ingenting som er bedre enn å spille for Manchester United fremfor en stor manager, det er ingenting som er mer givende for en ung spiller på vei opp.

LEGGER PRESS PÅ SPILLERNE: José Mourinho.

Fornøyd Mourinho

Mourinho likte det han så fra både Tuanzebe og McTominay, ga han uttrykk for i et intervju med MUTV.

– Jeg synes de begge presterte godt. Jeg vil si spesielt Scott, siden han hadde stor innflytelse på kampen i et viktig område. Han var veldig komfortabel og sterk på midtbanen.

– Jeg prøvde å gi Axel god beskyttelse. Jeg synes Axel startet litt nervøst, men han fikk stabilitet og spilte godt.

– Jeg bestemte meg for å spille med tre [stoppere] fordi Victor kanskje heller ikke kom med selvtillitsnivået veldig høyt, så da valgte jeg å bruke begge sammen med erfaringen til Smalling. Det var godt for spillerne å ha selvtillit.

FIKK MOURINHO-ROS SAMMEN MED TUANZEBE: Scott McTominay.

Lineker-ros

Også Gary Lineker, den legendariske England-spissen og nåværende Match of the Day-programlederen, har gode ord å komme med om Tuanzebe.

– Axel Tuanzebe ser ut som et virkelig [fremtids]prospekt. Trygg på seg selv, rask, komfortabel med ballen og har en virkelig intelligent måte å spille på, skriver Lineker.

Powered by Labrador CMS