Denne mannen har kontroll

Sverige vant 1-0 mot Sveits – nå blir det kvartfinale.

Publisert Sist oppdatert

Sverige – Sveits 1-0 (0-0)

Åttendedelsfinale, Saint Petersburg Stadium

Mål: 1-0 Emil Forsberg (66.).

🇸🇪 Victor Lindelöf

Helhetsinntrykk: Har stort sett god kontroll, og er involvert i svenskenes mål.

Verdt å vite: Dette er første gang på 60 år at Sverige vinner to VM-kamper på rad. Det har ikke skjedd siden de selv sto som VM-arrangør i 1958. Den gang slo de Sovjetunionen 2-1 i kvartfinalen og Vest-Tyskland 3-1 i semifinalen. Deretter fikk eventyret en brå slutt med 2-5 i finalemøtet med Brasil.

Vurdering: Victor Lindelöf er egentlig ofte den vanskeligste spilleren å sette karakter på. Han preger sjelden fotballkamper veldig, men gjør stort sett jobben sin ganske bra.

Det er uansett slik at Sveriges måte å spille på ikke nødvendigvis favoriserer vår mann.

Undertegnede hadde Lindelöf som sin banens beste ved forrige Old Trafford-besøk (Swansea-kampen på påskeaften), etter en kamp der han ofte brøt foran, og generelt kunne imponere med sitt tempo. Slik Sverige spiller, så får han ikke vist tempoet sitt så ofte, mens flere av de typiske Lindelöf-bruddene har blitt gjennomført av spillerne i leddet foran.

Men han gjør helt klart en respektabel jobb i Sverige-forsvaret likevel, selv om han har fått mindre oppmerksomhet enn stopperkollega Andreas Granqvist – som jo er ganske synlig, spesielt på grunn av sine viktige straffescoringer.

Han stopper flere innlegg. Han leser Sveits’ langpasninger, og hindrer slik farlige situasjoner å oppstå. Han bruker fysikken sin når det trengs, og gjør viktige klareringer med hodet. Han gjør akkurat det vi forventer fra en god midtstopper.

Offensivt er egentlig bidragene noe begrenset. Han er slettes ikke alltid fremme på dødballer – hans egenskaper på eventuelle kontringer imot blir åpenbart sett på som veldig verdifulle. En av dødballene tok han for øvrig selv fra midtbanen, med hell, en fin langpasning som Sverige burde gjort mer ut av.

Selv om løpene fremover kom sjeldent, kom det viktige 1-0-målet rett i etterkant av at Vigge hadde satt fart offensivt for første gang. Det er liten tvil om at Lindelöf mestrer dette, og alt i alt ender han altså på pluss-siden her også.

Kampen startet dårlig for Lindelöf, siden han skled etter rundt ti sekunder (noe som førte til et ufarlig Sveits-langskudd), men alt i alt er dette solid gjennomført selv om det ikke er perfekt.

Som mot Mexico, så hadde Lindelöf og Sverige ganske god kontroll. Nå venter England eller Colombia i kvartfinalen.

Fra sosiale medier:

Powered by Labrador CMS