– Mye mål – og Cardiff-seier!

Det både håper og tror leder i Scandinavian Bluebirds, Anders Sigdestad,

Publisert Sist oppdatert

Grunnlaget for disse optimistiske tonene finner Sigdestad selvsagt i et par meget oppløftende resultater hjemme på flotte Cardiff City Stadium. Seire over Manchester City og waliserrivalene Swansea, den siste for tre uker siden, viser at Premier League-debutantene i gode stunder er i stand til å hamle opp med de fleste.
Med 12 poeng totalt på elleve kamper, har poengfangsten riktignok vært så som så, men Sigdestad sier seg likevel strålende fornøyd med uttellingen.

– Ja, jeg synes det har gått bedre enn forventet. Og det er deilig å endelig være oppe på det nivået hvor vi hører hjemme. Det har vært noen kjedelige år hvor vi riktignok har kjempet i toppen av Championship, men så blitt stanget imot i playoff’en.

Med andre ord; du er fornøyd med det som har skjedd så langt i sesongen?

Ja, veldig! Tre poeng mot City, Fulham og ikke minst Swansea, har gitt oss en god start; det vil jeg påstå.

Som du sier ble det seier hjemme mot Manchester City, og nå har dere tenkt å gjenta bragden mot United?

Det kan fort skje. Hjemme på Cardiff City Stadium har fansen virkelig vært den 12. spiller, og en av grunnene til at vi slo både Swansea og City.

Hvordan ser du for deg kamputviklingen i søndagens oppgjør?

Det er aldri godt å si, men jeg regner jo med at United kommer til å ha mye ball, og at vi blir liggende lavt. Om det blir en kamp som den mot Manchester City, kommer det i hvert fall til å bli svært spennende.

Noe du frykter spesielt fra ligamesternes side?

Om Van Persie blir kampklar, må jeg svare duoen som inkluderer ham og Rooney. De er særdeles skumle.

Dere har selv en skummel spiss på laget. Hvor fornøyd er du med ex-Red Fraizer Campbells innsats i Cardiff-trøyen?

Veldig. Vi fikk ham billig (rundt 6 millioner norske) og han har allerede ,,tjent» inn igjen pengene. Han hjalp oss med opprykk i fjor, med syv mål på 12 kamper, og så scoret han to mot City. Så god start på Cardiff-karrieren for Campbell.

Cardiff City v Swansea City - Premier League

Hvem vinner årets Premier League, tror du, hvem rykker ned, og – hvor havner Cardiff?

Resultattips for søndagen?

Helt til slutt, Anders: Har du kommet deg etter sjokket den nye eieren påførte Cardiff City ved å endre klubbfargene fra blått til rødt? Det kommer vel uansett ikke på tale å endre fra Bluebirds til Redbirds ..?

Cardiff City v Swansea City - Premier League
Klubbeierens beslutning om å endre klubbfargene, ses i beste fall på som kontroversiell.

Det var et sjokk at Vincent Tan (eieren) valgte å bytte klubbfargene, samt bytte emblemet. Da hadde han først valgt å lodde stemningen blant fansen gjennom et åpent brev, hvor han samtidig gjorde det klart at han ville investere 1 milliard i klubben.  Men til tross for at fansen svarte nei til forslaget, valgte han å gjøre det.
En del fans har etter hvert tilpasset seg og skaffet seg røde drakter, mens andre deler av fansen forsatt har blå. For min del ser jeg Cardiff helst i blått, men det er nok ikke noe å gjøre med. Vincent Tan reddet klubben fra konkurs, så jeg vil heller se klubben spille i rødt, enn ingen klubb i de hele tatt. Og nei; Redbirds har nok aldri vært et tema. Once a Bluebird always a Bluebird, smiler Anders Sigdestad, og ønsker alle lykke til på søndag, og god kamp.

Det kan vi bare slutte oss til.

Her kan du kikke nærmere på Scandinavian Bluebirds’ hjemmeside

Powered by Labrador CMS