Håper, men tviler på seier

Med Aston Villa som verter for helgens største og viktigste Premier League-oppgjør, har vi invitert styremedlem i Villas norske supporterklubb, Ingolf Olsen, til en liten prat.

Publisert Sist oppdatert
Villa Park er en av Manchester Uniteds favorittarenaer. Der har klubben høstet uttallige triumfer, ikke minst i FA-cupen, hvor arenaen tidligere ble benyttet som nøytral semifinalearena.
Men også i ligasammenheng har Villa Park vært en lykkebane for rødtrøyene. På totalt nitten møter siden Premier League ble opprettet i 1992, har United gått seirende ut av hele elleve. Seks ganger har lagene spilt uavgjort, mens bare to kamper har endt med hjemreise uten poeng i kofferten.

Allikevel, det er nå fire sesonger siden forrige trepoenger. 4-1-seieren i 2007/08 har nemlig blitt fulgt opp med 0-0 i 2008/09, 1-1 året deretter og 2-2 i fjor. Har Villa knekket koden, og vil de være i stand til å påføre United nok en skuffelse denne helgen?

Villa-fan Ingolf Olsen er ikke særlig optimistisk:

– Nei, i utgangspunktet kan jeg ikke se hvordan Villa kan vinne denne kampen. Uansett hvordan vi ligger an, så vil United komme tilbake og score mål. Enten skjer det like før slutt, eller på overtid.

– Vi har ikke scoret i de to siste kampene, og med den defensive taktikken til vår manager Alex McLeish, så lukter det ikke akkurat poeng her. Derfor tror jeg at de fleste Villa-fans vil bli veldig positivt overrasket om vi oppnår poengdeling, slik som i fjor.
Da stilte Villa med et veldig ungt lag hjemme på Villa Park. De kjørte over United i starten på 2. omgang og tok ledelsen 2-0, men så kom dere dessverre tilbake på slutten. Ja, dere holdt til og med på å vinne 3-2 på overtid.

– Pass opp for Agbonlahor!

Hva frykter du mest fra Sir Alex’ mannskap?

Når det gjelder United frykter vi det meste. Forsvarsfirereren vår er helt håpløs, og henger ikke med i svingene når ballen går fort langs bakken, og når de blir utfordret en mot en, og alle sliter med fart. Dessverre kan ikke Shay Given redde alt. Vi er dessuten Premier Leagues mest gavmilde lag på defensiv dødball.

– Dere bør derimot se opp for farten til Gabriel Agbonlahor (bildet til høyre), selv om dere helt sikkert er klar over dette. I tillegg er Barry Bannan en bra ballspiller på midtbanen, om han får spille.

Er det noen som har imponert deg spesielt på høstens Villa-lag?

– Jeg synes Agbonlahor, Given og Bannan har vært de beste. Darren Bent scorer alltid mål, men han får altfor lite baller å jobbe med. I tillegg har vi hatt en 22 åring på midtbanen de siste kampene. Chris Herd hadde kun én kamp fra start før denne sesongen, men har spilt over all forventning og gjort en veldig god jobb defensivt på midtbanen.

Hva så med Villas generelle innsats hittil i sesongen?

Nei, i likhet med oppfatningen blant de fleste Villa-fans, er jeg langt fra fornøyd. Vi spiller lite underholdende fotball, og bruker både feil type spillere og spillere i feile posisjoner. Vi har mange lovende unggutter som får altfor lite spilletid. At Emile Heskey har klippekort på laget, enten som offensiv midtbanespiller eller som ving, sier vel egentlig sitt om den saken.

Mangler tillit til McLeish

Manager Alex McLeish (t.h.) kom jo til Villa fra naboklubben Birmingham i sommer, og er sånn sett ny og fersk. Alle vet at Villa-fansens forhold til ham har vært anstrengt. Er det noen bedring i sikte?

– Nei, dessverre ser det ut til at han er like dårlig som de fleste av oss fryktet da han ble ansatt – en katastrofe!

– Alex McLeish har ikke vunnet mange venner på Villa Park, men tror de fleste likevel var enig om å gi mannen en sjanse. Men med rare disposisjoner, lite attraktiv fotball og mange uavgjorte kamper mot antatt svakere lag, kan det bli en tøff desember når vi møter flere antatte topplag.Et par nederlag nå som vi skal ha United, Liverpool og Arsenal i de tre neste hjemmekampene, så vil nok fansen gi beskjed om hva de mener. Ansettelsen var upopulær fra dag 1, så McLeish tåler ikke en svak desember måned.I denne forbindelse kan det være på sin plass å nevne at Sir Alex nok er tidenes manager i England. Hans anbefaling i dette tilfellet (det var Sir Alex som anbefalte McLeish til jobben; journ.anm.) var imidlertid ikke bra. Hvis han, når den tid kommer, skal utpeke sin etterfølger i United, kan dere fort få problemer dersom han skal fortsette slik og velge en av sine venner.

Gammel helt vender tilbake

Med United på besøk vil Villa-fansen trolig få et gjensyn med en av sine gamle helter, nemlig Ashley Young. Hvordan tror du man vil reagere på det?

– Han vil få en blandet mottakelse på Villa Park. Mange vil applaudere, for han gjorde en veldig god jobb for klubben i de årene han var hos oss. Det vil alltid være noen som piper på ham, men jeg tror faktisk de vil være i mindretall. Som de fleste andre liker heller ikke jeg at vi selger våre beste spillere, men Young har alltid sagt at han vil spille for en toppklubb. Han ville heller aldri ha signert en ny kontrakt i kjølvannet av alt rotet i Villa etter at Martin O`Neill forsvant. Med tanke på at han bare hadde ett år igjen av kontrakten, fikk vi bra med penger for han, så det var bedre å selge enn å la ham gå gratis til neste år.

– PL-pokalen havner i Manchester

Ok, et par tips til slutt. For det første, hva tror du blir resultatet av lørdagens kamp?

– Huff, hjernen sier 3-1 til United, men på den andre siden sier hjertet 2-1 til Villa…

Har du noen formening om hvem som til slutt stikker av med ligamesterskapet?

De to Manchester-klubbene blir henholdsvis nr. 1 og 2, mens Tottenham, slik det ser ut nå, blir nr. 3.

Og Villa?

Et vanskelig spørsmål å svar på, men så lenge vi har McLeish som manager er jeg redd vi havner i øverste sjiktet på nederste halvdel.

Og helt til slutt – hvem må ta den tunge veien ned?

– Blackburn, Swansea og Wolves, lyder Ingolf Olsens kontante svar på den saken.

Her kan du sjekke Villa-supporternes nettside, www.villans.no

Powered by Labrador CMS