– Det blir intet hjertelig gjensyn

Lederen for Arsenals norske supporterklubb spår et tøft gjensyn med Emirates for Robin van Persie.

Publisert Sist oppdatert

Borte er de dagene da oppgjørene mellom Arsenal og Manchester United først og fremst handlet om kranglingen mellom Sir Alex Ferguson og Arsene Wenger, og ikke minst midtbaneduellene, eller rettere sagt krigene, mellom Roy Keane og Patrick Vieira.

– Mange ble provosert

Foran søndagens oppgjør dreier det seg nemlig om Arsenals æresvakter og ikke minst en nederlandsk spiss som vender tilbake til klubben som gjorde ham til en verdensstjerne.
Lederen av Arsenals norske supporterklubb Bjørn Furuheim skal selv på Emirates på søndag.
– Jeg gleder meg til kampen. Det føles neppe godt for Arsenals spillere å stå æresvakt for Robin van Persie, og Arsenal-supporterne vil ikke gi ham noen hjertelig velkomst for å si det slik. Han må nok forberede seg på et tøft gjensyn med Emirates om han da spiller, sier Furuheim til United.no.

I likhet med Arsenal-fans flest var Furuheim svært kritisk til Van Persies overgang til United.
– Det er ikke moro å se din beste spiller gå til en av erkerivalene, men det var vel mer måten det skjedde på som falt mange Arsenal-fans tungt for brystet, sier Furuheim og utdyper.
– Van Persie sa i flere intervjuer at han ikke ville gå til noen annen engelsk klubb og at han var lykkelig i Arsenal. Som klubb ga Arsenal ham alt, og Arsene Wenger behandlet ham som sin egen sønn. Da han endelig fikk sitt store gjennombrudd valgte han å forlate klubben fordi han mente Arsenal ikke var ambisiøse nok. Det til tross for at vi var tidlig ute sist sommer med å hente forsterkninger, sier Furuheim.

– Trenger seieren

Men uavhengig av hvilket desibelnivå Arsenal-fansens pipekonsert mot sin tidligere kaptein måtte nå, mener Furuheim det viktigste er tre poeng i jakten på en Champions League-plass.
– Foruten søndagens oppgjør er de tre gjenstående kampene absolutt overkommelige. Derfor blir kampen mot United så viktig. Tar vi tre poeng her ser det veldig lyst ut. Taper vi har vi neppe råd til et eneste feilskjær mot slutten. Chelsea og Tottenham halser like bak, sier Furuheim.

– Tror du Ferguson vil bruke Van Persie?
Jeg tror Ferguson vil bruke det laget han mener er det beste, og med mindre Van Persie selv ber om å få slippe å spille så tror jeg han vil bli å finne fra start. Håpet mitt er vel kanskje at United-spillerne festet så heftig etter seieren mot Villa at det fremdeles sitter i, humrer han.

Furuheim mener en topp fire-plassering for Arsenal vil være uhyre viktig med tanke på neste sesong.

– Vi trenger en spiss som er garantist for 20 mål i løpet av en sesong. Slike spillere er dyre og vanskelig å tiltrekke uten Champions League-fotball. Fansen er nok ganske frustrerte over at gapet mellom Arsenal og United er såpass stort, og – det blir heller ikke bedre av at vi selger vår beste spiller til United og at han attpåtil sikrer dere gullet, sier Furuheim.

Her kan du sjekke ut Arsenal-supporternes hjemmeside

Powered by Labrador CMS