– Sjansen større enn på lenge

Aston Villa-supporterne øyner muligheten til å påføre United nok et tilbakeslag.

Publisert Sist oppdatert

I mange år har United hatt et nesten uvirkelig sterkt overtak på Aston Villa. 29 seire og bare tre nederlag på i alt 42 møter i Premier League, gir en seiersprosent på 69. Samtidig er tapsprosenten helt nede på 7.

Selv på bortebane er det Røde overtaket formidabelt. Siden 1992 er seiersprosenten på Villa Park hele 62, mens tapsprosenten lyder på beskjedne 10.

Ikke så rart da at Villa-fansen, her representert ved styremedlem i AVSC Norway, Ingolf Olsen, vanligvis stiller seg en smule skeptisk foran møter med nettopp Manchester United. Selv når ærverdige Villa Park er åsted. Vi må nemlig bla helt tilbake til ligaåpningen i 1995 for å finne sist gang Birmingham-klubben stakk av med alle poengene.
Det var den gang Alex Ferguson sendte utpå en skokk med mer eller mindre ukjente ungdommer som Gary og Phil Neville, David Beckham, Paul Scholes og Nicky Butt, og BBCs ekspertkommentator Alan Hansen, uttalte de famøse ordene: «You don’t win nowt with kids.» Den uttalelsen angrer den tidligere Liverpool-stopperen på den dag i dag. For, som vi alle vet gikk disse «kids’ene» hen og vant The Double samme sesong.

– Større sjanse enn på mange år

18 år har gått siden gang, og Aston Villa har forgjeves jaktet på en ny seier over Manchester United hjemme på Villa Park. Men hvem vet hva som skjer på søndag? Som Ingolf Olsen påpeker, og som alle vi andre er smertelig klar over – United anno 2013/14 er ikke av samme kaliber som tidligere årganger.

– Derfor tror jeg også at sjansen til Villa-gevinst denne gang er større enn på mange år, sier en forsiktig optimistisk Olsen til united.no.

Han innrømmer at han aldri noen gang forestilte seg at avstanden mellom helgens to kombatanter – og det fire måneder ut i sesongen – kun ville være på tre poeng.

Aston Villa v Chelsea - Premier League

– Kan fortsatt bli blant de fire

Likevel, og til tross for motgangen som har rammet Manchesters stolthet i høst, ønsker ikke Olsen på noen måte å avskrive rødtrøyenes muligheter utover i sesongen. Riktignok tror han at ligagullet  havner annetsteds enn på Old Trafford, men Olsen har ingen problemer med å se for seg at det likevel kan bli en plass blant Topp 4 for David Moyes’ disipler.

– Nei, jeg ser ikke bort fra det. Det er fortsatt langt igjen, så United-fansen har ingen grunn til å gi opp håpet riktig ennå.

Men, så legger han til med et lurt smil:

– Likevel er Champions League-triumf det eneste som vil garantere deltakelse også neste sesong.

Og det har Ingolf Olsen selvfølgelig helt rett i.

– Må satse på kontringsstyrken

Når det gjelder eget lags muligheter på søndag, er han som sagt forsiktig optimistisk. Forsiktig, først og fremst fordi Villa, etter en fin sesonginnledning med seire både over Arsenal og Manchester City, har vist en høyst variabel formkurve.

– Vi  har ikke spilt særlig bra. I noen kamper har vi til og med blitt regelrett rundspilt, men likevel plukket noen heldige poeng her og der. Problemene kommer først og fremst til syne når vi skal prøve å styre kamper. Akkurat på det feltet har Villa langt igjen, medgir Olsen, som på søndag setter sin lit til lagets kontringsstyrke.

– Det er nemlig da Villa normalt fungerer som best, og det er nok kontringer vi må satse på om det skal bli seier mot United, tror han.

Aston Villa v Chelsea - Premier League

Du nevnte at du ikke tror på ligagull til United denne sesongen, men hvem blir det da som stikker avgårde med tittelen?

– Jeg tror det vil stå mellom Arsenal og Manchester City. Det er vanskelig å spå, men også vanskelig å komme utenom en av de to.

Og de tre som rykker ned?

– Det er nesten enda vanskeligere enn å tippe hvem som havner i toppen, men det ser jo stygt ut for Sunderland. Jeg tror de rykker ned, og at Cardiff og Norwich slår følge.

Helt til slutt, Ingolf – vi må ha et resultattips for søndagen?

– Da prøver jeg meg med 3-2 – til Villa!

Her kan du sjekke ut Villa-fansens  hjemmeside

Powered by Labrador CMS