– Tviler på at det går bra

Aston Villa-fansen synes ikke å være spesielt optimistisk foran søndagens kamp på Old Trafford.

Publisert Sist oppdatert

Styremedlem og turansvarlig i Aston Villa Supporters Club Norway (AVSC Norway), Jostein Olsen, innrømmer overfor united.no at han ikke ser frem til oppgjøret med særlige forventninger.

– Nei, jeg kan ikke akkurat si at jeg gleder meg.

Du gjør ikke det, nei?

– Nei, jeg tror ikke at det kommer til å gå så bra for vår del.

– Må unngå tidlig baklengs

Som grunn for denne pessimismen fremhever han selvsagt Villas svake form. Laget har bare én seier på sine ti siste forsøk, 1-0-gevinsten over Fulham på Villa Park for fem uker siden, og fremstår som alt annet enn proppfulle av selvtillit.

– I en slik situasjon blir oppgaven neppe enklere av at United gikk på en smell mot Wigan, fortsetter Villa-mannen, og røper det han tror kan være de vinrødes eneste sjanse:

– Å unngå et tidlig baklengsmål.

– Klarer vi ikke det, er jeg jeg stygt redd for at det fort kan bli både 3-, 4- og 5-0 til slutt. Villa må med andre ord holde nullen lengst mulig, og helst få en scoring «den rette veien», sier han med et tappert smil i røsten.

Kritisk til manageren

Og det er slett ikke vanskelig å forstå hva han mener, for det er ikke bare den senere tids resultater som har vært svake. Sesongen som sådan har slett ikke vært i tråd med det fansen mener den bør ha lov til å kunne forvente.

– Nei, Villa har vært utrolig svake. Vi fryktet det verste da Alex McLeish ble ansatt som ny manager, og frykten har jo vist seg å være berettiget.

Så fansens holdning til McLeish har ikke endret seg?

– Nei, den har nok ikke det. Holdningen til ham var jo negativ helt fra starten av, selv om det skal sies at mange også var villig til å gi ham en sjanse.

– At vi har spilt så dårlig fotball har jo ikke akkurat gjort saken bedre. Villa har jo vært mer interessert i å forsvare seg enn å angripe, og i tillegg har en del spillere blitt brukt i for dem uvante posisjoner. Andre igjen har fått spille mer enn vi helt kan forstå. Hutton, for eksempel, har jo vist seg å være et katastrofekjøp.

– Dessuten har vi jo vært elendige på dødball. Vi har sluppet inn flest mål på corner og ikke scoret et eneste mål selv på faste situasjoner. Der er vi verst i ligaen. Når problemet har vedvart så lenge som det har, da synes jeg det er merkelig at det ikke har blitt foretatt noen justeringer.

– McLeish gjorde det jo elendig i Birmingham også. Vi likte selvsagt at de rykket ned – men så kom han altså over til oss, sukker Olsen oppgitt. .

– Han påsto at han ikke kunne få gjort så mye i Birmingham, på grunn av mannskapet han rådet over der. Så lovet han at alt ville bli så mye bedre i Villa. Men slik har det jo ikke gått.

– Bør klare å overleve

Men situasjonen er vel ikke så prekær at Villa risikerer nedrykk..?

– Vel, slik som det ligger an bør det jo ordne seg. Etter United, der jeg ikke har tro på poeng, har vi to hjemmekamper, mot Sunderland og Bolton. Vinner vi en av dem, da tror jeg vi klarer det. Taper vi derimot begge to, da står vi plutselig med begge beina i gjørmen. De bak oss har jo begynt å vinne, så det er viktig å holde avstanden. Når man først er i dårlig form og de bak får heng på deg, da blir det fort farlig.

– Det var jo nettopp det som skjedde med Birmingham og McLeish i fjor. Jeg tror de tok ett poeng på de seks siste eller noe sånt.

– Det blir nok United

Vel, for Villa-fansens del får vi håpe at McLeish ikke gjentar det kunststykket i år. Forrestenhva blir resultatet på Old Trafford?

– Jeg tipper 3-0 til United.

Og hvem stikker avgårde med ligatroféet?

Det blir nok United, det også. De vil kanskje til og med kunne tillate seg å tape mot City også; så jo, det blir nok United.

– Takk skal du ha, Ingolf Olsen, det var akkurat det vi ville høre! Og lykke til med resten av sesongen – fra og med neste uke!

Har du lyst, kan du ta en titt på Villa-supporternes nettside her

Powered by Labrador CMS