– Frykten er borte

Tottenham-fansen er stinne av selvtillit etter full pott på de to siste Old Trafford-visittene.

Publisert Sist oppdatert

Leder for Tottenhams Venner, Vidar Edell, er full av håp og optimisme foran søndagens storoppgjør. Han uttrykker overraskelse over Harry Kanes fenomenale suksess, og tror at begge søndagens kombatanter havner på Topp 4 til slutt.

Kampen om en plass blant Topp 4 er for alvor i ferd med å tilspisse seg. Har du kontroll på nervene?
– Ja, det er ikke «squeeky bum time» riktig ennå. Jeg har etterhvert blitt vant til bikkjekamp om EL- kontra CL-plass de siste sesongene.

I øyeblikket er det fem klubber, deriblant våre, som kjemper om de to plassene bak tetduoen. Men, siden United har et forsprang på tre poeng, har Tottenham kanskje ikke råd til å tape på søndag?

– På papiret anser jeg helgens kamp for vår «vanskeligste» i sesongavslutningen. Men bevares, det er lenge igjen, og for mange av «de fem» gjenstår det interne oppgjør. Vi har bare Soton borte i denne kategorien – heldigvis …

Etter 23 sesonger uten seier på Old Trafford, brøt Tottenham omsider forbannelsen da de for to sesonger siden gikk hen og vant 3-2. Og, som om ikke det skulle være nok for en god stund, ble suksessen fulgt opp med 2-1-seier i fjor. Vil dette si at Tottenham har knekket koden?

– Det er alltid en lettelse å bli kvitt dårlig statistikk. Vi hadde eksempelvis en forferdelig statistikk på Anfield uten seier – helt fra Titanic sank til 1985. Etter det har det vært mer normalt. Du liker nok ikke å høre dette, men United har sett uendelig mye mer menneskelige ut etter at Sir Alex ga seg – så frykten er borte. Personlig har jeg også en teori om at Premier League holder lavere kvalitet for tiden, og det som før var et standard tap, er ikke nødvendigvis det lenger. Altså at vi alle har lengre vei opp til maks-nivå, og at alle kan slås, oftere enn før.

Manchester United v Tottenham Hotspur - Premier League
Fra fjorårets kamp på Old Trafford.

Regner med at du er rimelig fornøyd med Mauricio Pochettino så langt. Har Tottenham omsider funnet mannen de har lett etter i så mange år, og hvilke kvaliteter har han som ikke forgjengerne hans har hatt?

– På meg virker det som mye falt på plass rundt desember, i form av at spillerne tilpasset seg mantraene hans, med høyt og intensivt press, innadvendte vinger og en mental vilje til å vinne. Jeg TROR (som vanlig….) at vi har funnet rett mann, og det jeg liker er at det er lett å kjenne igjen måten han insisterer å spille på: Et godt eksempel på hva han har fått til, er at stallen har vært skadefri i flere kamper nå. Regner med at mye ligger på det fysiske grunnlaget.

Kan du fortelle oss hvordan United-forsvaret må forholde seg for å stoppe den ustoppelige, altså Harry Kane?

– Harry har overrasket oss alle – veldig. Han er alltid involvert, har stor selvtillit og egenskaper ingen ante at han hadde. Jeg antar analytikerne deres har saumfart kampene hans på video!

Liverpool v Tottenham Hotspur - Premier League
Harry Kane – denne mannen må stoppes!

Hva må Louis van Gaal først og fremst gjøre for å regissere United-seier og derved unngå nederlag for tredje år på rad?

– Sett i forhold til det jeg trodde van Gaal sto for, er jeg ikke imponert. Jeg har ikke sett den taktiske genialiteten jeg antok han hadde, ei heller på det motivasjonsmessige under kampene. Men, selvsagt HAR han kvaliteter, og klarer han å uttrykke dem så blir det vanskelig for oss. Men det er opplagt at dere må matche oss i intensitet midt på banen.

Hvem tar de fire Champions League-plassene?

– Chelsea og City er åpenbare. Deretter tror jeg på United og Tottenham.  Jeg har trodd Soton skulle falle fra for lenge siden, men de henger fortsatt med – litt til. Av de andre kan Liverpool bli en utfordring, om de er skadefrie.

Og så, helt til slutt, Vidar, må vi få et resultattips for søndagen!

– 2-0 til Tottenham!

Her kan du sjekke ut Tottenham-supporternes hjemmeside.

Powered by Labrador CMS