– Poeng vil være en bonus

Villa-fansen har ikke den helt store troen på at de vil få noe å juble for når Manchester United kommer på besøk tidlig lørdag kveld.

Publisert Sist oppdatert

De vinrødes noe undertrykte entusiasme er da heller ikke så vanskelig å forstå. Det skal ikke mer til enn å sjekke statistikken fra klubbenes tidligere møter i perioden siden Premier League ble introdusert for 20 år siden.

Tallene er nemlig skremmende lesning for Villa-fansen. På 40 innbyrdes forsøk har Birmingham-klubben gått seirende ut av tre-3! United på sin side har vunnet 27, mens ti møter har endt med poengdeling. Og målforskjellen? 68-22 – og slett ikke i favør av Villa.

At de vinrøde i tillegg har fått en særdeles trang start på 2012/13-sesongen, gjør heller ikke saken bedre. For, mens Manchester United topper tabellen etter ti ligarunder, befinner Villa seg såvidt på riktig side av nedrykksstreken.
Akkurat det har kommet som en solid strek i regningen for klubbens tilhengere.

Fortsatt tro på manager Lambert

Vel var de forberedt på at Paul Lambert, manageren de hentet fra Norwich i sommer, ville trenge tid på å rydde opp etter ex-manager Alex McLeish. At det skulle bli så vanskelig og ta slik tid som det har vist seg å gjøre, hadde de imidlertid ikke regnet med.

Leder for Aston Villas norske supporterklubb, AVSC Norway, Thor Karlsen Skjelstad, medgir da også at han hadde forventet noe bedre prestasjoner enn det han har vært vitne til så langt i høst.

– Jo, det har nok tatt lenger tid enn vi trodde da han ble hentet til klubben, sier han til united.no.

Skjelstad har likevel fortsatt tro på at 43-åringen er en mann som kan løfte Villa tilbake til gamle høyder, og viser til det nære forholdet til hans gamle læremester, den tidligere Villa-manageren Martin O’Neill.

– Selv om O’Neill nå befinner seg i Sunderland, prates de to ofte. De kjenner hverandre godt fra tiden i Celtic, hvor Lambert på starten av 2000-tallet var lagkaptein under nettopp O’Neill. De jobber mye ut fra samme filosofi, og er forholdsvis like som typer. Som vi vet hadde jo også O’Neill relativt stor suksess som Villa-manager. Så vi har fortsatt håp om at Lambert skal klare å gjenskape noe av det O’Neill etterlot seg da han dro i 2010.

Men tror du Lambert klarer å få laget til å fungere slik Villa-fansen ønsker allerede denne helgen?

– Vel, laget har blitt gradvis bedre, og flere av spillerne har de siste dagene uttalt at de ser mer frem til kampene mot United enn mot noen andre. Det er jo et godt tegn. I tillegg fikk de med seg alle poengene i sist helgs bortemøte med Martin O’Neills Sunderland (vant 1-0;journ.anm.), hvor de spilte bedre enn på en god stund. Så forhåpentligvis er det noe på gang.

– Etter det United har prestert i høst tror jeg heller ikke at frykten for å møte dem er spesielt stor i Villa-leiren. United har slett ikke spilt særlig bra, så for meg er det ubegripelig at klubben topper tabellen. På den annen side; United er jo United; de får resultatene med seg nær sagt uansett. Og så er det jo denne Van Persie da; for ikke å snakke om Ashley Young – det ville jo vært typisk….

– Hvordan ser du for deg kampbildet her. Et Villa-lag som overlater ballen til motstanderen, og selv satser på kontringer?

– Nei, nå er jo ikke Villa lenger noe kontringslag slik de var det da for eksempel James Milner og Stewart Downing var i klubben. Så det er vanskelig å si. Bortsett fra Gabriel Agbonlahor mangler det per i dag fart i laget. Heldigvis er «Gabby» nå inne på rett spor, det viste han sist mot Sunderland hvor han også ble matchvinner.

– Og fremme har vi også den belgiske landslagsspissen Christian Benteke. Han er bare 23 år, men stor og sterk og vanskelig å spille mot. Han kan fort komme til å by på store problemer for United-forsvaret.

– Ellers har vi en annen viktig spiller i den marokkanske midtbanemannen Karim El Ahmadi. Han var suspendert og måtte stå over mot Sunderland, men er nå tilbake og klar til å møte United. Det er et stort pluss for oss.

Hvordan tror du egentlig at sesongen vil forløpe for Villa – hvor havner dere til slutt?

– Som sagt hadde vi tro på en bedre sesongstart enn det vi har fått, men målet er å komme blant de ti beste. Og klarer vi snart å snu trenden, slik vi begynte det med seieren sist, bør en 10. plass være innen rekkevidde.

Og Premier League-troféet, hvor havner det?

– Vel, jeg pleier å si at United ikke vinner, men så gjør de jo det til slutt allikevel!

Avslutningsvis, Skjelstad; vi må ha et resultattips for helgen..?

Ok, jeg håper at vi minst klarer uavgjort, selv om poeng i denne kampen vil være en bonus for oss. Men greit, jeg sier 2-2!

Har du lyst til å sjekke ut Aston Villa-supporternes hjemmeside? Da kan du klikke deg inn på www.villans.no

Powered by Labrador CMS