– Det er fotball – alt kan skje!

OPPDATERT Wolves-fansen er innstilt på en beinhard kamp for å redde Premier League-statusen, og håper at søndagens kamp vil markere starten på en solid sesonginnspurt.

Publisert Sist oppdatert

Derfor gleder de seg mer enn de gruer seg til søndagens besøk fra ligalederne. De ser frem til kampen fordi de så inderlig håper at laget deres skal klare det ingen forventer – å ta poeng fra ligalederne. For et lag som er direkte innblandet i nedrykksstriden vil seier; ja, endog uavgjort, være ensbetydende med en vitamininnsprøytning som vil kunne utgjøre forskjellen mellom lagene som til slutt rykker ned og de som ikke gjør det.

Når united.no får fatt i leder for Wolverhampton-supporterne i Norge, Svein Solberg, står han klar til å kaste seg på flyet som skal frakte ham over Nordsjøen. Søndag sitter han ringside på Molineux Stadium, sammen med et lønnlig håp om å få se laget sitt overrumple favorittene fra Manchester, akkurat slik de gjorde det den 5. februar i fjor.

– Ja, da vant vi 2-1, og den historien kan fort gjenta seg i år. Jeg drar i alle fall over for å se Wolves vinne, erklærer han optimistisk, og viser til det uomtvistelige faktum at «ulvene» faktisk har vunnet to av klubbenes tre innbyrdes Premier League-oppgjør på Molineux.

– Ja, i tillegg til 2-1-gevinsten i fjor, ble det jo 1-0-seier i 2003/04-sesongen, forrige gang vi var oppe, minner han om.

– United er favoritter

Likevel, selv om Solberg lever i håpet, er han realistisk nok til å holde United som klare favoritter denne gangen. Men samtidig passer han på å advare seiersikre og -vante gjester mot å ta noe for gitt:

– Det er jo fotball dette her, så alt kan skje. Selv om det ene laget kjemper om ligamesterskapet og det andre slåss for å unngå nedrykk, er det umulig å vite utfallet på forhånd. Men det er jo nettopp det som gjør dette så gøy, legger han til med et glis.

– Skandaletap

Og selvsagt har Solberg rett i det. Likevel må det være et tankekors både for ham selv og hans medsupportere, at Wolves, helt siden sesongstarten i august, bare har klart å skrape sammen tre seire på eget gress. Det foreløpige lavmålet ble servert for fire uker siden, da laget presterte å ryke 1-5 for naboene fra West Bromwich.

– Intet mindre enn en skandale, skyter Solberg inn.

Konsekvensen ble at Mick McCarthy måtte forlate managerposten etter nesten seks år i jobben. Samtidig rykket hans assistent siden 2008, Terry Connor (bildet under), opp – i det minste for den resterende del av sesongen.

– Selv om det lå i kortene, synes jeg personlig at det var litt overilt å sende McCarthy på porten, sier Solberg, og stiller seg tvilende til at Connor vil klare å snu trenden.

– Han har tross alt vært i klubben i en årrekke, og jobbet tett sammen med McCarthy siden 2008. Dermed må vel han ta noe av ansvaret for de svake resultatene, resonnerer han.

– Må vinne fem av ti

Og så langt har da heller ikke managerbyttet fått noen synlig effekt, i hvert fall ikke i positiv retning. Connors første kamp som sjef, borte mot Newcastle, endte riktignok uavgjort 2-2, og det etter at Wolves først var blitt liggende under med 0-2. Derpå følgende 0-5 og 0-2 mot henholdsvis Fulham og nedrykksrival Blackburn, tyder imidlertid ikke bra med hensyn til Wolverhamptons sjanse til å overleve som Premier League-klubb.

– Nei, det gjør ikke det, og etter min mening må vi nok vinne minst fem av de ti siste kampene for å klare det. Men greit nok; med seier over United er vi kommet godt igang med innspurten, avslutter en munter Svein Solberg, idet han må legge på røret for å begi seg ombord.

Siste – Siste – Siste

Søndag morgen plinger følgende tekstmelding inn fra Svein Solberg:

– Bor på samme hotell som Wolves-guttene. De virker veldig preget av situasjonen de er i. Jeg går for 1-1 🙂

Klasse!

PL-møter på Molineux (United-scoringer nevnt først)

Sesong

Res.

Målscorere

2010/11

1-2

Nani

2009/10

1-0

Scholes

2003/04

0-1

Fullstendig ligastatistikk (1892-2011)

Bank Street/Old Trafford

Molineux

Totalt

Sp.

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

87

30

5

9

90-46

11

9

23

57-84

41

14

32

147-130

Powered by Labrador CMS