United 1 tapte på straffer

United 1 tapte på straffekonkurranse mot Liverpool i kvartfinalen av årets Supportercupen. Dermed er begge Uniteds lag ute av årets turnering.

Tradisjonen tro ble det også denne sommeren arrangert supportercup for supportere av britiske lag. Supportercupen 2012 ble spilt på Hundsund Kunstgressbane på Snarøya lørdag 2. juni, og United stilte med to lag:

United 1: Erling O. Fykse (keeper), Markus H. Løken (k), Stian Johansen, Vidar Hille, Ingmar Sægrov, Stig T. Aarsheim, Kjetil Myklebust, Vidar Apalset, Torgeir Apalset, Geir Hool Egge, Jostein Jernslett, Alsing Selnes, Caleb Francis og Morten Breivik.

United 2: Christian Westheim (k), Henrik M. Sandvik (k), Andreas Carlos Vabekk, Rune Dahl, Pål Sønsteby, Jim R. Kvello, Henning Paulsen, Rune Jensen, Christian Moe, Martin Wien, Frederick Falch, Kim D. Rønsen, Martin B. Pedersen, Lars M. Bekkevold og Mats P. Hansen.

United 1 videre, United 2 utslått i siste minutt

United-lagene fikk en god start på dagen. United 1 vant hele 6-0 mot Newcastle, etter å ha scoret 4 mål i løpet av to og et halvt minutt midtveis i kampen, mens United 2 spilte 2-2 mot Nottingham Forest.

I andre kamp sløste United 1 med sjansene mot Stoke, og greide bare 1-1, mens United 2 valset over Tottenham 2 og vant hele 5-1! Begge United-lagene ville dermed være sikret avansement med seier i siste kamp.

For United 1 ble siste gruppespillskamp en ren parademarsj, og Celtic 2 ble slått hele 10-0! Også for United 2 så det lenge lyst ut på kunstgresset på Snarøya. De røde ledet 3-0 over QPR med seks minutter igjen å spille, og plassen i åttendedelsfinalen virket trygg. Dessverre raknet det for United 2 mot slutten, og QPR scoret tre mål de siste seks minuttene av kampen, det siste ett minutt på overtid.

Dermed er United 2 ute av turneringen for denne gang, og det er United 1 som må redde de røde djevlenes ære i Supportercupen 2012.

Tap i kvartfinalen

Det startet bra bra i sluttspillet for United 1. I åttendelsfinalen sto Stoke på motsatt banehalvdel, og to tidlige scoringer av Kjetil Myklebust sørget for 2-0-seier og avansement til kvartfinalen, hvor det ble et ekte hatoppgjør mot Liverpool, som hadde slått Hull ut av turneringen i runden før.

Liverpool tok en tidlig ledelse, noe som tydeligvis tente United sine spillere. De styrte kampen totalt og nærmest bombaderte Liverpools mål, men en god keeper, og hjelp fra treverket, hindret utlikning. To minutter før slutt klarte ikke Liverpool å stå i mot lenger, og Vidar Apalset satte inn den etterlengtede 1-1-scoringen og det ble klart for straffesparkkonkurranse. Lagene fulgte seg tett og var likt etter fem straffer hver, men på den sjette bommet United og Liverpool avgjorde til sin fordel. Dermed ble det, som så mange ganger tidligere, exit i kvartfinalen for Uniteds menn.

– Det var veldig surt å ryke på denne måten, siden vi mener vi hadde fortjent å gå videre. Vi mener vi var gode nok til å gå til finalen, sier manager Bjørn Bjørkli.

Artikkelen fortsetter under bildet.

UNITED 2: Det så lenge lyst ut med tanke på avansement for United 2, men to innslupne mål helt på tampen av siste gruppespillkamp mot ødela mulighetene for åttendedelsfinale.

Kampoppsett og resultater:

Gruppespill:

Slik spilles United-lagenes gruppespillskamper.

United 1 – gruppe D:

• Kamp 1: Newcastle kl. 09.50. Resultat: 6-0. Målscorere: Alsing Selnes (2), Torgeir Apalset, Kjetil Myklebust, Caleb Francis, Vidar Apalset.

• Kamp 2: Stoke kl. 11.55. Resultat: 1-1. Målscorere: Alsing Selnes.

• Kamp 3: Celtic 2 kl. 14.00. Resultat: 10-0. Målscorere: Alsing Selnes 2, Ingemar Sægrov 2, Vidar Apalset 2, Stig T. Aarsheim, Geir Hool Egge, Torgeir Apalset, Kjetil Myklebust.

United 2 – gruppe H:

• Kamp 1: Nottingham Forest kl. 10.15. 2-2. Målscorere: Christian Moe, Frederick Falch.

• Kamp 2: Tottenham 2 kl. 12.50. Resultat: 5-1. Målscorere: Rune Jensen (2), Frederick Falch, Pål Sønsteby, Martin Wien.

• Kamp 3: QPR 1 kl. 14.00. Resultat: 3-3. Målscorere: Kim D, Rønsen, Rune Dahl, Lars M. Bekkevold.

Sluttspill:

Åttendelsfinale: United 1-Stoke. Resultat: 2-0. Målscorer: Kjetil Myklebust (2)

Kvartfinale: United 1-Liverpool. Resultat: 1-1 (Liverpool videre etter straffesparkkonkurranse) Målscorer: Vidar Apalset

LES MER:

TIL SLUTTSPILL: United 1 er klare for åttendedelsfinalen etter 7 poeng og 18-2 i målforskjell i gruppespillet.