glazer

Neste gang får hver av dem 30 minuspoeng og 25 millioner pund i bot

Manchester United og de fem øvrige utbryterklubbene fra Premier League får bøter på 22 milioner pund. Samtidig får de også krystallklar advarsel om hva som blir konsekvensene dersom klubbene prøver seg igjen.

Publisert Sist oppdatert

Premier League vil ilegge Manchester United, Manchester City, Liverpool, Arsenal, Tottenham og Chelsea bøter på til sammen 22 millioner pund for sin delaktighet i Superliga-prosjektet som havarerte.

Det var avisen Daily Mail som skrev dette først onsdag ettermiddag.

Sky News og The Athletic kom så også med de samme opplysningene.

Deretter ble det hele bekreftet av Premier League selv.

Manchester United Fans Protest Against Glazer Family Ownership
DEMONSTRASJONER: United-fansen protesterte og demonstrerte både mot Superligaplanene og den amerikanske Glazer-familien som kontrollerer det store flertallet av aksjene i United.

Selv om bøtene blir på nærmere 43 millioner kroner for hver av de seks klubbene, under forutsetning av at de straffes likt, er det bare småtterier som venter dersom en eller flere av klubbene foretar lignende skritt i fremtiden.

Da venter nemlig bøter på 25 millioner pund (ca 293 millioner kroner) på hver, samt 30 minuspoeng.

Dette takket være en enighet om en regelendring om akkurat dette.

Bøtene vil ikke komme verken Premier League eller de andre 14 medlemsklubbene til gode, men i stedet bli øremerket breddefotball og ulike fansinitiativ.

Flere av de øvrige Premier League-klubbene skal ha ønsket at de seks store skulle bli trukket poeng allerede fra og med neste sesong, men skal ikke ha fått gehør for dette i de intense forhandlingene som har pågått en god stund, skriver Daily Mail. 

PÅ CARRINGTON-BESØK: Avram og Joel Glazer styrer det meste på vegne av familien. Joel Glazer møtte nylig representanter for fansen for å diskutere veien videre og forbedre klimaet mellom eierne og fansen.
PÅ CARRINGTON-BESØK: Avram og Joel Glazer styrer det meste på vegne av familien. Joel Glazer møtte nylig representanter for fansen for å diskutere veien videre og forbedre klimaet mellom eierne og fansen.

Tidligere har UEFA ilagt de seks klubbene bøter på 1,5 millioner pund som også er øremerket breddefotball. Samtidig må klubbene som er involvert i europacupspill frasi seg fem prosent av inntektene fra UEFA.

Glazers vil betale boten, selv om det selvsagt kan sies en del om hvor mye penger de allerede har tatt ut av United.

Premier League avholder sin årlige generalforsamling torsdag kveld i Harrogate i Yorkshire og det skal lenge ha vært et mål at man skulle komme til enighet om straffen til de seks utbryterklubbene før møtet. 

Powered by Labrador CMS