solskjaerpep

De engelske klubbene trakk seg: – Vil ikke straffe United

Publisert Sist oppdatert

Det smalt i fotball-Europa tirsdag kveld.

Knappe to døgn etter at United og elleve andre europeiske toppklubber ville bryte ut og skape sin egen Superliga så døde planene i alle fall for de engelske klubbene.

For Manchester Uniteds del kulminerte det hele med at administrerende direktør Ed Woodward leverte inn sin oppsigelse.

Alt endret seg på noen få timer

Det begynte klokka 19.50 skandinavisk tid.

Flere troverdige journalister meldte da at Chelsea kom til å trekke seg. Det fikk Chelsea-supporterne, som hadde samlet seg i hopetall for å protestere utenfor Stamford Bridge, til å juble hemningsløst.

 

Meldingen ble fulgt opp med at de fleste andre også var på vei ut, at de hadde fått nok.

Deretter, klokka 22.23 skandinavisk tid, ble Manchester City den første klubben som offisielt trakk seg.

Like før midnatt trakk også United, Liverpool, Tottenham og Arsenal seg – og Chelsea fulgte etter klokka 01.51 natt til onsdag.

– Vi har lyttet nøye til reaksjonene fra supporterne våre, regjeringen og andre nøkkelaktører. Vi ser nå frem til å jobbe sammen med fotballsamfunnet for å finne løsninger på de langsiktige utfordringene innenfor fotballen, skrev United i sin kommentar.

Arsenal var den eneste av klubbene som kom med en beklagelse og innrømmet en feilvurdering.

Betalt av UEFA?

Natt til onsdag publiserte Superligaen en pressemelding preget av kamplyst, ikke resignasjon.

Spanske Mundo Deportivo hevder at UEFA har betalt de engelske klubbene for å trekke seg.

Dette tilbudet hadde visstnok ikke blitt gitt til de spanske klubbene, noe som var årsaken til at de ikke trakk seg på samme tid.

De andre Superliga-klubbene er ventet å offentliggjøre at de trekker seg senere.

Det virker også som om United og de andre utbryterne vil bli tatt godt imot av de 14 andre Premier League-klubbene. Ifølge The Times så vil klubbene skjermes til tross for at de forsøkte å gå sine egne veier av ren grådighet.

Hvis noen skal forfølges, blir det enkeltpersonene som har pushet på for å ta klubbene til Superligaen.

Enorm misnøye internt i United

United.no er for eksempel blitt fortalt at verken Ole Gunnar Solskjær eller spillerne var informert før like før kampstart mot Burnley.

Nordmannen ble tatt på senga med spørsmålene han fikk etter kampslutt, og spillerne visste da heller ikke mer enn det de eventuelt hadde plukket opp i aviser og sosiale medier i løpet av dagen.

Misnøyen internt skal ha vært stor med måten dette ble håndtert på, og ikke minst konsekvensene.

United.no har denne uka selv også vært i direkte kontakt med United-ansatte som har vært rasende på egen klubb. Dette skal ha vært en holdning som gjennomsyret organisasjonen – noe som igjen understreker at dette har vært drevet av en svært liten gjeng helt på toppen av United-hierarkiet.

Bruno Fernandes ble så den første som mandag viste sin misnøye med en Instagram-post. Marcus Rashford fortsatte tirsdag, før Luke Shaw skrev et lengre innlegg på sosiale medier tirsdag kveld.

 

Eksternt var misnøyen med Superliga-planene voldsomme, både fra supportergrupperinger, regjeringen, fotballeksperter, UEFA og alle andre klubber på alle nivåer.

Utviklingen i løpet av 48 timer var rett og slett spektakulær. Supportere, Sir Alex Ferguson, tidligere spillere, nåværende spillere, resten av Premier League, regjeringen, eksperter og Uniteds motstanderne gikk ut mot dette.

Det veltet til slutt Superligaen.

I alle fall for denne gangen.

LES OGSÅ: Dette meldte Superligaen selv om fremtiden i natt

LES OGSÅ: Slik var den ville tirsdagen fra minutt til minutt

Powered by Labrador CMS