Ett poeng nærmere teten

United tok et lite steg nærmere toppen, men rivalene knappet innpå i kampen om CL-plasseringene.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United fikk kun med seg ett poeng mot Stoke på Britannia torsdag formiddag.

Til tross for at hjemmelaget hadde de største sjansene, sitter mange med følelsen av at det var to poeng tapt, ettersom United vanligvis skal være flere hakk bedre enn Stoke.

Nærmere tabelltoppen

Likevel tok United et lite steg nærmere ligalederen, Chelsea, som overraskende tapte hele 5-3 borte mot Tottenham torsdag kveld.

Det så ut til at Chelsea skulle ta tre nye poeng da Diego Costa sendte Chelsea i føringen, men etter en halvtime utliknet en Harry Kane i storform. Like før pause scoret Danny Rose, og kampen var snudd. Om det er perfekt å score rett før pause, er det enda bedre å score to mål rett før pause, og Andros Townsend gjorde ingen feil fra krittmerket etter at Harry Kane ble felt av Gary Cahill.

I andre omgang ledet Tottenham både 4-1 og 5-2 etter to scoringer av Nacer Chadli, mens Chelseas scoringer fra Eden Hazard og John Terry sørget for at det endte 5-3 på White Hart Lane.

Tottenham Hotspur v Chelsea - Premier League
GRETTEN: José Mourinho var mildt sagt misfornøyd med å tape 5-3 borte mot Tottenham.

Tidligere på dagen vant Manchester City 3-2 hjemme mot Sunderland, og de to fremste gullkandidatene er dermed à poeng etter 20 serierunder. Og ikke nok med det: Lagene har også helt lik målforskjell med like mange scorede mål.

Det så ut til at Manchester City nok en gang skulle miste poeng da Sunderland kom tilbake fra 2-0 til 2-2, men Frank Lampard, som egentlig skulle ha vært ferdig i Manchester City, sørget for at de lyseblå tok tre viktige poeng.

Topp 4-rivalene knappet innpå

Men ett poeng vunnet var dessverre også to poeng tapt for United. Ettersom de fleste ikke tør å håpe på ligagull denne sesongen, er kanskje kampen om å bli nummer tre og fire minst like interessant.

Og med Tottenhams seier mot Chelsea, er de kun tre poeng bak Manchester United på en femteplass.

Det var nemlig ikke bare Tottenham som knappet innpå United. Både Southampton og Arsenal stod med 33 poeng før torsdagens oppgjør på St. Mary’s.

Southampton så lenge ut til å ha mistet grepet i kampen om topplasseringene, men har etter hvert slått tilbake. Torsdag klatret de helt opp i ryggen på Manchester United, etter scoringer av Sadio Mané og Dusan Tadic.

460955932
SKUFFET: Arsène Wenger og Arsenal tapte 2-0 borte mot Southampton torsdag.

Også West Ham fortjener å nevnes etter sin gode høst. London-klubben tok ledelsen mot West Bromwich, men Saido Berahino sørget for poengdeling på Boleyn Ground.

En ting som også er kjekt å nevne, er at Liverpool kun klarte ett poeng hjemme mot tabelljumbo Leicester. Liverpool ledet 2-0 etter to tvilsomme straffespark, men Leicester slo overraskende tilbake etter scoringer av David Nugent og «eks-Red» Jeff Schlupp, som var på prøvespill hos United vinteren 2013.

Dermed ser øvre halvdel slik ut:

  1. Chelsea, 46 poeng
  2. Man City, 46 poeng
  3. Man United, 37 poeng
  4. Southampton, 36 poeng
  5. Tottenham, 34 poeng
  6. Arsenal, 33 poeng
  7. West Ham, 32 poeng
  8. Liverpool, 29 poeng
  9. Swansea, 29 poeng
  10. Newcastle, 27 poeng

Tenk om United hadde fått med seg tre poeng istedenfor ett i de tre siste bortekampene.

Powered by Labrador CMS