20 år siden snuoperasjonen

VIDEO Steve Bruces to scoringer på tampen av kampen mot Sheffield Wednesday var avgjørende da United ble ligamestere i 1992/93.

Publisert Sist oppdatert

United vant riktignok ligaen med ti poeng til slutt, men den solfylte aprildagen i 1993 ses allikevel på som selve nøkkelkampen i ligainnspurten.

De røde djevlene stod med kun én seier på de fem foregående kampene, og Aston Villa hadde krympet serieledelsen til kun ett poeng.

Fem minutter før full tid var John Sheridans straffescoring fremdeles kampens eneste, og med tap ville United gitt bort overtaket i ligaen til Birmingham-laget.

Det bestemte Bruce seg for å gjøre noe med. Med en fantastisk heading utliknet han fire minutter før full tid – og seks minutter på overtid stanget han også inn seiersmålet.

United så seg ikke tilbake siden og vant resten av kampene, og hentet ligagullet hjem for første gang på 26 år.

Ryan Giggs og Sir Alex Ferguson er kanskje fortsatt kraftig involvert i det som skjer på Old Trafford den dag i dag, men mye har endret seg de siste 20 årene – tolv Premier League-titler, to Champions League-finaleseire og fire FA-cuptroféer er skjøvet inn i troféskapet siden, blant annet.

I videoen under kan du gjenoppleve den dramatiske seieren.

<iframe width=»542″ height=»315″ src=»http://www.youtube.com/embed/xsmyTAs9C9k» frameborder=»0″ allowfullscreen></iframe>
Powered by Labrador CMS