Har aldri vunnet mot Fergie

Steve Bruce har en dyster statistikk mot Sir Alex Ferguson og gamleklubben Manchester United. Det ønsker han svært gjerne å gjøre noe med på lørdag.

Publisert Sist oppdatert

Med Sir Alex Ferguson som sjef, var det stort sett bare fryd og gammen for Bruce, som fordelt på ni sesonger i klubben fikk med seg 411 kamper og syv trofeer. Som manager har det imidlertid gått langt tråere i møtene med sin tidligere læremester.

For siden inntredenen i manageryrket, har 50-åringen – som har vært i sjefsstolen i Birmingham, Wigan og nå Sunderland – stått ansikt til ansikt med Sir Alex Ferguson hele 16 ganger. Men, aldri tidligere har han lykkes i de ambisiøse skalpejaktene på sine tidligere lagkamerater i Manchester United

– Vi har vært nære på ved en del anledninger, men nei – jeg står fortsatt tomhendt igjen etter oppgjørene på Old Trafford, erindrer Bruce overfor Sunderlands offisielle hjemmesider.

Lørdag venter en ny mulighet når lagene møtes til dyst i Manchester Uniteds egen storstue.

– Mot disse store lagene, så må vi rett og slett ha dagen og prestere oppmot vårt aller beste dersom vi skal kunne reise hjem med poeng. Men det er alltid vanskelig mot disse storklubbene, for de har alle forsterket laget i løpet av sommeren, sier Bruce.

Sunderland-sjefen har vært under kraftig press etter en svært varierende sesongstart, men pilen virker tilsynelatende å omsider peke i riktig retning etter en poengfangst pålydende fire på klubbens to siste kamper. Dermed kan Wearside-klubben ta med seg selvtillit før møtet på Old Trafford – en stadion de ikke har vunnet på siden 1968.

– Vi har gjort det bra mot de store lagene ved en rekke anledninger de sister årene, og vi må bare gjøre sånn vi har gjort tidligere. Vi spilte bra både mot Liverpool og Arsenal tidligere i sesongen, og jeg håper jeg får se noe lignende på lørdag, avslutter han.

Powered by Labrador CMS