Målene som forsvant

Etter at United slo City 4-2 i april har måltørken vært spektakulær.

12. april, var datoen.

Ashley Young, Marouane Fellaini, Juan Mata og Chris Smalling scoret alle mot Manchester City da United tok en sterk 4-2-seier.

Seieren fulgte etter en deilig 2-1-seier borte mot Liverpool og 3-0 hjemme mot Tottenham.

Topp-4 var plutselig på plass.

Med seier borte mot Chelsea i neste kamp var gullet faktisk også en mulighet.

Det meste så egentlig veldig lyst ut. Det virket som om Louis van Gaals brikker hadde falt på plass.

Snaut ni måneder etter ser det langt i fra like lyst ut.

Etter 4-2-seieren mot City hadde United scoret 59 mål i ligaen på 32 kamper. Det var bare noen få mål mindre enn City som hadde scoret flest – med 65.

Bunnlag

Men hvordan utviklingen har vært etterpå er rett og slett vond for United-fans.

United scoret nemlig bare tre mål på de seks siste kampene forrige sesong, og har scoret 22 på de 19 kampene så langt denne sesongen.

Det betyr at United står med 25 mål på de 25 siste kampene.

I 11 av de 25 ligakampen har United gått målløse av banen, og sammenliknet med de andre ser man hvordan United har utviklet seg til å bli et Premier League-bunnlag når man ser på antall scorede mål.

maal2

Når det gjelder poeng i samme periode ser det heldigvis ikke like ille ut. Leicester og Manchester City har vært i en egen klasse, med Arsenal og Tottenham bak der igjen, men United er på 8. plass når det gjelder poeng tatt så langt. Det er imidlertid lenger opp til topp-4 enn det er til Swansea som ligger fjerde sist på poengtabellen i samme periode.