Gode borte mot nyopprykkede lag

United taper sjelden borte mot nyopprykkede lag. Her er oversikten over de siste ti årene.

På hjemmebane har ikke United tapt mot et nyopprykket lag siden Bolton vant på Old Trafford 20. oktober 2001 – en god statistikk. På bortebane er statistikken naturligvis ikke like god, men selv på bortebane har ikke United tapt mot et nyopprykket lag siden Burnley vant 1-0 mot United i august 2009.

Den gangen hadde en ikke tapt mot et nyopprykket lag i ligaen siden Norwich slo United på Carrow Road i 2004/05-sesongen, og United har altså vært vanskelige å slå for de små sånn generelt. 2003/04 og 2004/05 var ganske dårlige sesonger mot nyopprykkede lag på bortebane, statistikken var 2-1-3.

Etter disse to sesongene er statistikken 19-4-1, noe som må sies å være solid. Selv når en legger til 2003/04 og 2004/05, og får 21-5-4, ser statistikken for de ti foregående sesongene (ikke inkludert nåværende sesong, der Cardiff er det første bortemøtet mot et nyopprykket lag) ganske solid ut.

United mestrer å møte nyopprykkede lag. Nå må det bevises igjen mot Cardiff. Under følger en gjennomgang av de ti siste sesongers bortekamper mot nyopprykkede lag.

2012/13:

Southampton ble slått 3-2 borte etter hat-trick og straffebom fra Robin van Persie – og vi skjønte for alvor hvilken spiller Ferguson hadde hentet fra Arsenal! Også mot Reading ble det en målrik og dramatisk kamp. United vant 4-3 på Madejski Stadium, og alle målene kom før det var spilt 35 minutter! Bortekampen mot West Ham på slutten av sesongen endte 2-2.

2011/12:

Første bortekamp mot et nyopprykket lag var i november, mot Swansea, og en scoring av Javier Hernandez i det ellevte minutt var nok til å gi United seieren. Omtrent nøyaktig en måned senere reiste United på besøk til Queens Park Rangers, og der var United enda tidligere ute. Rooney gav United ledelsen før det første minuttet var ferdigspilt, og ti minutter etter pause ordnet Michael Carrick 2-0 for United, noe som også ble sluttresultatet. Mot Norwich i slutten av februar tok United ledelsen ved Scholes tidlig i kampen, men det så stygt ut da Grant Holt utlignet med få minutter igjen på klokka. Heldigvis ordnet gamlefar Ryan Giggs seier på overtid i sin 900. kamp etter et Ashley Young-innlegg.

2010/11:

Wayne Rooney og Javier Hernandez scoret målene da West Bromwich Albion ble slått 2-1 på første nyttårsdag, i det som skulle vise seg å bli Gary Nevilles siste kamp. Mot slutten av januar ble Blackpool slått 3-2 etter en strålende opphentning av Seasiders tomålsledelse. Mot Newcastle i april ble det 0-0.

Burnley v Manchester United2009/10:

Allerede i andre serierunde ventet en tur til Turf Moor for å møte Burnley, og det endte med 1-0-tap. United bommet på straffespark, og på alt annet av sjanser, og Burnley tok med det sin første seier i toppdivisjonen på 33 år. I bortekampen mot Birmingham ble det 1-1 etter blant annet en utvisning av Darren Fletcher. I bortekampen mot Wolverhampton ordet Paul Scholes seieren 20 minutt før slutt.

2008/09:

En sen scoring av Carlos Tevez ordnet seieren borte mot Stoke i en kamp som Ferguson snakket om som en nøkkelkamp, siden den kom rett etter VM for klubblag. En kamp som mange topplag nok ville slitt veldig i, men United kjempet seg til seier og senere til ligatittelen. På veien dit ble også West Bromwich Albion slått 5-0 på The Hawthorns i slutten av januar, mens etter ligatittelen ble sikret vant et reservepreget United-lag 1-0 mot Hull i siste serierunde etter et vakkert mål av Darron Gibson.

2007/08:

Birmingham ble slått 1-0 i september etter et mål av Cristiano Ronaldo, og på andre juledag ble Sunderland smadret 4-0 på Stadium of Light etter to mål av Louis Saha, ett av Cristiano Ronaldo og ett av Wayne Rooney. Bortekampen mot Derby County ble spilt i mars, og United skapte sjanse på sjanse uten å få uttelling før Cristiano Ronaldo (kanskje ikke helt overraskende) til slutt var mannen som fikk hull på byllen, og United vant 1-0 på Pride Park.

2006/07:

I tredje serierunde ble Watford slått 2-1 på Vicarage Road, etter scoringer av Mikaël Silvestre og Ryan Giggs. Mot Reading i september ble stillingen 1-1, Cristiano Ronaldo scoret målet. Reading ble også slått 3-2 på Madejski Stadium av United den samme sesongen i FA-cupen, etter at United scoret tre mål før det var spilt seks minutter. Sheffield United ble i november slått 2-1 på Bramall Lane, etter to Wayne Rooney-scoringer.

2005/06:

Mål fra Wayne Rooney, Ruud van Nistelrooy og Giuseppe Rossi gav United en 3-1-seier mot Sunderland på Stadium of Light i oktober 2005. Neste måned ble West Ham slått 2-1 i London etter scoringer fra Wayne Rooney og selveste John O’Shea. En uke etter ligacupfinalen mot Wigan Athletic ble samme lag slått i ligaen. Wigan ledet, men Cristiano Ronaldo utlignet da han ble spilt gjennom av Ruud van Nistelrooy – som strengt tatt bare var uheldig med skuddet sitt! På overtid kom avgjørelsen da Pascal Chimbonda var uheldig og satte ballen i eget nett.

2004/05:

West Bromwich ble slått 3-0 etter mål fra Paul Scholes (x2) og Ruud van Nistelrooy, men de to neste kampene mot nyopprykket motstand ble mindre morsomt. På Selhurst Park mot Crystal Palace fikk United aldri hull på byllen, og det ble 0-0. Mot Norwich ble det 2-0-tap på Carrow Road.

2003/04:

Ett mål av Roy Keane, og et hat-trick av Ruud van Nistelrooy, gav United en 4-1-seier mot Leicester City. Mot både Wolverhampton og Portsmouth ble det tap, på henholdsvis Molineux og Fratton Park.