FEIRING: Wayne Rooney, med lagkamerater, feirer mål mot Everton høsten 2015.

Ett mål per 618 minutter

Ja, i gjennomsnitt gikk det faktisk 618 minutter mellom hver gang Uniteds 11 Premier League-målscorere fant nettmaskene.

Publisert Sist oppdatert

22 mål på 19 kamper. To av dem sågar selvmål av motstanderlaget. Det var den nakne sannhet idet forrige mandags målløse oppgjør med Chelsea markerte halvspilt Premier League-sesong og vi tok farvel med fotballåret 2015.
For syvende gang siden ligastarten hadde United-spillerne ruslet av banen uten å ha tegnet seg på scoringslisten. Det tilsvarer smultring forover i 36,8 % av lagets kamper!

Forklaringen er lett å få øye på i tabellen under her.

Den viser oss at lagets to ledende målscorere, Juan Mata og Anthony Martial, trengte henholdsvis 388,5 og 298,75 minutter på å finne motstandernes nettmasker, mens Wayne Rooney, mannen som jakter Bobby Charltons klubbrekord på 249 scoringer, måtte ha hele 637,5(!).

Martial mest effektiv

Manchester United v Swansea City - Premier League
ANTHONY MARTIAL – treffer på én av fire.

Det skal ikke så mye til, men når det gjelder sjanseutnytting, var Anthony Martial i en klasse for seg. Med 4 scoringer på i alt 16 avslutninger, hadde den 20 år gamle franskmannen en utnyttelsesprosent på 25, mens Juan Mata fulgte derpå med 19,05. Med sine to mål på 24 avslutninger, lå Wayne Rooney helt nede på 8,33.

Videre legger vi merke til at trioen Bastian Schweinsteiger, Morgan Schneiderlin og Marouane Fellaini alle hadde en utnyttelsesprosent på 11,11. De scoret én gang hver, og avsluttet pussig nok nøyaktig like mange/få ganger (9).

Kanskje har det snudd…?

La oss håpe på andre og langt mer oppløftende tall i 2016 enn dem som ble notert før årsskiftet, og at lørdagens 2-1-seier over Swansea markerte starten på en jubelvinter og -vår for Manchester United. Det er nemlig ikke for sent!

maal

 

Powered by Labrador CMS